Dr. Tayfun Hancılar hekimliğin yanı sıra müziğe de gönül vermiş, mesleki birikimini yansıttığı 'Kanser Bitti, Ya Şimdi' adlı kitabın yazarı. En önemlisi de yaptığı her işte gülümsemenin sihirli gücüne inananlardan. İnsana, hayata, ilişkilere dair birçok konuyu mizahi bir dille ele aldığı 'Doktordan Az Kullanılmış' (Müptela Yayınları) kitabında da okurlarını hayata gülümseyerek bakmaya davet eden Hancılar, "
#Tayfun Hancılar‘Küçük Prens’i andıran ‘Kitapları Kurtaran Kedi’ günümüz okuma alışkanlıklarına eleştiriler getiriyor, hepimize düşünmemiz gereken sorular soruyor: Kitaplar yeterince özgür mü, yoksa onları kurtarmamıza ihtiyaçları var mı? Herkese küçük dersler veren roman klasik olmaya aday...
#Kitapları Kurtaran KediGazeteci Nilay Örnek, yeni kitabı ‘Her Umut Ortak Arar’da kişisel notlarını okuyucuyu şaşırtan bilgilerle, anekdotlarla bir araya getirerek hem içimize hem memlekete başka bir gözle baktırıyor. Tam gülerken içinizi burkan, sonra biraz da umut veren tatlı bir anlatı kitabı elimizdeki...
#Her Umut Ortak ArarMehmet Raşit Öğütçü nam-ı diğer Orhan Kemal... Nazım Hikmet’in hapishane arkadaşı, edebiyatın ve dergiciliğin varoluş savaşını vermiş, Türk edebiyatının toplumcu gerçekçi akımının temsilcisi... ‘Küçük Adamın Romanı’ serisinde anlattıklarıyla hepimizin içine işleyen bizden bir yazar... Peki Orhan Kemal’i ne kadar tanıyorsunuz? Bu büyük ustanın anılarında kaybolmaya ne dersiniz? İşte size adres; Cihangir’deki Orhan Kemal Müzesi’nde hem yazarı yakından tanıyacak hem de birçok anıya dokunacaksınız.
#Orhan Kemal MüzesiMutlu insanların özellikleri neler? Kendilerine gülmeyi ve bizi güldürmeyi nasıl başarıyorlar? Bazı insanlar dertlerini zincir yaparken diğerleri nasıl bu kadar eğleniyor diye merak ettik ve Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden Uzman Psikolog Zeynep Zat’a bu soruyu sorduk.
#Mutlu OlmakŞehirde artık önümüz, arkamız, sağımız, solumuz Arap turist. Tatil için Türkiye’yi ve özellikle de İstanbul’u tercih eden Arapların sayısında son yıllarda büyük artış var. Peki Araplar bu şehri neden bu kadar seviyorlar? İstanbul’da kendilerini ne kadar rahat ve özgür hissediyorlar? En çok nerelere gidiyorlar, hangi müzeleri, hangi alışveriş merkezlerini tercih ediyorlar? İşte bu soruların cevabını Taksim’den Büyükada’ya kadar şehrin dört bir yanına yayılmış Araplara sorduk. Ortaya tek bir yanıt çıkmadı. Çünkü onlar da tek tip insanlar değil. Ancak birleştikleri bir nokta var. “Biz Türkiye’yi çok seviyoruz ama burada bize kaba davranılıyor ve Türklerin yüzü gülmüyor” diyorlar.
#Arap TuristBu yıl ilk kez düzenlenen Ankara Alışveriş Festivali, başkente bereket yağdırdı. Markaların cirosunda yüzde 250’ye varan artışlar yaşanırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “İstanbul’daki festivali açık ara geçtik” dedi. Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, İstanbul’a, “Pardon” demek zorunda olduklarını belirterek 5 yılda 5 milyar dolarlık bir alışveriş ekonomisi yaratmayı hedeflediklerini söyledi.