Paylaş
MALZEMELER
2 adet nar (suyu sıkılıp 2 su bardağı nar suyu elde edilecek)
5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
ÜZERİNE;
1 su bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI
Narlar tanelerine ayrılır. Blender ile güzelce ezilerek suyu çıkarılır. Çekirdekleri bir süzgeç yardımıyla süzülür.Nar suyu tencereye alınıp üzerine nişasta ve toz şeker ilave edilir.
Ocağa alınıp kaynatıp koyulaşana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp 1 tatlı kaşığı tereyağ eklenip karıştırılır.1 paket vanilyayı da ekleyip. tekrar karıştırılır.
Küçük bir kap su ile ıslatılır, fazla suyu süzdürülür.Islak kap sıcak tatlı boşaltılır.
Üzeri düzeltilir ve biraz ılıtıp üzeri streç film ile kapatılır.2-3 saat veya 1 gece buz dolabında dinlendirilip iyice soğuyan tatlımız ters çevrilerek kap çıkartılır.
Küçük küçük kareler olacak şekilde dilimlenir ve dilimler hindistan cevizine bulanıp servis tabağına alınır, kahve yada çay yanında servis edilir
Afiyet olsun
Paylaş