Hastalıklardan Korunma haberleri sayfasında Hastalıklardan Korunma hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 642 Hastalıklardan Korunma haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Halk arasında “geçici felç” olarak adlandırılan, 24 saatten daha kısa süren ve kalıcı sakatlık bırakmayan geçici iskemik ataklar, eğer ciddiye alınmazsa kalıcı inmenin habercisi olabilir. Konuyla ilgili merak edilenleri, Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Eren Erdem açıkladı.
#Erken TeşhisGüne buz gibi bir duşla başlamak herkesin bir numaralı tercihi değil elbette. Ancak hastalıklardan korunma, ruh halini iyileştirme ve kilo vermeye yardımcı olma gibi potansiyel sağlık yararları soğuğa göğüs germeyi düşünmeniz için etkili olabilir. Uzman görüşleri ile soğuk duş ve sağlığa faydalarını anlatıyoruz.
#Soğuk DuşSpor Hekimliği Uzmanı Prof. Dr. Metin Ergün, hareketsiz bir yaşam süren orta yaşlardaki kişilerde karın bölgesinde yağlanma, kilo alma, kan yağlarında artış, hipertansiyon ve insülin direnci ile karakterize ‘metabolik sendrom’ gelişebildiğini belirterek, sağlıklı bir yaşam için kilo kontrolü yapılması gerektiğini söyledi.
#1Son yıllarda sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunma gibi nedenlerle vitamin ve gıda takviyeleri kullanımı giderek artıyor. Bunların en popülerlerinden biri sosyal medyanın da etkisiyle adından sıkça söz ettiren magnezyum takviyeleri… Kendini yorgun hisseden de alıyor, kilo vermek isteyen de… Migren, depresyon, uykusuzluk sorunu yaşayanlar da çareyi magnezyumda arıyor. Peki bu şekilde kontrolsüzce kullanımın yan etkileri var mı? Yeterli magnezyumu takviyeler yerine gıdalardan alabilir miyiz? 11 soruda magnezyum takviyeleri...
#Sağlıkİstanbul’un sembollerinden biri olan ve geçmişi MÖ 410’a kadar uzanan Kız Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Eylül 2021’de başlatılan kapsamlı restorasyon çalışmalarının ardından, 11 Mayıs Perşembe günü anıt müze olarak ziyarete açıldı. Hürriyet Hafta Sonu Ekleri olarak biz de oradaydık. Hafif bulutlu bir günde, Boğaz’ın ortasında bir inci gibi ışıldayan ve cazibesini hiç kaybetmeyen kültür mirasımızın ülkemiz için değerini, yenileme çalışmaları hakkındaki tartışmaları ve yeni misyonunu konunun uzmanlarına da sorduk.
#Kız KulesiGelişmiş ülkelerde yeni HIV tanısı alan sayısı giderek azalıyor. Bizdeyse vakalar artıyor. HIV’i onlar gibi başarılı şekilde önleyebilmek için yapılacakları uzmanlar anlattı: “Anonim test merkezleri yaygınlaştırılmalı, evde test kitlerine ruhsat verilmeli, koruyucu ilaçlar ücretsiz reçete edilmeli.”
#Dr. Ecz. Metin UyarDoğanın uyanış zamanı ilkbaharı, hamileyken karşılayan anne adayları bu süreci nasıl daha rahat geçireceğinin ipuçlarını arıyor. Değişen hava sıcaklıkları, alerjik reaksiyonları tetikleyecek alerjenlerin artması ve kapıda bekleyen hava değişimi sürecinde hastalıklardan korunma kaygısıyla birleşince baharda hamileliğin tadını çıkarmak zorlaşabiliyor. Bu durumun bahar hamilelerini korkutmaması gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, sağlıklı ve sorunsuz bir hamilelik için anne adaylarını uyardı.
#HamilelikGörünmez bir tehlike ile karşı karşıyayız; cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar her sene dünya gelinde milyonlarca kişinin sağlığını tehdit ediyor. Tedavileri her zaman kolay değil, tedbir almak toplumsal sağlığın korunması adına önem taşıyor.
#Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan Korunma YollarıBakteri ve parazitlerin doğrudan kana karışmasıyla ortaya çıkan enfeksiyonel rahatsızlıklara bulaşıcı hastalık denir. Bu hastalıkların %80'i insansan insan hava ve doğrudan temas yoluyla bulaşır. Enfeksiyöz adıyla da bilinen bulaşıcı hastalıklar sadece belli bir alanda sınırlı ise epidemi, tüm dünyayı etkisi altına aldıysa pandemi olarak nitelendirilir. Bulaşıcı hastalıklar nelerdir ve genel özellikleri nasıldır? Bulaşıcı hastalıklardan korunma yolları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkGünlük hayatta insanlar bazen birçok hastalık ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu hastalıklar insan vücudunda genetik bir şekilde ya da kronik tarzlarda ortaya çıkıp kişin tüm sosyal hayatını olum şekilde etkilemektedir. Bunun yanı sıra kişilere kan yolu ile de hastalıklar bulaşabilmektedir. Bu bakımdan kan yoluyla bulaşan hastalıklar hakkında pek çok konu merak edilir. Peki, Kan yoluyla bulaşan hastalıklar ve belirtileri nelerdir? Kan yoluyla bulaşan hastalıklardan korunma yolları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkGünümüzde çok sayıda bulaşıcı hastalık olduğu bilinmektedir. Bu bulaşıcı hastalıkların sayısı eskiye göre azalsada halen devam eden bulaşıcı hastalıklar olduğu görülmektedir. Bulaşıcı hastalıklara yakalanmamak için korunma yollarını denemek gerekmektedir. Bulaşıcı hastalıklar nelerdir ve nasıl bulaşır? Bulaşıcı hastalıklardan korunma yolları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Bulaşıcı HastalıklarÜst ve alt solunum yolu, soğuk algınlığı gibi hastalıkları içerisine alan ve belirtileri Kovid-19'la karışabilen viral enfeksiyonlar ile bu hastalıklardan korunma yöntemleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Peki, viral enfeksiyon nedir, belirtileri neler?
#Viral EnfeksiyonEşek sütü içmek haram mı, helal mi sorusu, belirli periyodlarla gündeme gelen bu konu dolayısıyla araştırılmaya başlandı. İçeridiği besin değeri dolayısıyla anne sütüne en yakın besin olduğu vurgulanan eşek sütü, hastalıklardan korunma amacıyla da bazı durumlarda önerilebilmektedir. Peki, Eşek sütü haram mı helal mi? İşte, Diyanet'ten o konu hakkında açıklama
#Eşek SütüHalk arasında kemik erimesi olarak bilinen osteoporozun 50 yaş üstündeki kadınların üçte birinde görüldüğünü belirten Özel Egepol Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Tufan Özdem, hastalığın kendisini omurga ve sırt ağrılarıyla belli ettiğini söyledi.
#İzmirAmazonlarda yaşayan ve ‘dünyanın en sağlıklı kalbine sahip’ diye bilinen Tsimane kabilesi üyelerinin beyinleri de kalpleri kadar sağlıklı çıktı. Uzmanlar, “Çimaneler yaşlanmayı yavaşlatmanın anahtarını ellerinde tutuyor olabilir” diyor.
#Tsimane Kabilesi2010 – 2011 akademik yılı ile birlikte yükseköğretim hayatına başlayan Nişantaşı Üniversitesi, 2021 yılında Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini kurdu. Robotik teknolojiler, büyük veri analizi ve genetik araştırmalar vasıtasıyla erken teşhis ve sürdürülebilir sağlıklı yaşam noktalarına önem verecek fakülteler için Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal, eğitim anlayışlarını aktardı.
#Nişantaşı ÜniversitesiMEDİCAL Park İzmir Hastanesi’nden Dr. Zeki Hozer, Dünya Sağlık Örgütü’nün, sağlığı, bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan tam bir iyilik hali olarak tanımladığını hatırlatarak, sağlığımızı etkileyen ana unsurların yüzde 15 kalıtsal nedenler, yüzde 8 tıbbi etkenler, yüzde 10 sosyal, yüzde 7 iklimsel koşullar, son olarak da yüzde 60 yaşam stili olduğunu ifade etti.
#İzmirİnsan yavrusu önce doğarken anne karnının huzurundan, sıcaklığından, yumuşaklığından, sonra da yaşamda ilk memeden sıyrılır. Bu sıyrılış kimi zaman halk arasında doğru bilinen yanlışlardan yani emzirme efsanelerinden dolayı zamanından önce olabilir. Bu yazıda, emzirme efsanelerinin her birini bilim ışığında tartışarak, emzirmeyi şefkatle en uygun zamanda sonlandırmaya yardımcı olmak amaçlanmıştır.
#EmzirmeGlutatyon; bilinen antioksidanlar içinde en güçlü olan ve vücudun her hücre ve dokusunda görev alan bir tripeptit aminoasit molekülüdür. L-sistein, L-glutamat ve glisin amino asitlerinden oluşur. Sağlıklı kalmak ve hastalıklardan korunmak için gerek duyulan en önemli moleküllerden en etkili olanıdır. Özellikle sigara ve alkol kullanımına bağlı vücutta oluşan zararların önlenmesinde temel öneme sahiptir.
#GlutatyonKoronavirüsle birlikte bağışıklığı güçlendirmek elzem hale geldi; D vitaminin kullanımında artış yaşandı. D vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve birçok hastalığa karşı koruyucu etki gösterdiği biliniyor. Bu nedenle kandaki D vitamini düzeyini önerilen aralıklarda tutmak, bağışıklığın güçlenmesi ve hastalıklardan korunma adına büyük önem taşıyor. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, koronavirüs döneminde D vitaminin önemini, eksiklik belirtilerini, yeterli D vitamini düzeyinin ne olması gerektiğini, hangi besinlerde D vitamini bulunduğunu anlattı.
#D VitaminiÖzellikle yoğun bir salgın hastalığın dünyayı etkilediği bu dönemde sağlık çalışanlarının değeri bir kez daha anlaşılıyor. Gerek doktorlar olsun, gerek hemşireler olsun insan sağlığını korumak adına canlarını dişlerine takarak çalışıyorlar. Peki, doktorlardan farklı bir statü olduğu bilinen hemşirelik nedir ve hemşire olmak için ne yapmak gerekir? İşte bu konu hakkında tüm merak edilenler.
#Hemşire Nedir?