Bu yazıyı birkaç yıl önce yazsam Urla için karakterli ya da havalı kasaba laflarını kullanabilirdim... Ancak İstanbul’u sollayan bir ‘yıldız yağmuru’na tutulduğundan bu yana işler epeyce değişti. Burası artık bir Michelin gastronomi merkezi. Urla’ya bu başarıyı getiren özelliklerine ve yıldız alan restoranlarının ‘süper güç’lerine göz atalım.
#Gaye ŞAHİNCopa America'yı kazanan Arjantin'de takım otobüsündeki kutlamalar sırasında Enzo Fernandez'in açtığı canlı yayında Fransa Milli Takımı'ndaki Afrika kökenli futbolcularla ilgili yapılan tezahürat infiale yol açtı. Fransa Futbol Federasyonu konuyu FIFA'ya taşıyacağını açıklarken Enzo Fernandez ve kulübü Chelsea'den de açıklama geldi.
#ArjantinPremier Lig'in zirvesinde Manchester City ve Liverpool'la amansız bir şampiyonluk yarışı veren Arsenal, son haftalarda kırılması güç bir görüntüde olan Chelsea'yi Emirates'te konuk ederken siz de bu mücadelenin heyecanını Tek Maç, Canlı Bahis, Canlı Sohbet seçenekleriyle ve Misli’ye özel "Şampiyon Oran" ile yaşayabileceksiniz. Bu arada; Misli'den yeni üyelere 50 TL hediye!
#MisliBiri People’ın mutfağındaki Volkan Türe, diğeriyse Okra’nın başındaki Mert Yalçıner... İkisi de çok iyi şeflerin rahlei tedrisinden geçmiş pırıl pırıl gençler. Şimdiyse öğrendiklerini kendi yetenekleriyle birleştirerek başında oldukları restoranlarda dikkat çekici, lezzetli menüler hazırlıyorlar.
#PeopleHer yıl 24 Ekim Dünya İşkembe Günü olarak kutlanıyor. Bizdeyse en çok çorbası meşhur. Kiminin içine bağırsaktan önceki son kısmı ifade eden şirden katılıyor kiminin içine işkembeden çıkan etli kısım yani ‘damar’ ekleniyor... Büyükçe doğranan işkembe, yani tuzlamaysa pek çoğumuzun favorisi. Temizliği ustalık isteyen ve yapımı da oldukça meşakkatli bu çorbanın en iyisini nerede yeriz, jürimize sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞAvrupa futbolunun iki büyük ekolü, Hollanda ile Fransa, kozlarını Amsterdam'da paylaşırken siz de bu karşılaşmanın heyecanını Tek Maç, Süper Oran ve Canlı Bahis seçenekleriyle Misli’de yaşayabileceksiniz. Bu arada; Misli'den yeni üyelere 50 TL hediye!
#İddaaSarı yaz hep iyi gelir bana. Kışa girmeden güneşin tadını çıkardığım, biraz dinlendiğim, sakinlediğim vakitlerdir. Umut vardır içinde, biraz da hüzün… Ve mutlaka kendim için birkaç gün ayırmak isterim yılın bu zamanında. Belki böyle bir mola vermek isterseniz diye bu yaz deneyimlediğim otellerden ve restoranlardan güzel bir sarı yaz seçkisi hazırladım size. Kendimi Akdeniz’le sınırlamadım; Kuzey Ege’ye de uğradım.
#Saffet Emre TONGUÇToskana’nın her köşesi ayrı bir cevher. Masalsı güzellikteki yolları, tarihi taş binaları, dünyaca ünlü bağları ve zeytinlikleri başka bir evrene ışınlanmış hissiyatı veriyor. Bölgede gezerken huzur ve mutluluk aşılayacak kişisel rotanızı oluşturmaksa ayrı bir macera... İşte benim hayal gibi lezzetlerle dolu üç otellik rotam.
#Ebru ErkeDünyaca ünlü restoran tavsiyesi listelerine giren Calipso Fish, adını bile duymayan büyük bir çoğunluğu çok şaşırttı. Herkes İstanbul’da bu kadar çok balıkçı varken onların neyi farklı yaptığını merak etti. Mekânı ziyaret ettim, aileden balıkçı sahipleriyle tanıştım...
#MichelinOrdu’da fındıkla yapılan nefis çikolatalı ezmenin lezzeti kadar ilham kaynağı olduğu Kybele projesi de beni çok etkiledi. “Fındıklarımız dünyanın her yerine gidip oradaki en kaliteli çikolataları lezzetlendiriyorsa neden bunu biz de yapmayalım” diyerek pırıl pırıl bir üretimhane kurmuşlar…
#Ebru ErkeBodrum geçen hafta sonu sıra dışı bir lezzet buluşmasına ev sahipliği yaptı. İngiliz otomobil devi Range Rover, Bodrum gastronomi haritasının çıkartılmasına destekte bulunarak kadın üreticilerden temin edilen ürünlerle lezzet ve sanatseverleri bir araya getirdi. İşte sürdürülebilirlik odağında gerçekleşen etkinlikten renkli anekdotlar...
#BODRUMUSLA’nın mutfak operasyonlarını şef Ali Ronay yönetecek. En çok yemek yiyen beşinci ülke Türkiye. Zorlu Center’daki festivale katılmak için son iki gün. Limonlu tiramisu sosyal medyada ünlendi. Kahveseverler bu hafta sonu dekk’te buluşuyor. Fairmont Quasar’daki Aila menüsünü yeniledi. Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiPremier Lig'de Chelsea'nin kabusu sürüyor. Son olarak Arsenal'a kaybeden Maviler, kulüp tarihinde bir ilki yaşadı. Todd Boehly'nin başkanlığında transfere harcadığı paralarla gündemden beklentilerin büyük olduğu Chelsea, tarihinin en kötü günlerinden geçiyor. Küme düşme hattından yalnızca 9 puan uzakta olan Londra temsilcisinin fikstürü de korkulan ihtimali gün yüzüne çıkardı.
#ChelseaTodd Boehly'nin başkanlığında transfere harcadığı paralarla gündemden düşmeyen Chelsea, Premier Lig'de tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Küme düşme hattından yalnızca 10 puan uzakta olan Londra temsilcisinin fikstürü korkulan ihtimali gün yüzüne çıkardı. Öte yandan Jurgen Klopp'tan Chelsea taraftarlarını kızdıracak bir açıklama geldi.
#ChelseaTürkiye’nin gastronomi köyü olacak dediğimiz yer, maalesef şimdi sıra sıra meyhanelerin dizildiği, her tarafından müzik fışkıran, masaların üzerinde oynayan insanlarla dolu bir alan oldu çıktı. Ama umudumuzhâlâ var. Alaçatı’da, şef Can Aras’ın yenilenen menüsüyle tarzı da iyice oturan Amavi, işte bu umutlardan biri…
#AlaçatıUSLA gibi mutfak akademileri rekabetin arttığı gastronomi sektörüne girmenin en hızlı ve etkili yolu. Dışarıdan da herkesin gidebildiği Gusto by USLA ise akademinin kendine ait restoranı. Menüsü sık aralıklarla USLA’nın kurumsal şefi Cenk Akkaya öncülüğünde yenileniyor.
#USLAAvustralyalı şefler depremzedelere yardım için özel bir yemek düzenliyor. Karaca’nın yeni koleksiyonu ‘Paye’ raflarda... Ordu pidesi tescillendi... Gusto by USLA’nın menüsü yenilendi.... Yeni gözdemiz kıtır karamelli donut... Yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#Yeme-İçmeİngiltere Premier Lig’de şampiyonluk yarışından kopan Chelsea, ara transfer döneminde sekiz futbolcuya 329,5 milyon Euro harcadı. Benfica’dan 121 milyon Euro karşılığında Enzo Fernandez’i kadrosuna katan Maviler, Manchester City'ye ait Premier Lig rekorunu da kırdı. Peki Chelsea FFP'yi nasıl atlatıyor?
#Futbol