Francis Bacon haberleri sayfasında Francis Bacon hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 135 Francis Bacon haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yirminci yüzyılın en büyük ressamı olarak kabul edilen İngiliz ekspresyonist ressam Francis Bacon’un üç tablodan oluşan ‘Freud Üçlemesi’ (Three Studies of Lucien Freud) adlı eseri ABD’nin New York kentindeki Christie’s müzayede evinde 142 milyon 4 bin dolara (292 milyon lira) satılarak rekor kırdı.
#Francis BaconTürkiye ayağa kalkmış herkes konuşurken bir onlar susuyordu. Adeta sessizlik yemini etmiş gibi. Ama bir de garip bir güç etrafında soruşturmayı şaşırtacak her türlü yolu da denedikleri bilgisi var. Üst düzey yetkililere verilen brifinge göre, 19 gün boyunca köydeki bazı isimler önce telefon açarak sahte ihbarda bulunuyor, böylece soruşturmayı yanlış yönlendiriyorlar. Sonra da sim kartları atıyorlar.
#Narin- Bir ayağı sakinliğini sevdiği Berlin’de, diğeri tarihinden ve derinliğinden ilham aldığı İstanbul’da… Alametifarikası olan ışıkların, renklerin, böceklerinin membası ise çocukluğunu geçirdiği Malatya’nın uçsuz bucaksız bahçeleri… Bu yıl 81. yaşını kutlayan, sanat hayatında 60 yılı geride bırakan, Cumhurbaşkanlığı Kültür Ödülü sahibi ressamımız Ergin İnan ile eski albümleri karıştırdık.
#Ergin İnanHeykeltraş Ekber Sürsal'ın 'Kent Katmanları’ adını verdiği çalışmaları 16 Kasım - 9 Aralık tarihleri arasında Karaköy Artgalerim’de sanatseverlerle buluşuyor. Tamamı geri dönüşüm malzemeleriyle yaratılmış eserler hem biçim hem içerik olarak çok katmanlılığa açılıyor. Sürsal, 'Kent Katmanları’nın içine bazen bilerek, bazen sezgisel olarak yerleştirdiği objelerle, iç içe geçmiş sayısız öykü malzemesi sunuyor.
#Ekber SürsalRus milyarder Roman Abramoviç’in, Ukrayna savaşının başlamasından hemen önce sanat koleksiyonun yüzde 1’lik kısmını el konulmaması için eski eşine devrettiği ortaya çıktı. Değeri yaklaşık 1 milyar dolar olan koleksiyonda birbirinden önemli 367 eser bulunuyor.
#Roman AbramoviçBugünlerde neredeyse hepimiz açık havada dolaştıktan sonra kapalı mekânlara girdiğimizde derin bir "Oh" çekiyor, sabahları uyanır uyanmaz klimanın çalıştırma düğmesine basıyoruz. Peki bu teknolojide imzası olan ismi tanıyor muyuz? İşte klimanın mucidinin hikâyesi...
#Willis Haviland CarrierTatile taşıdığınız kitapların kumlarını silkeleyip yazla vedalaştınız mı? O zaman eylülle gelen yepyeni kitap sezonuna hazırsınız demektir. Sizin için yayınevlerinin editör masalarına sokulduk ve sonbaharda bizimle buluşacak kitaplara göz attık. Karşımıza Ahmet Ümit, Orhan Pamuk, Necati Tosuner, Defne Suman, Yiğit Bener, Ayfer Tunç, Murat Gülsoy, Gülseren Budayıcıoğlu, Arnie Ernaux, Tess Gerritsen, Stephen King’in de aralarında olduğu yerli ve yabancı edebiyat eserleri ve çok sayıda heyecan verici deneme ve anı kitabı çıktı...
#Yeni Sezon Kitapları 2022Dünya üzerinde bilime ilgi duyan milyonlarca kişi olduğu bilinmektedir. Özellikle bilim alanında yapılan her çalışma insanlar tarafından takdir edilmiştir. Robert Boyle'de bilim için emek vermiş kişilerden birisi olarak bilinir. Robert Boyle neyi buldu ya da icat etti? Robert Boyle buluşları ve bilime katkıları nelerdir detayları ile derledik.
#AraştırmaLondra’da yaşayan eski Gırgır dergisi çizerlerinden Ufuk Uyanık’ın ilk sergisi açıldı. Gelecek ay kapılarını açacak Limehouse Library Hotel’in kurucusu Önder Şahan’ın sponsor olduğu sergiye, yoğun ilgi nedeniyle iki açılış töreni düzenlendi. Bu farklı sergi birçok sanatçının karma sergisi gibi dursa da bütün eserler Ufuk Uyanık’a ait.
#LondraGünlük burç yorumlarınızı okudunuz mu? 6 Nisan'da aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın, 6 Nisan günlük burç yorumlarını açıkladı! Aygül Aydın, 6 Nisan Çarşamba günü Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor detaylı olarak anlattı. İşte, 6 Nisan 2022 Çarşamba günlük burç yorumları...
#BurçlarUkrayna’yı işgali nedeniyle Rusya’ya uygulanan ambargolara ve yaptırımlara kültür sanat alanının da eklenmesi tartışmalara neden olmuştu. Dostoyevski gibi Rus edebiyatının klasiklerinin okutulmaması, Çaykovski gibi bestecilerin eserlerinin çalınmaması, sanatçılarının sergilerinin yasaklanması gibi uç örneklerdi bunun nedeni.
#RUSYABelli başlı konular hakkında insanlara bilgi vermek amacıyla kaleme alınmış yazılara metin denir. Metinler kendi içerisinde sanatsal (kurmaca) ve öğretici olmak üzere iki ana başlıkta toplanır. Öğretici metinlerde örnekleme, tanık gösterme ve sayısal verilerden yararlanma gibi düşünceyi geliştirme yöntemleri kullanılır. Gazete çerçevesinde gelişen metinler ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#EğitimEdebiyatta denem türü sık sık herkesin karşısına çıkan konulardan biridir. Özellikle çoğu metinlerde deneme ile karşılaşan kişiler bu türün ne olduğunu merak etmekte araştırmalar yapmaktadır. Deneme türünün özelliklerini sizler için detaylı olarak derledik.
#Deneme Türünün Özellikleri Nelerdir?Anthony Gottlieb, ‘Aydınlanma Rüyası: Modern Felsefenin Yükselişi’nde, Avrupa’nın felsefe tarihine katkısı üzerine yeni bir sınıflandırma öneriyor. Bu katkı, 19’uncu yüzyıl Alman ve 20’nci yüzyıl Fransız felsefeleriyle sınırlandırıldığında, göz ardında kalan bir dönemi ve bölgeyi öne çıkarıyor. 1630’lardan Fransız Devrimi arifesine kadarki dönemde ortaya çıkan Avrupa felsefesini...
#Aydınlanma RüyasıÇin ve ABD arasındaki gerilim her geçen gün tırmanarak büyüyor. İki ülkenin askeri, iktisadi geriliminin kilit noktasında ise teknoloji rekabeti var. Bir tarafta, Tesla, Apple, Amazon ve Facebook ile küresel bir lider olduğu iddiasını taşıyan ABD, diğer tarafta ise Zeekr, Huawai, Alibaba ve TikTok ile bu liderliğe ağır darbeler indiren Çin var. Artan rekabet akıllara "Yeni bir soğuk savaşın içinde miyiz?" sorusunu getiriyor. Bu rekabette gelinen noktayı anlamak için 2014-2020 arasındaki verilere bakmak yetiyor
#TeknolojiBirçok tarihçeye göre felsefe Antik Yunan'da doğmuş ve gelişmiştir. Özellikle Sokrates'in düşüncelerini yazıya geçiren Platon, modern felsefenin kuruluşuna öncülük eden düşünürler arasında yer alır. Dünyaca ünlü filozoflar kimlerdir? Merak edenler için filozofları eserleri ile birlikte listeledik.
Empirizm Felsefede öne çıkan akımlardan bir tanesidir. Aynı zamanda Empirizm tüm bilgilerin tek bir kaynağı olduğu ve bu kaynağın da deneyim olduğunu savunur. Bu felsefeye göre bilginin tek kaynağı deneylerdir. Empirizmde bu öğretiler ön plana çıkar. İşte, Empirizm hakkında merak edilenler.
#Empirizm Nedir?Belli başlı konularda topluma nasihat veren, anonim ve kalıplaşmış özlü sözlere atasözü denir. Darb-ı mesel adı da verilir. Genelde kafiyeli olan atasözleri tek cümleden oluşur. 7. sınıflar için deyimler, atasözleri ve özdeyişler konusunu örneklerle anlattık.
#7. Sınıf Türkçe Deyimler Atasözleri Ve Özdeyişler Konu AnlatımıDescartes’ın ‘Yöntem Üzerine Konuşma’sı aslında aklını iyi yönetmek üzerine bir konuşmadır. Sürekli ‘hissediyordum’, ‘umuyordum’, ‘seçiyordum’, ‘dikkat etmeliydim’, ‘beni ilgilendirmiyordu’ biçimindeki ifadelerle kurar tümcesini. Bilgiyi akıldan değil deneyimden türetir.
#Aklını İyi Yönetmek Ve Bilimlerde Hakikati Aramak İçinHer şey denemenin konusu olabilir. Türk edebiyatına deneme türü, batı edebiyatlarının etkisiyle Tanzimat'tan sonra girmiş ve Cumhuriyet'ten sonra gelişmiştir. Türkiye'de deneme türünün en ünlü ismi Nurullah Ataç'tır. Denemeleri Türk Dili, Varlık, Yedi gün, Ülkü, Seçilmiş Hikayeler dergilerindedir. Peki, deneme nedir? Deneme türünün ilk temsilcisi kimdir?
#Deneme Nedir?‘Paris’te sonbahar’ kulağa bir Woody Allen filminin ismi gibi geliyor ama ‘Işıklar Şehri’ni görmenin ya da bir kez daha ziyaret etmenin en güzel zamanı gerçekten de sonbahar. Parizyenlerin söylediğine göre kışın havası fazla kirli oluyor. Yazın insanın başına ne geldiğini ise bu yıl haber bültenlerinin ilk sırasında dinledik: Haziran ve temmuzdaki sıcak dalgasında başkentte hava değerleri 42.6 derece ölçüldü. İklim değişimi kaynaklı aşırı sıcaklıklara denk gelmeseniz bile yazın Paris’te bir Parisli görmek, şehrin gerçek atmosferini yaşamak zor. Yerlileri toparlanıp yazlığa gidiyor ve kent turistlere kalıyor. Ünlü kültür-sanat hayatı da uykuya yatıyor. İlkbahara söyleyecek söz yok; parklar, bulvarları çevreleyen kestane ağaçları yeşerirken de şehir çok güzel. Ama tabii sonbaharın sunduğu renk paleti başka… Eylülle birlikte Parisliler şehre dönüyor, kültür-sanat hayatı canlanıyor, birbiri ardına iddialı sergiler açılıyor, kaldırım kahveleri hâlâ güneşin altında tembellik fırsatı sunuyor. Aklınızda adresi belli olmayan bir seyahat varsa, işte şu sıralar Paris’te yapılabileceklerin özeti...
#Paris