İtalya’da ekonomi eğitim alan Osman Halit Şeneldir kendi deyişiyle ‘iyi yemeğe meraklı, amatör bir araştırmacı’. Yeni kitabı ‘İtalya’da Leziz Günler’i ister İtalya seyahatinizde rehber olarak kullanın, ister sayfalarını çevirerek koltuğunuzdan kalkmadan lezzet turu yapın.
#Osman Halit Şeneldir‘MasterChef Türkiye’ yarışması jüri üyelerinden, MYK Gastro Arena kurucusu şef Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağına sızdık… Bize aşçıların ana üssü Bolu’da geçen çocukluğunun sofralarını, 11 yaşında çırak olarak girdiği kamyoncu lokantasını, Süreyya Lokantası’nda kasalarca küçük ‘çimçim karides’ ayıklarken kurduğu hayalleri, Katar Emiri’ne hazırladığı yemekleri ve onu bugünlere getiren serüvenlerini anlattı.
#Mehmet YalçınkayaInstagram’ın, yedi ülkede başlattığı ‘beğeni sayısını gizleme’ uygulaması, artık ABD’de de geçerli. Yakında bütün dünyada uygulanacak. Bu yeni dönemde artık fotoğrafların altında beğeni sayıları değil, takip ettiğiniz ve gönderiyi beğenmiş arkadaşlarınızın isimleri yazacak. Gerekçe; kullanıcılar yarışmadaymış gibi hissetmesin, beğeni stresi yaşamadan doya doya eğlensin... Türkiye, 37 milyon kullanıcısıyla Instagram’ı en çok kullanan altıncı ülke. Yani bu haber bizi de çok ilgilendiriyor. Peki, bu yenilik ne anlama geliyor? Instagram bizim stresimizle neden bu kadar meşgul? İşin arkasında başka bir ekonomik neden mi var? Fenomenler, kullanıcılar bu işten nasıl etkilenecek?
#InstagramGastronomi dünyasının ‘rockstar’ıydı, sosyal medyayı kullanmaya başladıktan sonra fenomene dönüştü. Yeme-içme yazarı olarak kaleme aldığı restoran eleştirileri de, sosyoloji hocası olarak yaptığı Türkiye analizleri de büyük ilgi görüyor. Uzun yıllardır hayatımızda ama hakkında çok az şey biliyoruz. Yazarımız Vedat Milor’la buluştuk. Mutsuz çocukluğunu, etkileyici eğitim geçmişini, yemek merakının kökenini, “Hayat ona güzel” diyenler hakkındaki düşüncelerini, ellerinin titremesine yol açan hastalığını, sosyal medyayla birlikte keşfettiklerini sorduk.
#Vedat Milor