Nefis bir tuzlu pasta tarifi...
"Tijen Aktay'ın marifetli elleriyle hazırladığı tuzlu pasta, kayısılı ahududulu marzipan tart, incir dolgulu kuarbiye, hindistan cevizli bademli kurabiye ve enginarlı kolay börek ile bu yaz gününde damaklarınız şenlensin..."
8 Kişilik
Gerekli Malzemeler:
1 paket dilimlenmiş tost ekmeği
Maydanozlu krema için:
200 gr krem peynir
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
150 gr macar salamı
4 közlenmiş biber
Tuz, karabiber
Kırmızı krema için:
200 gr krem peynir
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı fesleğen
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
7-8 kurutulmuş domates
Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz
Üzeri için:
200 gr krem peynir
1 çay kaşığı kekik, kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı çörek otu
Hazırlanışı:
Maydanozlu krema için közlenmiş biber hariç tüm malzemeyi karıştırın. Kırmızı krema için gerekli malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın. Tost ekmeğinden 3 dilimi yan yana dizin.
Üzerine maydanozlu harcın yarısını sürüp salam dilimlerini yerleştirin. Suyunu süzdüğün ve yarıya böldüğünüz 2 közlenmiş biberi de salamların üzerine dizin. Daha sonra üzerine ikinci kat olan 3 dilim ekmeği yerleştirip kırmızı krema harcının yarısını sürün, üzerine cevizin yarısını serpin. Sırayla kalan ekmek dilimlerine aynı işlemi uygulayın. Beşinci katı yaptıktan sonra üzerini krem peynir ile kaplayın. Buzdolabında 4 saat dinlendirin. Üzerini çörek otu. kekik ve kırmızı pul biber ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Kaynak: Lezzet Dergisi