İbrahim suresini okumak ve anlamak isteyen Müslümanlar Türkçe ve Arapça yazılışını araştırıyorlar. Allah’ın varlığı ve birliği, vahiy, peygamberler, öldükten sonra dirilme ve sorgulanma gibi temel inanç konularını ana hatlarıyla içeren sure, mushaftaki sıralamada on dördüncü, iniş sırasına göre yetmiş ikinci sıradadır. İşte İbrahim Suresi anlamı, tefsiri ve okunuşu…
#İbrahimNamaz duaları, Namaz kılanların sırasıyla okuması gereken dualardır. Namaz Müslümanların kendilerini Allah’ a en yakın hissettikleri anlar olarak bilinen ibadet şeklidir. Namaz günün belirli vakitlerinde ve belirli ritüele göre yapılmaktadır. Namaz duaları – Namazda sırası ile hangi dualar okunur? Namaz kılarken okunan dualar ve okunuşları hakkında detayları derledik.
#NamazHadid Suresi Medine döneminde inmiştir. 29 âyettir. Sûre, adını 25. âyette geçen “elHadîd” kelimesinden almıştır. Hadîd, demir demektir. Sûrede başlıca, tüm kâinatın Allah’a ait olduğu ve kâinatta dilediği gibi tasarruf edeceği, Allah’ın dinini yüceltmek için can ve mal ile mücadelenin gerekliliği, dünya hayatının geçiciliği ve aldatıcılığı konu edilmektedir. İşte, Hadid Suresi tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu ile anlamı hakkında detaylı bilgiler
#Hadid SuresiSaffat suresi, En‘âm sûresinden sonra, Lokman sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Saffat suresini okumak isteyen Müslümanlar, Türkçe ve Arapça anlamını da öğrenmek istiyorlar. Sure tüm kaynaklarda aynı isimle anılmaktadır. 1. âyette geçen ve “sıra sıra dizilenler, saf tutanlar” anlamına gelen bu kelime, ağırlıklı yoruma göre melekleri ifade etmektedir. İşte Saffat suresinin tefsiri, meali ve okunuşu…
#SaffatMekke döneminde inmiştir. 60 âyettir. Sûre, adını ilk âyette geçen “ez-zâriyât” kelimesinden almıştır. Zâriyât, esip savuran rüzgârlar demektir. Sûrede başlıca, öldükten sonra hesap için toplanma, inkârcıların ahirette karşılaşacakları azap, mü’minlere verilecek mükâfatlar, Allah’ın varlığını ve birliğini gösteren kevni deliller konu edilmektedir. Zariyat Suresi Oku - Zâriyât Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Zariyat Suresi OkuMeryem Suresi Mekke döneminde inmiştir. Bazı tefsir bilginlerine göre 58 ve 71. âyetler Medine döneminde inmiştir. Peki, Meryem Suresi anlamı ve fazileti nedir? Meryem Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır? Sizler için Meryem Suresi diyanet meali ile tefsiri ile ilgili tüm detayları bir araya getirdik.
#Meryem SuresiŞura suresi, 53 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde inen sure, adını 38. âyette geçen “Şûrâ” kelimesinden almıştır. Şûrâ, danışma demektir. Sûrede başlıca müslümanların işlerini kendi aralarında danışma yoluyla yürüttükleri, ayrıca kâinatta Allah’ın birliğini gösteren deliller ve kıyamet gününün hâlleri konu edilmektedir. İşte Şura suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#ŞuraŞuara Suresi Mekke döneminde inmiştir. 227 âyettir. Sûre, adını 224. âyette geçen “eş-Şu’arâ” kelimesinden almıştır. “Şu’arâ” şairler demektir. Sûre de başlıca Mûsâ, İbrahim, Nûh, Hûd,Salih ve Şu’ayb peygamberlerin kıssaları dile getirilmekte; müşriklerin, Kur’an’ın vahiy dışı bir kaynağa dayalı olduğu iddialarına karşılık, onun bir vahiy eseri olduğu vurgulanmakta, söz konusu kaynakların Kur’an üzerinde hiçbir etkisinin bulunamayacağı ifade edilmektedir. İşte, Diyanet'in yayımladığı bilgilere göre Şuarâ Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu
#ŞuaraMekke döneminde inen Beled Suresi, mushaftaki sıralamada doksanıncı, iniş sırasına göre otuz beşinci sûredir. Kaf sûresinden sonra, Târık sûresinden önce inmiştir. Beled suresi oku içeriğimizde Beledsuresi Türkçe ve Arapça okunuşu, anlamı, faziletleri, tefsiri ve Diyanet meali yer almaktadır. Sureyi ezberlemek isteyen kişiler Türkçe okunuşundan faydalanabilirler. İşte Beled Suresi'nin Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu...
#BELED SURESİ OKUNecm Suresi Mekke döneminde inmiştir. 62 âyettir. Sûre, adını ilk âyetin başındaki “en-Necm” kelimesinden almıştır. Necm, yıldız demektir. Sûrede başlıca, Kur’an’ın vahiy eseri olduğu vurgulanmakta, herkesin yaptığının karşılığını göreceği, Allah’ın kudretinin delilleri konu edilmektedir. İşte, pek çok Müslümanın merakla araştırdığı Necm Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali) hakkında detaylı bilgiler
#NecmKalem suresi okunuşu ve anlamı araştırılan konular arasında yerini aldı. Kur’an-ı Kerim’in sıralamada altmış sekizinci, iniş sırasına göre ikinci sûresi olan Kalem suresi her dönemde yoğun ilgi görüyor. Özellikle sınava girecek olan adaylar ve öğrencilerin velileri surenin Türkçe ve Arapça okunuşunu araştırıyorlar. İşte âyetlerin üslûp ve içeriğinden bunların da Mekke’de indiği anlaşılan Kalem suresinin okunuşu ve anlamı…
#Kalem SuresiKureyş Suresi Mekke döneminde nazil olmuştur. Dört ayetten oluşturmaktadır. Kureyş Suresi okunuşu sayfamız içerisinde Kureyş Suresi'nin Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, Diyanet Meali ve tefsiri yer almaktadır. Ezberlemek isteyenler için tüm detaylar yer almaktadır.
#Kureyşİsra Suresi, mushaftaki sıralamada on yedinci, iniş sırasına göre ellinci sûredir. İsra Suresi Oku içeriğimizde İsra suresinin tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşunun yanı sıra diyanet mealine ulaşabilirsiniz. İşte İsra Suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu...
#İsra Suresi Okuİslam inancına göre 4 peygambere kitap indirilmiştir. Bu peygamberler sırasıyla Hz. Muhammed, Hz. İsa, Hz. Musa ve Hz. Davud'dur. Müslümanlar Kuran'ı Kerim dışındaki kitapların tahrif edildiğine, inanır. Kuran'ı Kerim'de de diğer kitapların değiştirildiğine dair birçok ayet vardır. 6. sınıflar için ''Peygamberler ve İlahi Kitaplar'' konusunu örnek ayetlerle açıkladık.
#6. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Peygamberler Ve İlahi Kitaplar Konu AnlatımıMedine döneminde inmiştir. 73 âyettir. Sûre, adını 20 ve 22. âyetlerde geçen “el-Ahzâb” kelimesinden almıştır. Ahzâb, gruplar, demektir. Sûrede başlıca Hendek ve Benî Kureyza savaşları ile aile hayatına dair bazı hükümler konu edilmektedir. Ahzab suresi oku ve dinle sayfamızda sizler için Ahzab suresi anlamı, fazileti, meali, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu detaylarını bir araya getirdik. Ayrıca Ahzab Suresi meali (Diyanet) yine içeriğimizde yer almaktadır.
#Ahzab Suresi OkuSad suresi okunuşu ve anlamı araştırılıyor. 88 âyetten oluşmaktadır. Sûre, ilk dönemlerden itibaren hemen bütün kaynaklarda, 1. âyetin başında bulunan ve hurûf-ı mukattaadan olan “Sâd” ismiyle anılır. Kamer sûresinden sonra, A‘râf sûresinden önce Mekke’de inmiştir. İşte Sad suresi Türkçe ve Arapça okunuşu, tefsiri ve meali…
#Sad SuresiMedine döneminde inmiştir. 14 âyettir. Sûre, adını 4. âyette geçen “saff ” kelimesinden almıştır. Saff, sıra, dizi demektir. Sûrede başlıca, Allah yolunda cihadın fazileti konu edilmektedir. Saf Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Saf Suresi AnlamıGaşiye Suresi, Mekke döneminde inmiştir. 26 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “el-Gâşiye”kelimesinden almıştır. Ğâşiye, kaplayıp bürüyen demektir. Sûrede cehennemliklerle cennetliklerin âhiretteki durumları tasvir edilmekte, Allah’ın varlığına dair deliller sıralanmakta, tebliğ yöntemi öğretilmektedir. İşte Gaşiye suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#Gaşiye40,94,95 ve 96. âyetler Medine döneminde, diğerleri Mekke döneminde inmiştir.109 âyettir. Sûrede temel konu olarak Allah’ın rahmetinin gazabına üstünolduğu vurgulanmaktadır. Sûrede, Yûnus, Nûh ve Mûsâ peygamberlerile bunların kavimlerinin kıssalarına yer verilmektedir. Sûre, adını içindekiYûnus kıssasından almıştır. Yunus suresi oku ve dinle sayfamızda sizler için Yunus suresi anlamı, fazileti, meali, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu detaylarını bir araya getirdik. Ayrıca Yunus Suresi meali (Diyanet) yine içeriğimizde yer almaktadır.
#Yunus Suresi OkuMekke döneminde inmiştir. 28 âyettir. Sûrede başlıca, Nûh peygamberin mücadeleleri ve Nûh Tufanı konu edilmektedir. Sûre, adını konusundan almıştır. Nuh Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Nuh Suresi AnlamıMekke döneminde inmiştir. 50 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “elMürselât”kelimesinden almıştır. Mürselât, gönderilenler demektir. Sûredebaşlıca, kıyametin, hesap ve azabın gerçekleşeceği, Allah’ın kudreti vegünahkârların akıbeti konu edilmektedir. Mürselat Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Mürselât Suresi OkuHac Suresi mushaftaki sıralamada yirmi ikinci, iniş sırasına göre yüz üçüncü sûredir. Nûr sûresinden sonra, Münâfik sûresinden önce inmiştir. Sûrenin üslûbu ve içeriği, bir kısmının Mekke, bir kısmının da Medine döneminde indiğini düşündürmektedir. Peki, Hac suresinin anlamı nedir? 'Hac Suresi Oku' sayfamızdan Hac Suresi Anlamı ve tefsirinin yanı sıra Türkçe ve okunuşunu öğrenebilirsiniz. İşte Hac Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)...
#Hac Suresi OkuMümtehine Suresi Medine döneminde inmiştir. 13 âyettir. Onuncu âyette, Hudeybiye antlaşmasından sonra müşrikler arasından çıkıp Medine’ye gelen ve müslüman olduklarını söyleyen kadınların imtihan edilmeleri emredildiği için sûreye mecazen,“imtihan eden” anlamında “mümtehine” denmiştir. Sûrede başlıca, Allah için sevmek, Allah için buğz etmek ve müslümanlarla kâfirler arasındaki ilişkilere dair bazı uyarılar konu edilmektedir. İşte, Diyanet Meali ile Mümtehine Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu
#Mümtehine SuresiTur Suresi Mekke döneminde inmiştir. 49 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “etTûr” kelimesinden almıştır. Tûr, dağ demektir. Burada Hz. Mûsâ’ya ilk vahyin geldiği, Sina Yarımadası’nın güneyindeki Sina dağı kastedilmektedir. Sûrede başlıca, ahiret hâlleri, kâfirlerin karşılaşacakları ceza, mü’minlerin mükâfatları konu edilmekte ve müşriklerin Hz. Peygamber hakkındaki batıl iddiaları reddedilmektedir. İşte, Diyanet meali ile birlikte Tûr Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu
#Tur SuresiHicr suresi okunuşu ve anlamı Kur’an-ı Kerim okumak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Mekke döneminde inen sure, 99 âyettir. Hicr suresi, adını 80. âyette geçen “Hicr” kelimesinden almıştır. Hicr, Medine’nin kuzeyinde vaktiyle Semûd kavminin yaşadığı bir yerin adıdır. İşte Hicr suresi Türkçe ve Arapça okunuşu, anlamı, tefsiri…
#HicrFussilet Suresi mushaftaki sıralamada kırk birinci, iniş sırasına göre altmış birinci sûredir. Mü’min (Gâfir) sûresinden sonra, Şûrâ sûresinden önce Mekke’de inmiştir. “Hâ-mîm” harfleriyle başlayan ve arka arkaya gelen yedi sûrenin ikincisidir. Peki, Fussilet Suresi anlamı ve fazileti nedir? İşte Fussilet Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Fussilet SuresiTalak Suresi, 12 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde inen sure, adını işlediği konudan almıştır. “Talâk“ boşamak demektir. Sûrede talâk ile ilgili diğer bazı hükümler konu edilmektedir. İşte Talak suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#TalakZuhruf suresi, Mekke’de geliş sırası bakımından Şûrâ’dan sonra, Duhân’dan önce vahyedilmiştir. Zuhruf suresi okunuşu ve anlamı araştırılıyor. Mekke döneminde inen sure 89 ayetten oluşmaktadır. Sure, adını 35. âyette geçen “Zuhruf ” kelimesinden almaktadır. Zuhruf; yaldız, mücevher, dünya hayatının geçici menfaati anlamlarına gelmektedir. İşte Zuhruf suresinin anlamı, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#Zuhruf