Nefis bir tuzlu pasta tarifi...

Güncelleme Tarihi:

Nefis bir tuzlu pasta tarifi...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2011 06:00

Tijen Aktay'ın marifetli elleriyle hazırladığı tuzlu pasta, kayısılı ahududulu marzipan tart, incir dolgulu kuarbiye, hindistan cevizli bademli kurabiye ve enginarlı kolay börek ile bu yaz gününde damaklarınız şenlensin...

Haberin Devamı

8 Kişilik

Gerekli Malzemeler:

1 paket dilimlenmiş tost ekmeği

Maydanozlu krema için:

200 gr krem peynir

7-8 dal ince kıyılmış maydanoz

150 gr macar salamı

4 közlenmiş biber

Tuz, karabiber

Kırmızı krema için:

200 gr krem peynir

1 yemek kaşığı biber salçası

2 çay kaşığı fesleğen

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

7-8 kurutulmuş domates

Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz

Üzeri için:

200 gr krem peynir

1 çay kaşığı kekik, kırmızı pul biber

Yarım çay kaşığı çörek otu

Hazırlanışı:

Maydanozlu krema için közlenmiş biber hariç tüm malzemeyi karıştırın. Kırmızı krema için gerekli malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın. Tost ekmeğinden 3 dilimi yan yana dizin.

Üzerine maydanozlu harcın yarısını sürüp salam dilimlerini yerleştirin. Suyunu süzdüğün ve yarıya böldüğünüz 2 közlenmiş biberi de salamların üzerine dizin. Daha sonra üzerine ikinci kat olan 3 dilim ekmeği yerleştirip kırmızı krema harcının yarısını sürün, üzerine cevizin yarısını serpin. Sırayla kalan ekmek dilimlerine aynı işlemi uygulayın. Beşinci katı yaptıktan sonra üzerini krem peynir ile kaplayın. Buzdolabında 4 saat dinlendirin. Üzerini çörek otu. kekik ve kırmızı pul biber ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Lezzet Dergisi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!