Görme Engellilere Gönüllü Okuma Hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Görme Engellilere Gönüllü Okuma Hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2015 11:05

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda görme engelliler için hizmete sunulan kitap okuma programına gönüllü olarak katılan akademisyen Mücella Tekeoğlu ile Wing-Chun dövüş sporu hocası Ali Bahçekapılı haftanın bir günü kitap okuyor.
Bağcılar’da engellilere sunulan hizmetin kalitesi İstanbul’da olduğu gibi tüm yurtta takdirle karşılanıyor. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda sunulan hizmetlerin farkına varanlardan bazıları da, gönüllü olarak hizmet vermek için başvuruda bulunuyor. Görme engelliler için hizmete sunulan kitap okuma programına gönüllü olarak katılan Akademisyen Mücella Tekeoğlu ile Wing-Chun dövüş sporu hocası Ali Bahçekapılı, bu kişiler arasında.
Basında övgüyle bahsedilen Engelliler Sarayı’nı merak ettiğini anlatan Mücella Tekeoğlu, gönüllü olarak nasıl yardım edebileceğini düşünerek ilgililerle irtibata geçtiğini belirtti. Görüşme sonrası gönüllü olarak kitap okuma aktivitesine başladığını ifade eden Tekeoğlu, “Kitap okumayı seviyorum. GETEM’den (BÜ Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı) engellilere yönelik okuyabileceğimiz kitapları seçiyoruz. Kayıt altında olan üyelerimiz romanları sesli olarak benim sesimden dinliyorlar. Çok istek alıyoruz” dedi.
Üsküdar’dan gelerek Engelliler Sarayı’nda haftanın bir günü kitap okuduğunu belirten Tekeoğlu, duygularını şöyle dile getirdi:
“Kapıdan girdiğimde beni gülen insanlar karşılıyor. Her gün geldiğiniz yermiş hissine kapılıyorsunuz, engellilerin hepsini yakından tanıyormuş gibi oluyorum. Kitap okuduktan sonra da iç huzuruyla ayrılıyorum.”
“KEŞKE BİRÇOK YERDE BÖYLE BİR YER HİZMETE SUNULSA”
Wing-Chun dövüş sporu hocası Ali Bahçekapılı da spor üzerine hizmet veren bir ekip olarak çalıştıklarını belirterek, kardeşinin ve bir sporcusunun da engelli olması sebebiyle Engeliller Sarayı’ndan haberdar olduğunu anlattı. Yürüme engelli kardeşinden ve görme engelli öğrencilerinden dolayı engelliler ile yakınlarının yaşadığı zorluğun farkında olduğunu anlatan Bahçekapılı, kitap okuma aktivitesine katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Değişik yazar ve konularda kitaplar okuduğunu belirten Bahçekapılı, gelen olumlu tepkilerden dolayı da memnun olduğunu belirtti.
Engelliler Sarayı’nın değişik branşlarda engellilere hizmet sunduğunu hatırlatan Bahçekapılı, “Böyle bir tesise başka bir yerde rastlamadım. Tesise ilk girdiğimde çok şaşırmıştım. Yapan ve hizmete sunan herkesten Allah (c.c.) razı olsun. Keşke daha çok yerde böyle tesisler hizmete sunulsa” şeklinde konuştu.
Sosyoloji bölümü öğrencisi olduğunu vurgulayan Bahçekapılı, kitap okumanın keyifli bir iş olduğunu da sözlerine ekledi.
“GÖNÜLLÜLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 10 Ekim 2011 tarihinde hizmete sundukları Engelliler Sarayı’nın, ilçedeki dezavantajlı grupların eğitim aldığı, rehabilite edildiği ve atölyelerde meslek öğrendiği bir yer haline geldiğini belirtti. 6 bin 500 engellinin faydalandığı merkezde 4 bin 769 kişinin kurs talebini karşıladıklarını vurgulayan Çağırıcı, “Kitaplarla dost olan ancak okuma imkanı olmayan görme engelli kardeşlerimizin hizmetine sunduğumuz program yoğun ilgi görüyor. Kitap okuyan gönüllülerimizin seslerini kaydediyoruz ve görme engelli kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Kitaplar görme engellilerimizin iç dünyasına da hitap ediyor. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz anlamına geliyor” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!