Ekol Hastanesi’nde lokal anesteziyle koroner by-pass operasyonu yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Ekol Hastanesi’nde lokal anesteziyle koroner by-pass operasyonu yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2024 05:23

İzmir’de yaşayan 78 yaşındaki Yaşar Şakiroğlu’nun göğüs ağrısı nedeniyle başvurduğu Ekol Hastanesi’nde kalp krizi geçirdiğinin anlaşılması üzerine Kardiyoloji Uzmanı Dr. Işık Erdoğan tarafından anjiyografi yapıldı. Anjiyografinin ardından toplanan kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi ortak konseyi, hastaya koroner by-pass cerrahisi yapılması konusunda karara vardı. Yaşar Şakiroğlu’na Ekol Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Şerefli ve ekibi tarafından bölgesel anestezi uygulanarak by-pass operasyonu yapıldı.

Haberin Devamı

 

Operasyon hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Deniz Şerefli şunları söyledi: “Hastamız 78 yaşında, İleri evre akciğer hastalığı ve KOAH’ı bulunuyor. Hatta evinde de oksijen tedavisiyle yaşamını sürdürüyor. Hastamızın ameliyat hazırlıkları yapılırken Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Tufan İlhan hastanın genel anestezi ile ameliyat olmasının riskli olabileceğini söyledi. Biz de Dr. Tufan İlhan ile yaptığımız değerlendirmede hastayı uyutmadan bölgesel anestezi yaparak, kalp akciğer pompasına bağlamadan koroner by-pass yapma kararı aldık ve ameliyatı bu şekilde gerçekleştirdik. Hastamız başarılı bir ameliyatın ardından yoğun bakım servisine alındı ve takibi devam etti. Kendisine akciğer rehabilitasyonu uyguladık ve tedavilerini günlük olarak düzenledik. Herhangi bir sorun yaşamayan hastayı daha sonra taburcu ettik” dedi.

Haberin Devamı

ALTERNATİF BİR YÖNTEM

Koroner arter hastalığının en büyük nedenin sigara kullanımı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Deniz Şerefli, şöyle devam etti: “Koroner arter hastalarının büyük bir bölümünde akciğer rahatsızlıkları ve KOAH ile karşılaşıyoruz. Bazen akciğer hastalıkları çok ileri seviyede olabiliyor. Bu hastalara yapılan operasyonlarda, hastayı kalp akciğer pompasına bağladıktan ve entübe ettikten sonra hastaların solunum cihazından ayrılmaları çok zor oluyor. Yoğun bakım süreçleri uzuyor. Enfeksiyon problemleri ortaya çıkabiliyor ve ölüm riskleri de artıyor. Bölgesel anesteziyle yapılan koroner by-pass cerrahisi ise özellikle hastanın kalbi çalışırken yapıldığı için ileri evre akciğer hastalarına daha rahat uygulanabilmektedir. Böylece hastaları daha hızlı bir şekilde ayağa kaldırıp onların normal hayatlarına dönmelerini sağlıyoruz,”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!