Habitus Kitap haberleri sayfasında Habitus Kitap hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 76 Habitus Kitap haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çağdaş Norveç tiyatrosunun önemli isimlerinden Fredrik Brattberg’in ‘Eve Dönüşler’ ve ‘Annenin Çocuğunun Babası’ adlı iki oyunu Habitus Kitap etiketiyle Türkçede. Brattberg’in metinleri hem çağdaş oyun yazarlığı üzerine düşünmemizi sağlarken hem de anlattığı hikâyeler ‘aile’ kavramı, evde ve zamanda olmanın olasılıkları üzerinden bu çağın insanına yakından temas ediyor.
#Fredrik BrattbergNorveç’in Ibsen ödüllü oyun yazarı Demian Vitanza’nın ‘Ağırlık’ oyunu ve ‘Londinium’ isimli üçlemesi Türkçede... Alışıldık tiyatro kalıplarının oldukça dışında, imgelere ve güçlü metaforlara yaslanarak kurulu bu metinler zamanı ve uzamı büken bir teatrallik vaat ediyor.
#Demian VitanzaSosyal bilimci Mark Fisher, kişisel depresyonundan çıkmaya çalışırken kaleme aldığı yazılardan oluşan ‘Hayatımın Hayaletleri’nde, farklı coğrafyalarda aynı mutsuzluğun ve geleceksizliğin yaşanmasının tesadüf olmadığını anımsatıyor. Kapitalist sistemin gölgesini gösteriyor...
#Mark Fisher11 Numara, ince bir el işçiliğiyle dokunmuş, ironi ile aksiyonun, gerçek ile gerçeküstünün el ele verdiği mükemmel bir kurgu. İsmini yazarın 11’inci romanı olmasından alan ‘11 Numara’yı okurken ‘11’ rakamının da tesadüfler ağının merkezinde yer aldığını göreceksiniz.
#Jonathan CoeKana susamış yağmacılar gibi poz kesmelerinin üzerinden dakika geçmeden, suratlarına dinozor maskeleri geçirip yarı kükremeye, yarı kıkırdamaya başlayan bir tayfa: ‘Korsanlar!’ Gideon Defoe bu tuhaf tayfayı bir Darwin’le, bir Marx’la, bir Nietzsche’yle, bir Ahab’la aynı macerada buluşturuyor...
#KitapsanatÇağdaş Norveç tiyatrosunun önemli isimlerinden Fredrik Brattberg’in ‘Eve Dönüşler’ ve ‘Annenin Çocuğunun Babası’ adlı iki oyunu Habitus Kitap etiketiyle Türkçede. Brattberg’in metinleri hem çağdaş oyun yazarlığı üzerine düşünmemizi sağlarken hem de anlattığı hikâyeler ‘aile’ kavramı, evde ve zamanda olmanın olasılıkları üzerinden bu çağın insanına yakından temas ediyor.
#Fredrik BrattbergNorveç’in Ibsen ödüllü oyun yazarı Demian Vitanza’nın ‘Ağırlık’ oyunu ve ‘Londinium’ isimli üçlemesi Türkçede... Alışıldık tiyatro kalıplarının oldukça dışında, imgelere ve güçlü metaforlara yaslanarak kurulu bu metinler zamanı ve uzamı büken bir teatrallik vaat ediyor.
#Demian Vitanza‘En Uzak Sahilin Kıyısında Yeni Bir Yaşam Kurabilir miyiz?’, pandeminin hayatımızda etkilediği tüm konu ve kavramlara geçmişten bugüne bakarken, bundan sonrasında yeni bir toplum, yeni bir dünya kurmak için ne yapacağız, doğayla, birbirimizle ilişkimizi nasıl baştan inşa edeceğiz sorularına cevap veriyor.
#En Uzak Sahilin Kıyısında Yeni Bir Yaşam Kurabilir MiyizAraştırmacı yazar, tarihçi Foti Benlisoy, ‘Kapitalist Kıyamet/Sermaye mi Dünya mı?’ adlı kitabında çağımızın düşünürlerinin ‘dünyanın sonunu hayal etmenin kapitalizmin sonunu hayal etmekten kolay olduğu’ deyişinin karşısında yer alarak, kapitalist dünya sonrasının bir ütopya kadar güzel olabileceğinin savunusuna girişiyor.
#Foti BenlisoySosyal bilimci Mark Fisher, kişisel depresyonundan çıkmaya çalışırken kaleme aldığı yazılardan oluşan ‘Hayatımın Hayaletleri’nde, farklı coğrafyalarda aynı mutsuzluğun ve geleceksizliğin yaşanmasının tesadüf olmadığını anımsatıyor. Kapitalist sistemin gölgesini gösteriyor...
#Mark Fisher11 Numara, ince bir el işçiliğiyle dokunmuş, ironi ile aksiyonun, gerçek ile gerçeküstünün el ele verdiği mükemmel bir kurgu. İsmini yazarın 11’inci romanı olmasından alan ‘11 Numara’yı okurken ‘11’ rakamının da tesadüfler ağının merkezinde yer aldığını göreceksiniz.
#Jonathan CoeYerli edebiyatın ustalarının en yeni eserleri, dünyanın dört bir yanından ödüllü romanlar, çarpıcı biyografiler, yeni keşifler, tarih, bilim, anı türünde dikkat çeken çalışmalar... Yayın dünyası yeni sezona hazırlanırken önümüzdeki günlerde tanışacağımız kitapları seçtik, öne çıkanları derledik...
#Ahmet ÜmitRutinin koşturmacasına mola verme şansı yakaladığımız tatiller, sadece dinlenme ve eğlenme fırsatı değil; kitaplarla uzun uzun vakit geçirebildiğimiz o müthiş anlar aynı zamanda... Sene boyunca, hatta bazen uzun yıllar boyunca okumayı ertelediğimiz, kapağını kaldırmak için sabırsızlandığımız bir dizi kitapla baş başa kalabilmenin en güzel fırsatı. Eleştirmen, yazar ve kitap ekleri editörlerine ‘tatil çantasına atmalık’ kitapları sorduk. Klasiklerden güncel romanlara, şiirlerden eleştiri kitaplarına çeşit çeşit öneri çıktı ortaya. İyi tatiller ve uzun okumalar dileriz!
#YAZÇizgi romanlar uzun süredir farklı anlatım türlerinde araç olarak kullanılıyor. Gazetecilikte de belgeselde de bir mecra olarak kabul görür oldular. Üstelik sevindirici bir şekilde Türkçeye çevrilme hızlarında da ciddi bir artış var. Tarihe yön veren devrimler, direnişler, ikonik isimler, yakın tarihin olayları ya da sanatçılar çizginin diliyle çıkıyor karşımıza...
#Çizgi RomanHiç başka bir okul hayal ettiniz mi? Bizim gibi eğitim sisteminin her yıl değiştiği ülkelerde, her çocuk en az bir kez bambaşka bir okul düşlemiştir. Öğretmenlerin daha güleryüzlü olduğu, ceza vermedikleri, çocukların özgürce konuşabildikleri... Raşel Meseri’nin ‘Yeryüzü Okulu’, bize bambaşka bir okul yaşantısı vaat ediyor.
#Yeryüzü OkuluKana susamış yağmacılar gibi poz kesmelerinin üzerinden dakika geçmeden, suratlarına dinozor maskeleri geçirip yarı kükremeye, yarı kıkırdamaya başlayan bir tayfa: ‘Korsanlar!’ Gideon Defoe bu tuhaf tayfayı bir Darwin’le, bir Marx’la, bir Nietzsche’yle, bir Ahab’la aynı macerada buluşturuyor...
#KitapsanatYerli edebiyatın güçlü sesleri, ödül komitelerinin gözbebekleri dünyaca ünlü isimler, çarpıcı biyografiler, yepyeni soluklar... Kitap dünyasının yeni sezonunda her okuru heyecanlandıracak bolca havadis var. Yıl bitmeden buluşacağımız roman, öykü, inceleme, biyografi, söyleşi türlerinin en öne çıkan kitaplarını sizler için derledik.
#Kitap Sanat‘Yeni Başlayanlar İçin Dünya Edebiyat Tarihi’ çizimler eşliğinde, İ.Ö. 1800 ile 19. yüzyıla kadar olan dönemdeki edebiyat türlerini, akımları hatırlatıyor. İnsanda o güne kadar okuduğu şeyleri tekrar gözden geçirme arzusu uyandıran bir sözlük niteliği de taşıyan bir çalışma...
#KitapsanatFransa’nın yaşayan en önemli yazarlarından biri olan, edebi gücünü geçen hafta Nobel Edebiyat Ödülü’yle taçlandıran Annie Ernaux’nun ‘Boş Dolaplar’ı makbul edebiyatın kadrajına girmemiş fakat esasında hayati kıymete sahip konulara odaklanıyor.
#Boş DolaplarTatile taşıdığınız kitapların kumlarını silkeleyip yazla vedalaştınız mı? O zaman eylülle gelen yepyeni kitap sezonuna hazırsınız demektir. Sizin için yayınevlerinin editör masalarına sokulduk ve sonbaharda bizimle buluşacak kitaplara göz attık. Karşımıza Ahmet Ümit, Orhan Pamuk, Necati Tosuner, Defne Suman, Yiğit Bener, Ayfer Tunç, Murat Gülsoy, Gülseren Budayıcıoğlu, Arnie Ernaux, Tess Gerritsen, Stephen King’in de aralarında olduğu yerli ve yabancı edebiyat eserleri ve çok sayıda heyecan verici deneme ve anı kitabı çıktı...
#Yeni Sezon Kitapları 2022Hürriyet Kitap Sanat’ın gelenekselleşen ‘Yılın En İyi Kitapları’ seçkisi için kitap ekleri editörleri ve eleştirmenlerden oluşan 20 kişilik jürimiz bu sene yayımlanan kitapları, kurgu ve kurgu dışı olarak ayrı ayrı değerlendirdi. Hürriyet Kitap Sanat yazı işleri ekibi olarak biz de bir seçki hazırlayarak jürinin ‘+1’i olduk. Jürinin sıralamasına göre yaptığımız puanlama sonucunda, Pınar Öğünç'ün ‘Pandemi Zaiyatı' adlı çalışması kurgu dışı kategorisinde birinci oldu. İşte jürimizin seçkisiyle, 2021’in kurgu dışı kategorisindeki en iyi 50 kitabı.
#Kurgu Dışı