Güncelleme Tarihi:
TESCİLLİLERE BİR YENİSİ EKLENDİ
Ordu yağlısı olarak da bilinen Ordu pidesine coğrafi işaret tescil belgesi verildi. Un, su, tuz ve yaş mayayla hazırlanan hamur ince uzun açılarak içine kıymalı, peynirli veya kuşbaşı etli harç konuyor. Bu pide, yarı açık biçimde, genellikle de gürgen ve meşe odunu kullanılarak yakılan taş fırınlarda pişirilerek servis ediliyor.
İÇİ KREMA, DIŞI KARAMEL KAPLI
Yeni yemek trendlerinden biri, ilhamını ünlü Fransız tatlısı krem brüleden alan donut... Las Vegas’taki Saint Honoré isimli dükkânın icadı sonrası ünlenen ve TikTok’ta popülerlik kazanan bu tatlıyı İstanbul’daki Petra Roasting Company de yapıyor. Isırınca çıtırdayan içi krema dolgulu donutun üzeri kıtır karamelle kaplı.
SOFRAMIZDA KADİM MOTİFLER
Karaca’nın, tanınmış şef Ömür Akkor danışmanlığında hazırladığı ‘Paye’ koleksiyonu raflarda. Binlerce yıllık tarihi motifleri sofralara taşımayı hedefleyen seride sanatçı İbrahim Kuşlu tarafından Bursa’da özel üretilen, sınırlı sayıdaki el yapımı tasarımlar da var. ‘Paye’ koleksiyonu kendi içinde kuş, enginar, keçi, mavi ve sarı olmak üzere beş farklı gruba ayrılmış. Tatlı ve yemek tabaklarından kahve fincanına kadar geniş ürün çeşidine sahip seriyi Karaca mağazalarından ve internet sayfalarından satın almak mümkün.
VİETNAM USULÜ PHO BO ÇORBA...
Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi’nin (USLA) Kanyon’daki restoranı Gusto by USLA’nın menüsü yenilendi. Vietnam mutfağından; et suyu, noodle, dana rozbif, soya filizi ve aromatik otlarla hazırlanan pho bo çorbası, tavuk ve mantar sosuyla sunulan makarna ve kereviz alfredo menüye eklenen lezzetlerden... Çıtır baklava hamuru arasında sunulan somon gibi sevilen tatlarsa yine menüde...
ŞEFLER BİRLİK OLDU
Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgedekiler için yardımlaşma kampanyaları sürüyor, Avustralya’nın önde gelen şefleri de Türkiye ve Suriye için bir araya geliyor.
Avustralya’daki Tulum ve Lezzet adlı restoranlarıyla tanıdığımız Türk şef Coşkun Uysal da etkinliğe katılan isimlerden....