Türk mutfağının geleneksel tatlılarından olan Fırında sütlaç, yapımı kolay hafif bir tatlı olarak biliniyor. Sofralara farklı bir lezzet katan fırında sütlaç tatlısının tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. İşte, fırında sütlaç tarifi ve malzemeleri.
#Fırında SütlaçBu çorbayı sevmeyen yok. İster hazır mantıyla yapın, ister kendi hazırladığınız mantıyla yapın, çok olacağını garanti ediyoruz. İçindeki tavuk suyu, didiklenmiş tavuk etiyle şenlenen çorbamız yenmeye doyulmuyor. Çorba tariflerinin arasında en sevdiğim çorba çeşidi tavukla ve tavuk suyu çorbalardır. İşte, iftar menüsü arayışında olanlara çorbadan tatlıya Ramazan 18. gün menüsü...
#İftar MenüsüÇilek yatağında scone, sucuklu patates dolması, kerevizli mercimek çorbası, dondurmalı soğuk kahve... Geleneksel reçeteler, dünya mutfağının en iyi örnekleriyle aşçı ve yemek yazarı Aydan Üstkanat’ın ‘Yap, Ye, Paylaş’ adlı kitabında buluştu. Kitapta sofra düzeni ve mönü seçimi konusunda bilgiler de veren Üstkanat ile kitabını konuşup ipuçları ve öneriler aldık.
#PancakeFırında sütlaç nasıl yapılır sorusunun yanıtı, yemek sonrasında canı tatlı çeken vatandaşlar tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Oldukça lezzetli ve pratik bir yapımı olan fırında sütlaç tarifini sizler için derledik. Peki, fırında sütlaç nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeler.
#Fırında SütlaçTürk mutfağının vazgeçilmez ve geleneksel lezzetlerinden sütlacın nasıl yapıldığı, son günlerde özellikle kadınlar tarafından merak ediliyor. Evde yapılabilen en iyi sütlaç tarifi, yapılışı ve malzemeleri sorgulanıyor. Peki, o severek yediğimiz sütlacı nasıl yaparız?
#SütlaçTürk mutfağının vazgeçilmez ve geleneksel lezzetlerinden fırında sütlacın nasıl yapıldığı, son günlerde özellikle kadınlar tarafından merak ediliyor. Evde yapabilecekleri en iyi fırında sütlaç tarifini araştıran vatandaşlar, fırında sütlacın yapılışını ve malzemelerini sorguluyor. Peki, fırında sütlaç nasıl yapılır?
#Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?Dondurma özellikle son yıllarda hafifliği ve lezzetiyle iftar sofralarının vazgeçilmez tatlılarının başında geliyor. İster meyveyle, sütlü ya da şerbetli tatlıyla eşleştirin, ister farklı dondurma çeşitlerini harmanlayın her zaman yemeği mutlulukla sonlandıracağınız kesin... İster çocuk ister yetişkin olsun dondurma sevmeyen yok gibi. Onun serinleten tadı, hatta adını duymak bile insana mutluluk veriyor. Zaten son yıllarda yapılan araştırmalar da mutluluk ve dondurma arasındaki ilişkiyi gözler önüne seriyor. İngiltere’de bir psikiyatri merkezinde yapılan bir araştırmaya göre dondurma beyindeki haz merkezini uyarıyor. Hatta yerken sevilen bir müzik parçasını dinlemeye eşdeğer bir etki yaptığı söyleniyor.
#DondurmaRamazan ayı sonunda kilo alanların sayısı hiç de az değil. Oysa bu ayı daha hafif ve sağlıklı geçirmenin de püf noktaları var. İşte bunlardan biri: Tam da bu mevsimde pazarlarda satılan dikenucu (melocan) bitkisiyle yapılmış yemekler yemek. Dikenucu, mideye iyi geldiği için özellikle sahurda öneriliyor.