Oynadığı rollerle hep büyüledi. Afife Tiyatro Ödülleri’nden Altın Koza’ya kadar birçok ödül kazandı. Hem bağımsız hem popüler işlerin yıldızı oldu. Magazinden uzak durdu. Ama şu sıralar yönetmen Berkun Oya’yla evliliği ve 7,5 aylık hamileliğiyle de gündemde. Funda Eryiğit’le İstanbul Film Festivali’nde gösterilen ‘Boğa Boğa’ filmi ve ‘Kavur’ belgeseli vesilesiyle buluştuk; anne olma hazırlığını, projelerini, değişmeye başlayan hayatını ve evliliğini konuştuk. Eryiğit: “Evlilik aradaki güven bağını pekiştiren, tazeleyen bir şey.”
#Funda EryiğitMacahel Arıcılık Cesur Demiral’dan yeni sezon balların hazır olduğunu haber veren mesajı alınca hemen siparişimi verdim. Benim gibi sağım biter bitmez sezonluk balını alan çok. Balın meraklısı sadece bizde değil, dünyada da hayli fazla. Farklı ballar tatmak ve hasat izlemek için binlerce kilometre yol gidenler var. O zaman bu hafta biz de arıların izinde dünyayı dolaşalım.
#HürriyetZengin demografik yapısıyla doğasının nimetlerini mutfakta bir araya getirip harmanlayan Düzce, başka hiçbir ile nasip olmayan gastronomik bir özgünlüğe sahip. Çerkes, Abhaz, Gürcü, Laz, Boşnak gibi 20’ye yakın etnik grubun yarattığı lezzet çeşitliliği tek başına bölgeyi ziyaret etme sebebi.
#HürriyetBu kez de bal çekimleri için Anadolu’yu arşınlıyorum. İlk durağım Macahel’de, saf Kafkas ırkı ana arıların üretimini görüp bal sağımına katılacağım. 12 yıl önce yine arıcılık için gittiğim Macahel, hiç bozulmamış doğasıyla nadide balların anavatanı olmaya devam ediyor.
#Ebru ErkeGudauri, henüz sevgililer günü planını belirlememiş olan kayak severler için bütçe dostu harika bir yer. Gudauri, pistleri yüksek standartlarda, kar kalitesi muazzam ve aynı zamanda oldukça ucuz bir kayak merkezi. Üstelik buraya gitmek için ne vize ne de pasaport sahibi olmanız gerekmiyor. İşte detaylar…
#GudauriBatum Acara Özerk Cumhuriyeti’nin en güzel ve en eski şehri. Kafkas Dağları’nın gölgesinde, Karadeniz kıyısında kurulmuş ve Sovyetler Birliği döneminde, bürokratlar için önemli bir tatil beldesi olan Batum'u baharın en güzel günlerinin yaşadığı bu günlerde ziyaret etmek için birçok neden var. İşte onlardan sadece 7 tanesi...
#Gürcü Yemekleri‘TAMADA’ ayağa kalkarak “Şerefe dostlar, içelim” dedi... Yani ‘sofra başı’... Yedi dakikada bir kadehini kaldırıp o kadar içerikli samimi dileklerde bulunuyor ki, insan huzur buluyor. Hele Gürcü yemekleri ve şaraplar olduğunda... Soframızdaki Türkler de bu kültürü gayet iyi biliyor. ‘Tamada’ sık sık kalkarak iyi dilekleri sıralıyor:
‘Ve Sonra Dans Ettik’ filmiyle çok ses getiren yönetmen Levan Akin’in yeni filmi ‘Geçiş’ 43. İstanbul Film Festivali’nde gösteriliyor. Yönetmenle İstanbul’da geçen bu filmi ve Türkiye’yle olan bağlarını konuştuk: “Gürcistan ile Türkiye’yi bir araya getiren bir film yapmanın ilginç olacağını düşündüm. Çünkü bu bir şekilde benim kendi mirasımı da bir araya getirecekti.”
#Uygar TaylanOrdu, bulunduğu coğrafyanın tüm özelliklerini içinde barındıran eşsiz ve zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Bu bölgede balık yemekleri, fındık tüketimi, sebze ve meyve bolluğu gibi pek çok alanda yapılan kendine özgü farklı lezzetleri vardır. Ordu'da ne yenir ve neyi meşhur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ordu YemekleriTiflis’e iner inmez arabamıza atlıyor ve iki saat mesafedeki Tsinandali bölgesine doğru yol alıyoruz. Epik bir coğrafyanın içindeyiz. Ruhsuz modernleşen Batum’dan sonra burası ilaç gibi geliyor. O yüzden “Tiflis ve çevresini görmeden gerçek Gürcistan’ı hissedemezsiniz” diyor ülkeyi bilenler.
#GastronomiYerel yemeklerin peşinde çok uzun bir gün bizi bekliyor olabilir ama bu, güne Ordu tostuyla başlamamıza asla engel değil. Tostu meşhur şehrimiz çok ama benim için Ordu tostunun yeri ayrı. Ot kavurmalarından buğulama balıklara, Gürcü mutfağından en iyi fındık kremasına Ordu’da ‘yeri ayrı’ öyle tatlar var ki…
#SeyahatGeçtiğimiz akşam üzeri sağanak yağışın olduğu saatlerde Bursa Gastronomi Festivali tanıtım toplantısına katıldık. Ülkemizin gastronomisiyle ön plana çıkan doğu ve güney doğu kentlerine yaptığım gezilerde yaşadığım şehir Bursa’da benzer bir çalışmanın yapılıp yapılamayacağı konusunu düşünmüştüm.. Aslında bir şehrin gastronomisi sadece caddede yürürken gördüğünüz lokantalardaki yemeklerden ibaret değil, şehrin yaşam kültürü içinde evlerde günlük yaşamın bir parçası olarak komşularla, aile fertleri ile sıradan bir günde yenen veya bir bayram günü paylaşılan yemekte o şehrin yemek kültürünün çok özel bir parçası olabilir. Demek istediğim hiç beklemediğiniz bir anda bir Bursa evinde size ikram edilen bir börek, kurabiye hayatınızda yediğiniz en iyi lezzet olabilir.
#Uğur ÇELİKKOLYunan adalarından Patmos, tam bana göre. Ne çok büyük ne çok küçük. Ne bir ‘vur patlasın çal oynasın’ tipi parti adası ne de aşırı sessiz. Okuyucularım en sevdiğim mekânının Tsipouradiko olduğunu bilir. Taraması, marine edilmiş çiğ balıkları, fava üzerinde gelen karamelize ahtapotu… Ucuz ve güzel mezeler içinse adres Houston.
#PatmosYılbaşı gecesi kutlamaları her ülke için farklılaşsa da mutlaka renk ve eğlence içeriyor. Pandemi tedbirleri altında olsak da yeni yıla farklı bir ülkede ‘merhaba’ deme hayali, seyahatseverlerin aklına sık sık düşüyor. Jürimize çeşitli ülkelerin yeni yılı kutlama hallerini, sokaklarında yapılabilecekleri sorduk.
#Hürriyet