Türkiye'nin en iyilerinde bu hafta pastaneler var. Jüri üyelerine en beğendikleri beşer pastaneyi sorduk, İstanbul pastacılığın tartışmasız merkezi oldu. İstanbul dışından bir tek Bursa'dan Kafkas Pastanesi enfes kestane şekerlemeleriyle mansiyon listesine girebilirken en güzel pastaları Nişantaşılılar’ın yedikleri ortaya çıktı.
Çocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#Tatlı1 Kasım Dünya Vegan Günü farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliklerle tüm dünyada kutlanıyor. Hayvan hakları, iklim krizi ya da sürdürülebilirlik... Sebebi ne olursa olsun bitki temelli beslenenlerin sayısının artmasıyla birlikte vegan mekânlar da hızla çoğalıyor. Jürimize vegan tabaklarıyla lezzetten ödün vermeyen adresleri sorduk.
#GastronomiGelinim Mutfakta damat tatlısı tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Bu nefis tatlı sıcacık bir bardak çayın yanına çok yakışacak. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı da ekleyerek lezzet katabilirsiniz. Peki damat tatlısı nasıl yapılır, malzeme listesinde neler var? İşte damat tatlısı tarifi ve püf noktaları...
#Damat TatlısıEkvadorlu Pía Salazar dünyanın en iyi pasta şefi seçildi. Il Forno Ristorante, İstanbul’da açıldı. Butterfly Chocolate menüsüne çeşit çeşit mochi ekledi. Overdose, Hollywood yıldızlarının favori içeceklerini menüsüne taşıdı. Yeme-içme dünyasından haberler burada...
#GİZEM DİNÇBAŞGelinim Mutfakta Hindistan cevizli kremalı pasta tarifi günün tatlısı oldu. Hem lezzetli hem de göze hitap eden bir tatlı olan Hindistan cevizi kremalı pasta favoriniz olacak. İşte, Gelinim Mutfakta Hindistan cevizi kremalı pasta tarifi detayları...
#Gelinim Mutfakta Hindistan Cevizli Kremalı PastaBadem unu, hurma dolgusu, agave şurubu, Hindistan cevizi sütü… Artık sadece glütensiz, vegan, laktozsuz gibi beslenme hassasiyetleri olanlar değil, sağlığını ve gezegenini düşünen pek çok kişi tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor. Pastacılık sektörü de bu durumdan nasibini alıyor. Alternatif malzemelerle hazırlanan, sağlıklı ama bir o kadar lezzetli pastaların devri çoktan başladı…
#Sağlıklı Pastaİnce belli bardakta içilen çayımızın yeri ayrı... Simit-peynirin de vazgeçilmez tamamlayıcısı, mükellef bir kahvaltının da... Saatler akşamüstünü gösterdiğindeyse çay bu kez masanın ana kahramanı oluyor, yanına sayısız lezzet sıralanıyor. Kuru pastadan galetaya, mekikten ponçiğe en iyi çay eşlikçilerini sunan adresleri jürimiz seçti.
#KurabiyeTantuniden içliköfteye, şnitzelden pastırmaya, cheesecake’ten elmalı tarta her şeyin veganını bulmak artık mümkün. Üstelik lezzetten ödün vermeden... İstanbul’da veganlara özel restoran, market ve kasapların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı’na atlarsanız, bu mekânlara kolaylıkla ulaşabilir, enfes sofralara kurulabilirsiniz.
#Vegan14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...
#Sevgililer GünüCuma günleri hafta sonuna adım attığımız, önümüzdeki iki tatil gününün keyfini erkenden çıkarmaya başladığımız zamanlar. O nedenle cuma akşam yemekleri çok ama çok önemli. Özellikle çalışanların kolayca yapabilecekleri, cuma akşamına çok yakışacak yemek tariflerini sizin için derledik. İşte pratik ve nefis yemek tariflerimiz...
#Bugün Ne PişirsemAkşam yemeği için farklı tariflerle sofranıza renk katabilirsiniz. Hazırlayacağınız yemekler damaklarınızı şenlendirebileceği gibi hem besleyici olabilir hem de enerjinizi artırabilir. Eğer "akşama ne pişirsem?" diyorsanız, çorbadan tatlıya çeşitli yemeklerden oluşan menümüze bir göz atabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...
#Bugün Ne PişirsemOruçluyken düşen kan şekerinizi iftardan sonra yiyeceğiniz tatlılarla dengeleyebilirsiniz. Ramazan ayında yapılabilecek birbirinden farklı tatlı tarifleri ile seçenekler çoğalıyor! İşte, sizler için hazırladığımız ramazanda afiyetle yiyebileceğiniz 14 tatlı tarifi...
#Ramazan AyıAntep’te dünyanın en ünlü yıldızlı şefleriyle birkaç gün geçirdim. Gaziantep gastronomi festivalinde Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden gelen yüzlerce şef Antep yemeklerini tattı, pişirdi, Antep’in geleneksel ürünlerinden birbirinden ilginç yemekler yarattı ve en sevdiği yemekleri menülerine koymaya karar vererek ayrıldı.
#GaziantepButik pastacılık, bizde son birkaç yılda hızla gelişti. Pek çok kişi pastacılık eğitimi almak için yurtdışındaki okullara gitti. Butik pasta yapan yerler birbiri ardına açıldı. Butik pastayı diğerlerinden ayıran en önemli özellik, kişiye özel hazırlanması. Dilediğiniz şekilde, dilediğiniz süslemelerle ve malzemeyle sipariş edebiliyorsunuz. Diyelim ki, klasik otomobillere düşkün bir yakınınıza doğum günü pastası ısmarladınız.