Harvard Üniversitesi haberleri sayfasında Harvard Üniversitesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4353 Harvard Üniversitesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Harvard Üniversitesi, Oxford Üniversitesi, Texas A&M Üniversitesi, Michigan State Üniversitesi gibi dünyanın önde gelen 30 üniversitesinin de içinde bulunduğu 65 kurumdan 192 araştırmacı Türkiye’deki üniversitelerde çalışmak için başvurdu. Doktora derecesine sahip nitelikli araştırmacıların kısmi zamanlı görevlendirilmesine imkân tanıyan düzenlemelerin konuşulduğu “Nitelikli Araştırmacı Çalıştayı” Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) düzenlendi.
#Texas A&M ÜniversitesiBu modern çağlarda artık çoktan tarihe karışması gerektiği düşünülen kraliyet aileleri hala varlıklarını sürdürüyor. Her ne kadar onları halkın sırtına yük olmakla eleştirenler varsa da yine de bu ailelerin hayatını bir tür peri masalı gibi izleyenler hatta ülke tanıtımına katkısı olduğunu düşünenler çok.
#Prenses ElisabethHarvard Üniversitesi’nde bir akademisyen, öğrencilerin Sokrates, Konfüçyüs, Shakespeare gibi tarihin ünlü figürleriyle konuşarak hem onların düşüncelerini hem de tarihi dönemlerini birinci ağızdan dinleyebilecekleri bir yapay zekâ uygulaması geliştirdi. Öğrenciler, derste tarih ve felsefeyle ilgili merak ettiklerini doğrudan ünlü düşünürlere sorabiliyorlar.
#Harvard ÜniversitesiEskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Avcı, organları taklit edebilen çip geliştiriyor. Avcı, Harvard Üniversitesi’nde öğrendiği bu yöntemle, Türkiye’de de hastalıklar için geliştirilecek tedavi yöntemlerinin süresini ve maliyetini azaltmayı amaçlıyor.
#Organları Taklit Eden ÇipAkademisyen ve diplomat Ekmeleddin İhsanoğlu tarafından kaleme alınan 3 ciltlik ‘Osmanlı Bilim Mirası’ adlı eserin İngilizce baskısının tanıtımı amacıyla Harvard Üniversitesi’nde uluslararası sempozyum düzenleniyor. İhsanoğlu şerefine gerçekleştirilecek olan ve Osmanlı bilim mirasının geçmişi, bugünü ve geleceğinin konuşulacağı sempozyum, 26-27 Nisan tarihlerinde halka açık olarak Harvard Üniversitesi’nde yapılacak. İhsanoğlu, “Eserin Tükçesi Koç Üniversitesi, Arapçası ise İskenderiye Kütüphanesi aracılığıyla tanıtıldı. İngilizce baskısının tanıtımı ise önümüzdeki hafta Harvard Üniversitesi’nde olacak. Bu ciltlerin içinde 40 yıllık çalışmalar ve araştırmalar var” dedi.
#Ekmeleddin İhsanoğluDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2023 yılının en iyi üniversitelerini açıkladı. 7 yıldır Avrupa’nın ve dünyanın en iyi üniversitesi olan Oxford, bu yıl da geleneği bozmadı. Bin 799 kurumun sıralandığı listede 61 üniversite ile temsil edilen Türkiye’nin en başarılı üniversiteleri 401-500 bandındaki Çankaya, Koç ve Sabancı Üniversiteleri oldu.
#Times Higher EducationBerker Ailesi, adeta akademisyen fabrikası. Dede Ratip Berker ile baba Nihat Berker ordinaryüs profesör. Torun Ratip Emin de onların yolunda hızla ilerliyor: Harvard Üniversitesi’nde üç ana bilim dalında lisans eğitimi alıyor ve bir de yüksek lisans yapıyor.
#Ratip BerkerLâl Kablan 3 yaşındayken babasını kaybetti, en büyük destekçisi annesi oldu. 11 yaşındayken izlediği filmde gördüğü Harvard Üniversitesi, daha o yaşta hayallerini süslemeye başladı. SEV Üsküdar Amerikan Lisesi’nden tam burslu mezun olduktan sonra Harvard, Grinnell, North Carolina gibi iyi üniversitelerden kabul alan Kablan, Good Will Hunting (Can Dostum) filmiyle filizlenen hayalinin peşinden giderek Harvard’ı seçti. Harvard Üniversitesi Lâl Kablan’a eğitim ücretinin yanı sıra yurt, Türkiye’ye ulaşım için uçak bileti ve sağlık sigortasını da kapsayan bir burs veriyor.
#Lâl Kablan‘Cesur Eğitim Hedefleri’ kitabı Türkçe yayımlanan küresel eğitim uzmanı, Harvard Üniversitesi Uluslararası Eğitim Politikası Bölüm Başkanı Prof. Fernando M. Reimers ile pandeminin eğitime etkisini, yenilikçi çözüm tasarımlarını ve dünya eğitimini konuştuk...
#Fernando ReimersO, Türkiye’nin gururu… Dünya bilim camiasına, henüz 28 yaşındayken ‘giyilebilir kalp pili’ icadıyla imza atan, Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı olan Doç. Dr. Canan Dağdeviren, BBC’nin ‘İlham Veren 100 Kadın’ listesinde de yer alıyor. Çalışmalarını The Massachusetts Instute of Technology (MIT) Media Lab’da sürdüren Dağdeviren, meme kanserini erken teşhis edebilecek giyilebilir elektronik sütyen çalışmalarına son hızla devam ediyor.
#Doç. Dr. DağdevirenDünyanın En Etkili Biliminsanları listesine giren Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu ornitoloji ve çevre çalışmalarıyla biliniyor. Şekercioğlu bir biyofil, yani doğaya tutku derecesinde ilgi duyuyor. Birçok ilke imza atmış ve filmlerde rastladığımız türden bir biliminsanı. Kuşlar, böcekler, yılanlar ve envai çeşit hayvanla muhatap olan Şekercioğlu “Hayvanlardan korkmuyorum, onların davranışı öngörülebilir” diyor.
#Prof. Dr. Çağan ŞekercioğluDoğanın gücünü her bakışta hatırlatan felâket izleri... Zamanın içinde donup kalmış dokunaklı figürler... Oğlunu kucaklamış bir anne, birbirine sarılmış iki kız kardeş... Pompei'de bulunan bu kalıpların sırrı, Vezüv'ün püskürmesinden tam 1945 yıl sonra çözüldü. Meğer her şeyi yanlış biliyormuşuz...
#ItalyaHarvard Üniversitesi, Oxford Üniversitesi, Texas A&M Üniversitesi, Michigan State Üniversitesi gibi dünyanın önde gelen 30 üniversitesinin de içinde bulunduğu 65 kurumdan 192 araştırmacı Türkiye’deki üniversitelerde çalışmak için başvurdu. Doktora derecesine sahip nitelikli araştırmacıların kısmi zamanlı görevlendirilmesine imkân tanıyan düzenlemelerin konuşulduğu “Nitelikli Araştırmacı Çalıştayı” Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) düzenlendi.
#Texas A&M ÜniversitesiYozgatlı ‘misafir işçi’ torunu Dr. Mehmet Atila. İlkokul müdürü “Sen başaramazsın” diyerek onu meslek eğitimi yapanların gittiği ‘Hauptschule’ye göndermek istedi. Ailesi buna itiraz etti. Mehmet de müdürü dinlemedi. Karşılaştığı ayrımcılığa, dışlamalara, ön yargılara aldırış etmeden tüm zorlukları aştı ve sonunda plastik cerrahi uzmanı oldu. Doktor olduktan sonra da mücadeleyi bırakmadı. 2011’den bu yana her yıl belli süreliğine Afrika ülkelerine giderek yaşam sevinçlerini kaybeden çocukları ücretsiz ameliyat etti. Afrikalı çocukları yaşama bağlayan ‘Türk kurtarıcı’ oldu.
#AlmanyaBu modern çağlarda artık çoktan tarihe karışması gerektiği düşünülen kraliyet aileleri hala varlıklarını sürdürüyor. Her ne kadar onları halkın sırtına yük olmakla eleştirenler varsa da yine de bu ailelerin hayatını bir tür peri masalı gibi izleyenler hatta ülke tanıtımına katkısı olduğunu düşünenler çok.
#Prenses ElisabethSON zamanların en sevindirici hadiselerinden biri dünyanın en prestijli ekonomi ödülü olan Nobel Ekonomi Ödülü’nün bu yıl Türkiye’den çıkan bir iktisatçıya, Galatasaray Lisesi mezunu Daron Acemoğlu’na verilmesi oldu.
#Nobel Ekonomi ÖdülüKaliteli hayvansal proteinin en önemli kaynaklarından biri olan yumurtanın kolesterol üzerindeki etkileri pek çok kişide endişe yaratıyor. Doktoralı tıp öğrencisi Nick Norwitz, bu noktadan hareket etti ve bir ay boyunca günde 24 yumurta yedi. Yumurta tüketiminin kolesterolü üzerindeki etkisini ölçen Norwitz, çok çarpıcı sonuçlara ulaştı. İşte tüm ayrıntılar...
#SağlıkDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2025’in en iyi üniversitelerini açıkladı. 2 binden fazla kurumun sıralandığı listede Türkiye 91 üniversite ile temsil edilerek, rekor kırdı. İlk 1000’e 12 Türk üniversitesi girdi. ODTÜ, Koç ve Sabancı Üniversiteleri de ilk 500’deki yerlerini korudu.
#THE 2025Kanser tedavisinde kemoterapi en standart tedavi yöntemlerinin başında geliyor. Ancak kemoterapinin mide bulantısı, kusma gibi yan etkileri, hastaların hayatını çok zorlaştırıyor. Halihazırda devam eden bir araştırma özel bir beslenme modeliyle hem kemoterapinin bu etkilerini ortadan kaldırıp hem de kanserli hücreleri yok etmenin yolunu arıyor. Peki bu mümkün mü?
#SağlıkDünyanın zengin ve soylu ailelerinden birinde dünyaya gelmek insana daha hayatının başında bir ayrıcalık sağlar kuşkusuz... Zenginlik, şan, şöhret ve çok önemli bir gelişme olmadıkça gelecek kaygısı taşımamak herkesin hayalindeki yaşamın bir parçası.
#Prenses ElisabethHem dünya genelinde hem de ülkemizde adet görme yaşı düştü ve düşmeye devam ediyor. Peki her geçen gün daha fazla kız çocuğunun adet görmeye başlamasının sebebi ne? En önemlisi erken ergenlik ve adet görme, ileride ciddi sağlık sorunları yaşama riskini arttırabilir mi?
#Erken Ergenlik"Dikkatinizi diyabetinize vermek zorundasınız, aksi takdirde ölürsünüz." Bu sözlerin sahibi Amanda Smith, hayatının ilk 34 yılını Tip 1 diyabetin boyunduruğu altında geçirdi. 2023'ün Sevgililer Günü'nde hayatı değişen Smith, 6 ay içinde insüline ihtiyaç duymaz hale geldi. Peki genç kadını ölümcül hastalıktan kurtaran tedavi neydi?
#Sağlıkİpek Kıraç, annesi vergi rekortmenleri listesinde yer alması dolayısıyla araştırılan isim olmaya başladı. İnan Kıraç ve Suna Kıraç'ın küçük yaşlarda evlat edindiği İpek Kıraç, yurt dışında biyoloji okuma kararı aldı. Bu kararında en önemli etken, annesi Suna Kıraç'ın ALS hastalığına yakalanması oldu. ALS konusunda eğitim alan İpek Kıraç, kamu sağlığı alanında yüksek lisans gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra şirketin önemli pozisyonlarında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Peki, İpek Kıraç kimdir ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#İpek KıraçYaşlanmanın kaçınılmaz olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat dürüst olalım eğer yapabilseydik birçoğumuz bu süreci yavaşlatmak isterdik. Şimdi yeni bir araştırma bizi bu olasılığa bir adım daha yaklaştırmış gibi görünüyor…
#Uzun Ömrün SırlarıBeslenmeyle ilgili bazı yanlışlar, yapılan tüm araştırmalara karşın doğru biliniyor; araştırmacılar ne derse desin akıllardan silinmiyor. İşte beslenme söz konusu olduğunda, dünyanın en önde gelen uzmanlarının "Yeter artık" dediği efsaneleşmiş yanlışlar.
#Sağlık8-9 Haziran tarihlerinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) 2.8 milyonu aşkın üniversite adayı katıldı. Böylesine büyük bir katılımla gerçekleştirilen sınavlar çok ciddi bir organizasyonu gerektiriyor. Devletimizin ilgili bütün birimlerinin yakın iş birliğiyle sınavların tam bir güven ortamında ve başarılı bir şekilde tamamlandığını büyük bir memnuniyetle müşahede ettik. Bununla ilgili olarak, emeği geçen bütün kurum, kuruluş ve şahıslara bir kez daha teşekkürlerimi sunmak isterim.
#Konuk Yazar