Güncelleme Tarihi:
İlk aşamada hastalık görüntüsü vermeyen bu durum, erken saptanır ve düzenli fiziksel aktiviteye başlanırsa kısa sürede geriye dönülebildiğini belirten Prof. Dr. Metin Ergün, “Ancak uzun süre fark edilmez ve yaşam tarzı değişikliği yapılmaz ise şişmanlık, diyabet, hipertansiyon veya damar duvarı hastalıkları gibi daha büyük sağlık sorunları ortaya çıkar. Düzenli fiziksel aktivite, bu hastalıkların oluşmasını önleyerek yüksek ölüm riski taşıyan koroner kalp hastalıklarından korunmayı da büyük oranda sağlayacaktır’’ dedi.
METABOLİZME HIZI DÜŞÜYOR
Prof. Dr. Metin Ergün, “Egzersiz yapıldığı için daha fazla yemek, egzersiz dışındaki günlük fiziksel aktiviteyi azaltmak, yetersiz düzeyde egzersiz yapmak gibi nedenlerle çoğu zaman kilo kaybı beklenenden daha az olmakta ve metabolizma hızı düşmektedir’’ diye konuştu.
Düzenli egzersizin yaşla ilişkili kilo artışını azalttığını belirten Prof. Dr. Metin Ergün, şöyle devam etti: “Optimal kiloya erişilemese de yüzde 5-10 kilo kaybı sağlığı geliştirmede anlamlı olmakla birlikte uzun dönemli yarar için en az yüzde 10’luk kaybın korunması önemlidir. Kilo verme ve verilen kiloyu korumada total egzersiz süresi ve harcanan enerji miktarı etkili olmaktadır. Sadece diyet uygulandığında; günlük fiziksel aktivitede azalma eğilimi, yağ yakım kapasitesinde ve bazal metabolizma hızında yüzde 10-20 azalma olabilmektedir. Bu nedenle en iyi sonuçlar diyet ve egzersiz kombinasyonu ile alınmaktadır.”
SAĞLIĞINIZA ÇOK YÖNLÜ DESTEK
Prof. Dr. Metin Ergün Spor Hekimliği Kliniği’nde spor hekimi, fizyoterapistler, psikolog, diyetisyen, spor masörleri ve egzersiz uzmanlarından oluşan deneyimli bir ekiple sağlığınızı koruma ve geliştirmeye yönelik değerlendirmeler yapılıyor ve elde edilen sonuçlara göre egzersiz ve diyet programları veriliyor. Bu programlarla kilo vermenin yanında kronik hastalıklardan korunma ve tedavi hedefleniyor.