Ev yapımı narlı lokum tarifi

Geleneksel Türk lokumu mutfaklarınıza geliyor. Hem vitaminli hem göze hitap eden ev yapımı narlı lokum tarifi misafirlerinize ve sevdiklerinize en güzel ikramlıklar olacak. İşte sizler için hazırladığım nefis tarif...

Haberin Devamı

MALZEMELER

2 adet nar (suyu sıkılıp 2 su bardağı nar suyu elde edilecek)

5 yemek kaşığı nişasta

1 çay bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı tereyağ

1 paket vanilya

ÜZERİNE;

1 su bardağı hindistan cevizi

Ev yapımı narlı lokum tarifi

YAPILIŞI

Narlar tanelerine ayrılır. Blender ile güzelce ezilerek suyu çıkarılır. Çekirdekleri bir süzgeç yardımıyla süzülür.Nar suyu tencereye alınıp üzerine nişasta ve toz şeker ilave edilir.

Ocağa alınıp kaynatıp koyulaşana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp 1 tatlı kaşığı tereyağ eklenip karıştırılır.1 paket vanilyayı da ekleyip. tekrar karıştırılır.

Küçük bir kap su ile ıslatılır, fazla suyu süzdürülür.Islak kap sıcak tatlı boşaltılır.

Üzeri düzeltilir ve biraz ılıtıp üzeri streç film ile kapatılır.2-3 saat veya 1 gece buz dolabında dinlendirilip iyice soğuyan tatlımız ters çevrilerek kap çıkartılır.

Küçük küçük kareler olacak şekilde dilimlenir ve dilimler hindistan cevizine bulanıp servis tabağına alınır, kahve yada çay yanında servis edilir

Afiyet olsun

 

Yazarın Tüm Yazıları