Göğüs Ağrısı haberleri sayfasında Göğüs Ağrısı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2713 Göğüs Ağrısı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Grip virüsü, akciğeri tuttuğunda zatürreye neden olurken, kalbe yerleştiğinde ise miyokardit adı verilen bir kalp hastalığına neden olabiliyor. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı veya grip gibi yaygın viral enfeksiyonlar sonrası görülme ihtimali bulunan bu durum, halk arasında 'kalp gribi' olarak biliniyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tuna Katırcıbaşı, kalp gribinin nadir görülen ancak ciddi sonuçlara yol açabilecek bir sorun olduğunu söyleyerek uyarılarda bulunuyor.
#Göğüs AğrısıKadınlarda sık karşılaşılan göğüs ağrılarının pek çok farklı çeşidi vardır. Bunların en tehlikeli olanı ise, göğüste meydana gelen rahatsızlığın aslında kalple ilişkili olmasıdır. Ama göğüs ağrılarının çok büyük bir kısmı, kalp ağrılarından kaynaklanmaz. Kadınlarda göğüs ağrısı neden olur ve hangi bölüme gidilir sizler için derledik.
#Kadınlarda Göğüs AğrısıSon zamanlarda her yaş grubundan bireyin ortak hastalığı olan reflü, bireyin yemek yedikten sonra mide içeriğinin istemsiz olarak yemek borusuna ve ağza geri gelmesi olarak tanımlanmaktadır. Reflü, göğüs ağrısı ve yutma güçlüğü, ağza acı, ekşi tatta sıvı gelmesi, ağızda koku ve kötü tat, diş çürükleri, kronik boğaz ağrısı, çarpıntı, alerjik astım, sinüzit gibi yakınmalar ile karakterize bir hastalıktır. Reflü, özellikle mide fıtığı, hamilelik ve şişmanlık gibi durumlarda ortaya çıkabilir. Halk arasında stres de reflü nedeni olarak gösterilse de stres sadece mide şikayetlerinin ortaya çıkmasına ve artmasına neden olur. Herhangi bir mide rahatsızlığına sebep olmaz. Reflüde tıbbi tedavi ne olursa olsun mutlaka diyet tedavisi uygulanmalıdır.
#Reflü"20 dakikadan uzun süren retrosternal denilen göğüs orta hattında olan ve sol tarafa doğru yayılabilen yanıcı, baskı tarzında göğüs ağrısı varlığında hastaneye başvurmaktan çekinilmemelidir" diyen Kardiyoloji Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Birol Özkan, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Göğüs AğrısıDinlenme halindeyken, efor sarf ettikten sonra göğüste oluşan ağrı ve yanma şeklinde acının ciddiye alınması uyarısında bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Burak Teymen, "45 yaşındaki erkekler ve 55 yaşını tamamlamış kadınlar koroner arter hastalığı için risk faktörleri oluşturur" dedi.
#Koroner Arter HastalığıDinlenme halindeyken, efor sarf ettikten sonra göğüste oluşan ağrı ve yanma şeklinde acının ciddiye alınması uyarısında bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Burak Teymen, “45 yaşındaki erkekler ve 55 yaşını tamamlamış kadınlar koroner arter hastalığı için risk faktörleri oluşturur” dedi.
#Göğüs AğrısıAdet öncesi göğüs ağrısı en sık yaşanılan semptomlardan biri. Göğüslerde hassasiyet ile “Ben geliyorum” diyen regl dönemi bitene kadar bazen bu ağrılar veya hassasiyet bitmez. Peki regl öncesi göğüs ağrısı neden oluyor, göğüs hassasiyetinin sebepleri neler ve göğüs hassasiyetine karşı ne tür önlemler alınabilir? Merak edenleri yazımıza alalım.
#Göğüs AğrısıKoroner BT anjiyografinin bilgisayarlı tomografi cihazı yardımıyla koroner arterlerin iç yapısını görüntüleyen ve özellikle kalp hastalıklarının erken tanısında kullanılan, invaziv olmayan bir yöntem olduğunu ifade eden Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Harun Evrengül, “Riskli hastalar bu işlemle kısa süre içerisinde tanı alabilmektedirler. Koroner BT anjiyografi sırasında, kol damarından kontrast madde enjekte edilir. Cihaz, damar içindeki görüntüleri kaydeder. Bu yöntem ile, kalbi besleyen koroner damarlar 3 boyutlu olarak incelenerek, yumuşak veya kalsifiye plaklar tespit edilebilir” şeklinde konuştu.
#1Grip virüsü, akciğeri tuttuğunda zatürreye neden olurken, kalbe yerleştiğinde ise miyokardit adı verilen bir kalp hastalığına neden olabiliyor. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı veya grip gibi yaygın viral enfeksiyonlar sonrası görülme ihtimali bulunan bu durum, halk arasında 'kalp gribi' olarak biliniyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tuna Katırcıbaşı, kalp gribinin nadir görülen ancak ciddi sonuçlara yol açabilecek bir sorun olduğunu söyleyerek uyarılarda bulunuyor.
#Göğüs AğrısıDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, geçen yıl 8,2 milyon vakayla rekor kıran tüberkülozun artık 'en önde gelen bulaşıcı hastalık’ olduğu uyarısında bulundu. Viktorya döneminde verem olarak bilinen hastalığın erken evrelerinin soğuk algınlığı ya da gribe benzediği, ancak bulaştığı her altı kişiden birini öldürebileceği konusunda yetkililer uyarıyor.
#TüberkülozBilim insanları, savaştan zarar gören Ukrayna'da birçok ilaca direnç gösteren ‘aşırı patojenik’ bakterilerin endişe verici artışına dair uyarıda bulundu. Özellikle ‘Klebsiella pneumoniae’ bakterisi korkuttu. Peki bu durum tüm Avrupa’ya yayılabilir mi? Klebsiella pneumonia tam olarak nedir ve hangi belirtilerle ortaya çıkıyor? Nasıl önlemler alınmalı?
#SağlıkKüçük yaşlardan itibaren yorgunluk ve beyin sisi ile mücadele eden Katrina Burchell, sayısız kez doktora gitmesine rağmen belirtileri göz ardı edildi. Son raddede hiçbir işini yapacak enerjisi kalmayan, yataktan çıkamayacak hale gelen Katarina bunadığını ya da beyin tümörüne sahip olduğunu düşünürken doğru teşhisi aldı. Yaşadıklarının ardındaki basit gerçek ise herkesi şaşırttı
#Pernisiyöz AnemiDünya Sağlık Örgütü’nün “sessiz pandemi” olarak tanımladığı diyabet, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla artıyor. Rakamlar, Türkiye’de 12 milyon civarında diyabet hastası olduğunu gösteriyor.
#SağlıkDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, geçen yıl 8,2 milyon vakayla rekor kıran tüberkülozun artık 'en önde gelen bulaşıcı hastalık’ olduğu uyarısında bulundu. Viktorya döneminde verem olarak bilinen hastalığın erken evrelerinin soğuk algınlığı ya da gribe benzediği, ancak bulaştığı her altı kişiden birini öldürebileceği konusunda yetkililer uyarıyor.
#TüberkülozSon yıllarda yapılan birçok bilimsel araştırma, özel hayatımızda yaşadığımız ruhsal kaygı, stres ve endişenin kansere davetiye çıkardığını gösterir nitelikte! Kanser konusunda ezber bozan açıklamalarıyla dikkat çeken Türkiye’nin en güvenilir bilim insanı Onkoloji Uzmanı Doç. Doktor Yavuz Dizdar “Kanser hastalığı aynı zamanda bir psikolojik tedavi sürecidir” diyerek ‘kırık kalp sendromu’na dikkat çekti.
#Yelda BaşaranSağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre Türkiye’de yılda 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalbimiz gücüyle bilinen kaslardan oluşuyor. Ancak bazen genetik bazen de yaşam koşulları kardiyovasküler rahatsızlıklara sebep olabiliyor. 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle uzmanlara sağlıklı bir kalp için neler yapmamız gerektiğini sorduk. Reçete basit: Sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı.
#Necla BayraktarUygun temizlik olmadığında E.coli, salmonella gibi bakteriler yaşam alanımıza yayılabilir. Evlerde en çok mikrop, lavabolarda ve giderlerde bulunuyor. Saç, kıl, tuvalet kâğıdı gibi cisimler, gider borularını tıkayarak suyun akışını engelleyip lavaboyu tıkayabiliyor. .Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Kirli GiderEvimizde gözle görülmeyen ama sağlığımızı tehdit eden gizli mikrop yuvaları var. Banyoyu, mutfağı, tuvaleti köşe bucak temizliyoruz ama ne kadar detaylı temizlik yaparsak yapalım bazı alanları gözden kaçırıyoruz. İşte bu alanlardan biri de mutfak ve banyo giderleri…Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Ev TemizliğiYouTube’un eski CEO'su Susan Wojcicki, küçük hücreli olmayan akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Yılda yaklaşık 230 bin yeni vaka ile teşhis edilen bu tür kanser, akciğerlerin büyük hücrelerinin kontrolsüz büyümesiyle ortaya çıkıyor. Hastalık yaygın olmasına rağmen genellikle de geç teşhis ediliyor. Peki bunun arkasında yatan nedenler neler? Türkiye’de ne sıklıkla görülüyor? Hangi belirtilerle kendini gösteriyor? Doç. Dr. Pelin Uysal ile mercek altına aldık.
#SağlıkTrabzon'da 12 yıl önce kamyonet ile nehre düşen arkadaşının cansız bedenine 10 ay sonra ulaşılmasından etkilenince arama-kurtarma gönüllüsü olup, aldığı eğitimlerle kurduğu Sürmene Arama-Kurtarma Derneği (SÜR-AK) bünyesinde bölgede boğulma, sel, heyelan, yangın gibi olayların yanında deprem afetlerinde 188 hayat kurtaran Ahmet Cerrah (46), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ani ölümü üzüntü yaratan Cerrah, ilçede dualarla son yolcuğuna uğurlandı.
#Ahmet Cerrahİzmir’de yaşayan 78 yaşındaki Yaşar Şakiroğlu’nun göğüs ağrısı nedeniyle başvurduğu Ekol Hastanesi’nde kalp krizi geçirdiğinin anlaşılması üzerine Kardiyoloji Uzmanı Dr. Işık Erdoğan tarafından anjiyografi yapıldı. Anjiyografinin ardından toplanan kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi ortak konseyi, hastaya koroner by-pass cerrahisi yapılması konusunda karara vardı. Yaşar Şakiroğlu’na Ekol Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Şerefli ve ekibi tarafından bölgesel anestezi uygulanarak by-pass operasyonu yapıldı.
#1Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), FLiRT ve LB.1 gibi Covid-19 virüsü varyant gruplarının dünya çapına baskın hale geldiğini doğrulayarak tehlikeye dikkat çekti. İngiltere, ABD ve Yunanistan gibi ülkeler ise yeni varyantlar yüzünden vaka sayılarında artış tespit ettiklerini açıkladı.
#Covid29 yaşındaki Alexis Hall, 9 Nisan'da kızı Jaicei’i dünyaya getirdi. Doğumdan sonra taburcu edildi ama o kendini iyi hissetmiyordu. Doktorlar gaz sancısı olduğunu söyledi ancak o bir şeylerin ters gittiğini hissettiği için hastaneden ayrılmadı. Onun bu ısrarı hayatının kurtulmasını sağladı. Çünkü 18 Nisan'da ağır bir kalp krizi geçirdiğinde hastanede olduğu için anında müdahale edebildiler ve hayatta kalmayı başardı.
#Kalp KriziHaluk Levent önceki akşam Antalya’da verdiği konser sonrası fenalaştı. Ünlü şarkıcı gece saatlerinde göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı. Ciddi bir rahatsızlığı bulunmayan ünlü isim tedavisinin ardından taburcu oldu.
#Haluk LeventHamilelik belirtileri, her ne kadar bazı istisnalar olsa da çoğu kadında aynı şekilde görülür. Bu belirtilerin süreleri ve sıklıkları değişiklik gösterebilir. Belirtiler her ne kadar bazı istisnalar olsa da çoğu kadında aynı şekilde görülür. Ayrıca bazı kadınlar regl öncesi dönem ile hamilelik belirtilerini karıştırabilir. Ancak hamileliğin en önemli belirtisi adet (regl) döneminde adet görmemektir. Peki hamilelik nasıl oluşur, ne zaman başlar? hamilelik belirtileri nelerdir? İlk hafta hamilelikte hangi belirtiler görülür? İşte Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Cengiz ve Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın'ın verdiği bilgiler doğrultusunda erken hamilelik belirtileriyle ilgili detaylı bilgiler...
#Hamilelik BelirtileriBebeğini sezaryenle dünyaya getirdi, birkaç gün sonra taburcu olup evine döndü ancak kendini kötü hissettiği için tekrar hastaneye gitti. Göğsünden sırtına doğru yayılan bir ağrı hissediyordu. Bir gece hastanede kaldı. Doktorlar testler yaptı ama hepsi normal çıkınca bunun sadece gaz sancısından olduğunu söylediler. Ancak gerçek hiç de o kadar masum değildi. Genç kadın hastanede kalp krizi geçirdi, komaya girdi ve yaşam destek ünitesine bağlandı. İşte iki çocuk annesi Alexis Hall'un doğum dan sonra yaşadıkları ve hayatta kalma mücadelesi...
#Sağlık