Dondurma ile hazırlanabilecek 8 enfes tarif!

Güncelleme Tarihi:

Dondurma ile hazırlanabilecek 8 enfes tarif
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2015 11:01

Yaz günlerinde çocuklarınız için keyifle hazırlayabileceğiniz lezzetler...

Haberin Devamı


ŞEFTALİ ŞÖLENİ

Dondurma ile hazırlanabilecek 8 enfes tarif

Hazırlama süresi: 20 dakika
Buzlukta kalma süresi: 30 dakika
Porsiyon sayısı: 6 kişilik

1 kutu Algida Maraş Usulü Sade Dövme Dondurma
3 adet Şeftali

Üzeri için

Carte d’Or Meyve Şöleni sos
Çekilmiş Şam Fıstık (tuzsuz)

Yapılışı

  • Kabuklarını soyduğunuz şeftalilerin çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye kesin.
  • Algida Maraş Usulü Dövme Dondurmayı buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
  • Dondurmadan küp parçalar kesip şeftalilerin içlerini dondurma ile doldurun.
  • Ev yapımı şeftali sarmalarını buzluğa kaldırıp, üzerlerini çekilmiş Şam fıstık ve Carte d’Or Meyve Şöleni sosu ile süsleyip soğuk olarak bekletmeden servis edin.

Arzuya göre Algida Maraş Usulü “Sade” Dondurma yerine Algida Maraş Usulü Antep Fıstıklı Dövme Dondurma da kullanabilirsiniz. Taze Şeftali yerine, Şeftali kompostosu da kullanabilirsiniz.


ÇİKOLATALI YAZ SUPANGLESİ

Dondurma ile hazırlanabilecek 8 enfes tarif

Hazırlama süresi: 30 dakika
Buzlukta kalma süresi: 30 dakika
Porsiyon sayısı: 4 kişilik

1 kutu Algida Maraş Usulü Sade & Çikolatalı Dövme Dondurma
1 paket Carte d’Or Supangle
½ litre süt

Üzeri için:

Taze mevsim meyveleri

Yapılışı

  • Tencereye sütü koyup içine Carte D’or Supangle tatlısını koyup, soskıvamına gelinceye kadar ateşte pişirip, soğutun.
  • Algida Maraş Usulü Dövme Dondurma’yı buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
  • Daha sonra Maraş Usulü Sade ve Çikolatalı Dövme Dondurma’yı ayrı ayrı bir bıçak yardımıyla küp küp kesin.
  • İlk önce kâsenin dibine 3 adet Sade Maraş Dövme Dondurma’yı koyup üzerine supangleden koyup, kaşığın sırtıyla tatlının üzerini düzeltin.
  • En son üzerlerine küp kestiğiniz Maraş Usulü Çikolata küplerini koyun.
  • Buzluğa kaldırıp en az 20 dakika bekletin.
  • Üzerlerini rende ya da damla çikolatayla süsleyip soğuk olarak servis edin.

Arzuya göre Algida Usulü Sade Dövme Dondurma yerine Çikolatalı Maraş Usulü Dövme Dondurma’yı da kullanabilirsiniz. Tatlıyı süslemek için yabanmersini yerine dilediğiniz taze meyveleri de kullanabilirsiniz.


SÜTLAÇ SOSLU DÖVME DONDURMA

Dondurma ile hazırlanabilecek 8 enfes tarif

Hazırlama süresi: 30 dakika
Buzlukta kalma süresi: 20 dakika
Porsiyon sayısı: 6 kişilik

1 kutu Algida Maraş Usulü Sade Dövme Dondurma
1/2 litre süt
1/2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 adet çubuk tarçın
1 paket Carte d’or Vanilya

Üzeri için:

Toz tarçın

Yapılışı

  • Küçük bir tencereye su koyup yıkanmış pirinçleri kısık ateşte pişirin.
  • Ayrı bir tencereye sütü, pirinç ununu ve çubuk tarçını koyup sos kıvamına gelene kadar tel bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak pişirin.
  • Ateşten indirmeden haşladığınız pirinçleri ilave edip kısık ateşte 5-6 dakika daha pişirin. Tatlıyı ateşten alıp içine vanilyayı ilave edip karıştırın. Sütlaç sosun kıvamı -sütlaç tatlısına göre daha akıcıdır-.
  • Sütlaç sosu soğutun. Çubuk tarçını içinden çıkartıp alın.
  • Algida Maraş Usulü Dövme Dondurma’yı buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
  • Sütlaç sosun Maraş Usulü Sade Dövme Dondurma’nın içine koyup tahta bir kaşıkla karıştırdıktan sonra kâselere alın. Karıştırma işlemini tel çırpıcı ya da el mikseriyle yaparsanız sütlacın içindeki pirinçler dağılır.
  • Sütlaç soslu dövme kaymak tatlısını buzluğa kaldırıp en az 20 dakika bekletin
  • Servis etmeden önce üzerini toz tarçınla süsleyin.

Arzuya göre Algida Maraş Usulü Sade Dövme Dondurma yerine Maraş Usulü Antepfıstıklı Dövme Dondurma’yı da kullanabilirsiniz.


VİŞNELİ DONDURMALI ETİMEK TATLISI

Dondurma ile hazırlanabilecek 8 enfes tarif

Hazırlama süresi: 30 dakika
Buzlukta kalma süresi: 30 dakika
Porsiyon sayısı: 4 kişilik

1 kutu Algida Maraş Usulü Sade Dövme Dondurma
4 dilim tost ekmeği veya etimek
1 su bardağı (400 ml) vişne suyu
1 su bardağı vişne (çekirdeksiz ya da dondurulmuş)
2 yemek kaşığı (30 gr) şeker
1 adet çubuk tarçın
½ adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi

Yapılışı

  • Tencereye vişne suyunu, çubuk tarçını, şekeri, limon suyu ve kabuğunun rendesini koyup şerbet kıvamına gelinceye kadar karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  • Vişne sos kıvamına geldikten sonra içine çekirdeksiz vişneleri ilave edip 5-6 dakika daha pişirip sosu ateşten alın.
  • 3 Yayvan bir kaba tost Etimekleri dizip vişne sos ile ıslatın. Islatma işlemini servisten çok önceden hazırlarsanız Etimekler çok fazla sos çekeceği için yumuşayıp dağılabilir.
  • Algida Maraş Usulü Dövme Dondurma’yı buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletip kutusundan bütün olarak çıkartıp servis tabağına alın.
  • Dondurmanın üzerine vişne soslu etimekleri koyup, üzerlerini vişne taneleriyle süsledikten sonra en son olarak kalan sosu hafifçe üzerine gezdirip soğuk olarak servis edin.

Arzuya göre bu tatlıyı vişne suyu yerine portakal suyu ve vişne yerine 2 adet şeftaliyi küp küp doğrayıp kullanabilirsiniz.


DONDURMALI CHEESECAKE

Dondurma ile hazırlanabilecek 8 enfes tarif

Hazırlama süresi: 30 dakika
Buzlukta kalma süresi: 2 saat
Porsiyon sayısı: 6 kişilik

1 kutu Algida Maraş Usulü Sade Dövme Dondurma
1 kutu labne
1 adet taze nar
1 salkım çavuş üzümü
1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
½ çay kaşığı zencefil

Tabanı için:

1 paket tam tahıllı bisküvi
75 gr margarin
2 yemek kaşığı bal

Üzeri için:

Nar ve üzüm taneleri

Yapılışı

  • Bisküvileri ufalayın ya da mikserle ufaltın.
  • Tavada margarini eritip içine balı karıştırıp ateşten alın.
  • Açılır kapanır kek kalıbının içine ufalanmış bisküvileri ve ballı margarini koyup karıştırın.
  • Kaşığın sırtıyla bisküvili karışımın üzerine basıp kalıbın içine bir parmak kalınlığında olacak şekilde yayın.
  • Algida Maraş Usulü Dövme Dondurma’yı buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
  • Dondurmayı ayrı bir kâsede tel bir çırpıcı ya da mikserle karıştırın.
  • Algida Maraş Usulü Sade Dövme dondurmanın içine labne peynirini, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve toz zencefili koyup karıştırın.
  • Dondurma karışımını, ballı bisküvili tabanın üzerine koyup düzeltin. Cheesecake karışımının içini bütün üzüm ve nar tanelerini koyup buzlukta en az 2 saat dondurun.
  • Tatlıyı servis etmeden önce üzerini nar ve üzüm taneleriyle süsleyip, Carte D’or Meyve Şöleni Sos’la dilimleyerek servis edin.

ÜÇ RENKLİ ÇİKOLATALI KOLAY TART

Dondurma ile hazırlanabilecek 8 enfes tarif

Hazırlama süresi: 30 dakika
Buzlukta kalma süresi: 2 saat
Porsiyon sayısı: 6 kişilik

1 kutu Algida Maraş Usulü Sade & Çikolatalı Dövme Dondurma

Çikolata sosu için:

1 paket Carte d’Or Çikolatalı Sos
½ litre süt

Tartı için: 

1 paket bitter çikolata
1 paket kavrulmuş kare bisküvi
1 su bardağı süt

Yapılışı

  • Tencereye sütü koyup içine Carte d’or Çikolatalı Sos koyup, sos kıvamına gelinceye kadar karıştırarak, kısık ateşte pişirin. Sos kıvamına geldikten sonra içine küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolatayı koyup sosun sıcaklığı ile çikolatayı eriterek sosa karıştırın.
  • Bisküvileri küçük parçacıklar halinde ufalayıp süt ile ıslatın.
  • Daha sonra çikolata sosu sütlü bisküvilerin üzerine dökün.
  • Algida Maraş Usulü Dövme Dondurma’yı buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
  • Kabın içine Maraş Usulü Dövme Dondurma’yı koyup bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Kaptaki çikolata sosunun üzerine Maraş Usulü Sade & Çikolatalı Dövme Dondurma’yı koyun.
  • Tatlıyı buzluğa kaldırıp servis etmeden önce en az 2 saat bekletip dondurun.
  • Tatlıların üzerlerini taze çilek dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis edin.

Arzuya göre Algida Maraş Usulü Sade & Çikolatalı Dövme Dondurma yerine Antepfıstıklı Maraş Usulü Dövme Dondurma’yı da kullanabilirsiniz.


ELMALI-CEVİZLİ ÇITIR PITIR

Dondurma ile hazırlanabilecek 8 enfes tarif

Hazırlama süresi: 60 dakika
Buzlukta kalma süresi: Direkt servis
Porsiyon sayısı: 6 kişilik

1 kutu Algida Maraş Usulü Sade Dövme Dondurma
150 g tel kadayıf
Yarım paket (125 gr) margarin

Sütlü şerbeti:

½ litre süt
½ su bardağı (100 gr) şeker
Limon kabuğu rendesi

Elmalı-cevizli harç için

2 yemek kaşığı (30 ml) pekmez
1 adet elma
75 gr çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı (30 gr) şeker
½ çay kaşığı toz zencefil

Yapılışı

  • Margarini eritin, ılınması için bir tabağa alın. İki yemek kaşığı erimiş margarini küçük bir kâseye ayırıp kalan margarinin içine pekmezi ekleyip karıştırın.
  • Kadayıfları geniş bir kabın içinde pekmezli margarinle harmanlayıp harmanlayıp top kek kalıplarının içine kadayıfların ortası çukur olacak şekilde yerleştirin.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar 25 dakika pişirin.
  • Sütlü şerbeti için derin bir tencereye sütü, şekeri ve limon kabuğunu koyup kaynatın.
  • Harç için elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  • Cevizleri iri parçalar halinde kırın.
  • Tavanın içine kalan iki yemek kaşığı erimiş margarini koyup elmaları, cevizleri, tarçını, zencefili ve şekeri ilave edip şeker karamelize olana kadar pişirin.
  • Fırında pişirdiğiniz kadayıf çanaklarını servis tabağına alın, üzerlerine sütlü şerbeti gezdirin.
  • Servis etmeden hemen önce içlerini Algida Maraş Usulü Sade Dövme Dondurma’yla doldurup cevizli elmalarla süsledikten sonra soğuk olarak servis edin.

Arzuya göre tatlınızın harcı için elma ve ceviz yerine armut ve badem kullanarak da yapabilirsiniz.


KOLAY MOZAİK TATLISI

Dondurma ile hazırlanabilecek 8 enfes tarif

Hazırlama süresi: 30 dakika
Buzlukta kalma süresi: 1 gece
Porsiyon sayısı: 6 kişilik

1 kutu Algida Maraş Usulü Sade & Çikolatalı Dövme Dondurma
1 paket sütlü çikolata
½ paket (125 gr) margarin
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı

  • Küçük bir tencerenin içine bir miktar su koyup kaynatın. Tencerenin üzerine oturacak ve kaynayan suya değmeyecek şekilde ısıya dayanıklı bir kâse koyun. Çikolatayı bu kâse içinde eritin.
  • Tavada margarini eritip soğutun.
  • Kâsenin içine bisküvileri küçük parçacıklar halinde ufalayın.
  • Ufaladığınız bisküvilerin üzerine erittiğiniz margarini, çikolatayı ve kakaoyu koyup koyu bir kıvama gelinceye kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.
  • Tezgâhın üzerine fırın tepsisi büyüklüğünde streç film serip üzerine çikolatalı bisküvi karışımını döküp yayın. Kaşıkla kenarlardan düzeltip düz bir yüzey elde edin.
  • Algida Maraş Usulü Dövme Dondurma’yı buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin, dondurmanızı iki parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesin.
  • Dövme dondurma şeritlerini çikolata bisküvi karışımının ortasına yerleştirip karışımı dondurmanın etrafında rulo yapın.
  • Tatlıyı buzluğa kaldırıp bir gece bekletin.
  • Servis etmeden hemen önce buzluktan çıkarıp 5 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra dilimleyip Carte d’Or Çikolatalı Sos ve taze çileklerle birlikte soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun... 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!