Güncelleme Tarihi:
Mutfağımızın önemli tatlılarından biri olan fırında sütlacın tarifi ve nasıl yapılacağı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Pirinç ve sütle soflara lezzet katan fırında sütlacın tarifini ve malzemelerini sizler için derledik. İşte, fırında sütlaç tarifi ve malzemeleri.
Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1.5 su bardağı tozşeker
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
* Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
* Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.
* Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.
* Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.Kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.
Öneri
Sütlacın üzerinin biraz daha yanık olmasını istiyorsanız, 1 yumurta sarısını çırpıp, 1-2 kaşık sütlaç ekleyin ve karışımı sütlaçların üzerine sürüp fırınlayın.