Girişimcilik Vakfı haberleri sayfasında Girişimcilik Vakfı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 781 Girişimcilik Vakfı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çalışanlarının yüzde 40’ının master’lı olduğunu ya da master’a devam ettiklerini söyleyen Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Suat İnce, “7 sene içerisinde gelirimizin yüzde 10’unu danışmanlıktan karşılamamız gerekiyor” diyor. Bankada İnce’nin gelişi ile başlayan dönüşüm kapsamında Girişimcilik Vakfı ile işbirliği yapıldı, tersine mentorluk, CEO danışmanlığı gibi projeler hayata geçti. Suat İnce ile insan kaynaklarındaki dönüşümü konuştuk.
#Türkiye Sınai Kalkınma BankasıGeçirdiği bir trafik kazası sonrası tüm hayatı değişti. Gerçek problemleri olan, senin benim gibi biri ve o pes etmemeyi tercih etti. Yolun henüz başında iki harika girişimin öncüsü olabilmiş, binlerce insana ilham veren hikayesiyle Elif Aleyna Duman Kampüs’te.
#ÜniversiteTürkiye'de girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve genç girişimcilere ilham vermek amacıyla kurulan Girişimcilik Vakfı, beşinci yılında yine bir rekora imza attı ve 112 bin başvuru aldı. Programın 2018-2019 döneminde 14 il ve 36 farklı üniversiteden 40 fellow yer alıyor.
#Girişimcilik VakfıTürkiye’de girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve genç girişimcilere ilham vermek üzere kurulan Türkiye Girişimcilik Vakfı, Fellow 2018 Programı için başvuruları almaya başladı. 23 Haziran 2018 tarihine kadar Fellow Programı'na başvurarak girişimcilik potansiyeli taşıdığını gösterebilen üniversite öğrencileri, girişim elçileri olarak farklı etkinlik ve projelerde yer alma, 1 yıl boyunca 500 TL burs alma, girişimcilik alanında ilham kaynağı olan rol modellerle tanışma ve uluslararası girişim ağına katılma şansına sahip olacak.
#Girişimcilik VakfıMarka kelimesinin İtalyanca ‘’Marca’’ sözcüğünden türediğini ve bu kelimenin “Belirti, im” anlamına geldiğini; Arapçada “satın alma” anlamına gelen “şira” sözcüğünden “Müşteri”, kelimesinin türediğini; “Rükub” kelimesinden “Rakip”; İtalyanca “Piazza” kelimesinden “Piyasa”; “benimsenen yol” anlamına gelen “süluk” kelimesinden “Meslek” kelimesinin türediğini biliyor muydunuz?
#Girişimcilik VakfıYanlış okumadınız. Bir şirketi sadece bir fikir üzerinden teknik olarak 10 günde kurmanız mümkün. Bunun üzerine “Peki nasıl?” diyeceğinizi tahmin ediyorum. Aslında bunu sizlere anlatabilmem için en iyisi biraz geçmişe gidelim… Her şey bir ay önce üniversitede danışmanım ile bir konuşma esnasında başladı.
#Girişimcilik VakfıTürkiye’de girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, gençlere ilham vermek ve girişimciliği bir kariyer hedefi haline getirmek amacıyla kurulan Girişimcilik Vakfı, Fellow Programı’nın üçüncü dönemi için başvuruları almaya başladı.
#Girişimcilik VakfıTebrikler! Hepimizin bildiği 35 yaş krizinin nur topu gibi çocuğu “25 yaş krizi” artık kucağımızda. Henüz yeni yeni konuşmaya başladığımız ve bizden önceki nesillerin yaşamadığı bu krizi anlamak bir yana adını koymakta bile zorlanıyoruz. 25 yaş sendromu, çeyrek yaş krizi, erken/modern orta yaş bunalımı diye liste uzayıp gidiyor.
#Girişimcilik VakfıGirls20 ilk kez 2009 yılında Clinton Küresel Girişimi açıldığında düzenlenen, daha sonra, Toronto (2010), Paris (2011), Mexico City (2012), Moskova (2013) ve Sidney’de (2014) olmak üzere bu güne kadar beş kere gerçekleştirilen; kadınların işgücüne katılımının ekonomik büyüme için bir anahtar olduğunu savunan ilk küresel sosyal girişim.
#Girişimcilik VakfıABD de yer alan Duke Üniversitesi Global Mühendislik ve Girişimcilik Bölümü tarafından “Girişimcinin Anatomisi” isimli bir araştırma yapıldı. Yapılan bu araştırmanın amacı ise girişimcilerin nasıl bir alt yapıdan geldiklerinin saptanmasıydı.
#GirişimcilikBu şarkıyı bilmeyenimiz yoktur sanırım. Günümüz iş dünyasını ve onun geçirdiği evreleri en iyi anlatan söz bu olsa gerek. Öyle bir noktaya geldik ki günlük gelişmeler bile ezberleri bozabiliyor. Dün yapılan hamle,bugün anlamını yitirebiliyor. Çevremizdeki gelişimin aşamalarını bile fark etmekte zorluk yaşadığımız dönemlerden geçiyoruz. Böylesi bir ortamda yakın gelecekte yaşanacaklar hakkında kehanette bulunmak oldukça zor ama bu yazıda yine de yakın gelecekte iş dünyasında olabilecekler hakkında bazı kehanetlerde bulunacağız.
#ŞirketlerYılmayan, dönüştürebilen, cesur, kendi deyimi ile her yere ait olan, Atatürk’ü dünyanın en büyük girişimcilerinden biri olarak gören, bildiğiniz bir çok kuruluşun yönetiminde ve oluşumunda olan, kurucusu olduğu Fark Labs ile başı çeken şirketlerle, belediyelerle geleceği kurgulayan, ARYA ile kadın girişimcileri destekleyen müthiş bir iş insanı olan Ahu Serter ile ilham vermenin ötesinde bir sohbet gerçekleştirdim.
#YüzdeyüzYılmayan, dönüştürebilen, cesur, kendi deyimi ile her yere ait olan, Atatürk’ü dünyanın en büyük girişimcilerinden biri olarak gören, bildiğiniz bir çok kuruluşun yönetiminde ve oluşumunda olan, kurucusu olduğu Fark Labs ile başı çeken şirketlerle, belediyelerle geleceği kurgulayan, ARYA ile kadın girişimcileri destekleyen müthiş bir iş insanı olan Ahu Serter ile ilham vermenin ötesinde bir sohbet gerçekleştirdim.
#1Shell Türkiye, iş dünyası dönüşürken ‘yeteneğe göre iş mi yoksa işe göre yetenek mi’ sorusuna iki yıldır İleride programıyla yanıt buluyor. Gençleri yeni yüzyılın ihtiyacı olan yetkinliklerle donatmayı hedefleyen, içinde eğitim, mentorluk ve takım çalışmasının olduğu İleride programı staj fırsatı da sunuyor. Bilim Virüsü işbirliğiyle yürütülen projeye bu yıl 916 üniversiteli başvurdu, 100 ‘İleride’ genci mezun oldu.
#Shell TürkiyeFinans kuruluşu ÜNLÜ & Co ile Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) iş birliğiyle hayata geçirilen Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi Programı’nın ilk dönemi tamamlandı. Programı tamamlayan girişimciler için düzenlenen mezuniyet töreninde akademi katılımcıları arasından finale kalan beş takım iş modellerini jüriye sunma fırsatı yakaladı.
#ÜNLÜ & CoDünyanın dört bir yanından girişimleri ve yatırımcıları bir araya getiren Take Off İstanbul Girişim Zirvesi sona erdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen, ülkemizin yüksek teknoloji firmalarından değerli girişimlerine, uluslararası girişim merkezlerinden teknoparklara varan geniş bir partner ağına sahip olan zirve, girişim ekosisteminin büyük oyuncularını bir araya getirerek girişimciler için bir iş birliği zemini oluşturdu. İki gün süren ve 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişim yer aldı. Azerbaycan ve Katar’ın ülke pavilyonlarının yer aldığı, 100'den fazla yatırımcının katıldığı zirve ziyaretçilerine de girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma şansı sundu.
#TEKNOFEST2013 yılında babası Kemal Gülman’dan yönetimi devralan Gülman Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Polat Gülman girişim sermayesine yatırım yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu. Gülman, “Her zaman fon yatırımlarını tercih edin. Üç ayda bir rapor geliyor. Bu raporda hangi şirket ne yapmış, ne olmuş, ne kadar para yatırmış, hangi şirket değerlendirilmiş öğreniyorsunuz. Hatta tavsiyem 100 liranız varsa bunu iki üç fona yayın. Bu size ciddi bir çeşitlilik sağlıyor, piyasadaki farklı oyuncularla tanışıyorsunuz” dedi.
#Gülman GroupSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yazılımcı sayısını mutlaka artırmak gerektiğini belirterek, "Çünkü ileride mesleklerin dönüşümüyle beraber açık çok daha fazla hale gelecek. Türkiye de yazılımcı sayısını artırmak için yeni programları bire bir devreye sokuyor." dedi.
#TEKNOFESTOyun ve Uygulama Akademisi Google Türkiye, Türkiye Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığının destekleriyle başvuru ekranını erişime açtı. Yaklaşık 400 saatlik bir eğitim programının olduğu Oyun ve Uygulama Akademisi, 1 Kasım 2021 tarihine kadar başvuruları kabul edecek. 18-29 yaş arası vatandaşların müracaat edebileceği programda, katılımcıların formu doldurmaları yeterli olacak. İşte, Oyun ve Uygulama Akademisi başvuru süreci hakkında bilgiler
#Oyun Ve Uygulama AkademisiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Google, Türkiye'de oyun ve uygulama geliştirmeye meraklı gençlerimize eğitimler verecek. 2 bin gencimiz ücretsiz ve 400 saate varan eğitimler alabilecek" dedi.
#Mustafa VarankBensu Soral ve Hakan Baş’ın ayrılacağı iddia edilmişti. Üç yıl önce nikah masasına oturan Hakan Baş'ın baba olmak istediği, oyuncunun ise eşine "Anneliğe henüz hazır değilim" yanıtını verdiği, bu nedenle çiftin ayrılığın eşiğine geldiği söylentiler arasındaydı. Peki, Bensu Soral ve Hakan Baş boşanıyor mu? Hakan Baş kimdir?
#Bensu Soral Ve Hakan BaşIBM, çeşitli nedenlerden dolayı kariyerine ara verip işe dönmek ya da sektör ve meslek değiştirmek isteyenlerin iş gücüne katılmalarına yardımcı olmak için geliştirilen SkillsBuild'i Türkiye'de hayata geçirdi. Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) ve YenidenBiz iş birliğiyle geliştirilen program, iş gücüne dahil olmak ve rekabetçi "yeni yakalı" işlerde çalışmak isteyenleri desteklemeyi amaçlıyor. Akredite dijital eğitim içeriği, kişiye özel koçluk ve pratik öğrenme deneyimi sunan SkillsBuild Programı, katılımcıları sahip oldukları donanıma ek olarak hedefe yönelik becerilerle donatmayı hedefliyor.
#İbmBensu Soral ile geçtiğimiz yıl hayatını birleştiren Hakan Baş, son günlerde sosyal medyanın araştırdığı isim olmaya başladı. Bensu Soral'ın eşi Hakan Baş hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, internet üzerinden detayları sorgulamaya başladı. Peki, Bensu Soral'ın eşi Hakan Baş kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Hakan BaşYaklaşık 5 yıl önce Oyun Trafik Akademisi’ni (OYTRA) kurmak için harekete geçen Memet Yula, bugün hem trafik eğitim parkları kuruyor hem de bu sahalarda kullanılan araçları üretiyor. Her yıl yüzlerce araç ürettiklerini anlatan Memet Yula, “Yurtdışından talepler geliyor. İran ve Azerbaycan’a hem sistemi kuracağız hem de araçlarımızı satacağız” şeklinde konuştu.
#GazetehaberleriÇalışanlarının yüzde 40’ının master’lı olduğunu ya da master’a devam ettiklerini söyleyen Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Suat İnce, “7 sene içerisinde gelirimizin yüzde 10’unu danışmanlıktan karşılamamız gerekiyor” diyor. Bankada İnce’nin gelişi ile başlayan dönüşüm kapsamında Girişimcilik Vakfı ile işbirliği yapıldı, tersine mentorluk, CEO danışmanlığı gibi projeler hayata geçti. Suat İnce ile insan kaynaklarındaki dönüşümü konuştuk.
#Türkiye Sınai Kalkınma BankasıBrisa tarafından hayata geçirilen “Yolculuğun Öncüleri” açık inovasyon programının final etabı Kolektif House’da düzenlenen etkinlik ile gerçekleştirildi. Kazaları azaltmak için sürücü davranışlarını analiz eden Stroma Vision girişimi, final etabında en yüksek puanı alarak 10 bin TL ödülün sahibi oldu. Stroma Vision, sürücüleri, dikkatlerinin dağılması ya da uyku durumunda uyararak kazaları azaltmayı amaçlıyor.
#Brisa