Masterchef Alinazik kebabı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Tarihi Osmanlı dönemine dayanan alinazik, patlıcan yemeklerinin en sevilenlerinden biri. Kuşbaşı etinin kullanıldığı alinazik kebabı, satır eti, kıyma ya da kuşbaşı kullanarak tarifi hazırlamanız mümkün. Peki, alinazik kebabı nasıl yapılır? İşte, etli ve kıymalı Alinazik tarifi ve püf noktaları...
#Alinazik YapılırBolu kebabı tarifi akşam yemeği hazırlığında olan kişiler tarafından merak ediliyor. Patlıcanla yapılan lezzetli yöresel yemeklerimizden Bolu kebabı nasıl yapılır merak edenlere işte tarifin detayları...
#Bolu KebabıGelinim Mutfakta islim kebabı tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kürdan kebabı olarak da bilinen islim kebabının yanına pilav ve cacık da çok yakışıyor. Peki, fırında islim kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta islim kebabı tarifi ve yapılışı...
#İslim KebabıPatlıcanı sevenlerin favorisi olacak Bolu kebabı mantarlı iç harcı ile sofralarınıza konuk oluyor. Gelinim Mutfakta Bolu kebabı tarifi günün aranan lezzetleri arasında yerini aldı. Peki, Bolu kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Bolu kebabı tarifi ve püf noktaları...
#Bolu KebabıPatlıcan kebabı, Malatya mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Salçalı sosuyla lezzetini katlayan bu kebabın tadına doyum olmuyor. Fırında nar gibi kızaran patlıcan kebabını dilerseniz pilav eşliğinde de servis edebilirsiniz. Peki patlıcan kebabı nasıl yapılır? İşte Malatya usulü patlıcan kebabı tarifi, malzemeleri ve yapımı... Şimdiden afiyet olsun...
#Patlıcan Kebabı Nasıl YapılırAkşam sofranızda sultan kebabına da yer açın. Tercihe göre tavuk etiyle de hazırlanan bu yemek beşamel sosu ve kaşar peyniri ile lezzetini katlıyor. Ayrıca iç harcı ile oldukça doyurucu. Eğer bu lezzete bir şans vermek isterseniz tarifini sizin derledik. Peki sultan kebabı nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için sultan kebabı tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
#Sultan Kebabı Nasıl YapılırEskiden esnaf lokantalarının menüsünde olan beyinli Beykoz kebabı, Hicaz pilavı, irmik çorbası gibi pek çok yemek artık günümüz lokantalarında bulunmuyor; haliyle gençler bunların adını bile duymuyor. Unutulmaya yüz tutmuş bu tatları hatırlatmak için yazmaya karar verdiği ‘Esnaf’ kitabı vesilesiyle bir araya geldiğimiz şef Mehmet Yalçınkaya’ya göre esnaf lokantaları ‘aşçılığın kalesi ve şehrin kalbi’... Yalçınkaya ayrıca “Çağlalı enginarımı yemeden kimse ölmesin” diyor.
#Mehmet Yalçınkaya"Akşama ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, islim kebabı nefis bir alternatif. Patlıcan ve köftenin harika uyumunu çok seveceksiniz. Kürdan kebabı olarak da bilinen bu lezzete de sofranızda yer açın. Peki islim kebabı nasıl yapılır? İşte adım adım islim kebabı tarifi...
#İslim Kebabı TarifiKilis tava, adından da belli olduğu gibi Kilis mutfağının geleneksel yemeklerinden biri. Tepsi kebabı olarak da bilinen bu nefis lezzet, bazı yörelerde farklı şekillerden hazırlanıyor. Ayrıca patates ve patlıcanla da tadına doyum olmuyor. Siz de Kilis tavayı evinizde hazırlayabilirsiniz. Peki Kilis tava nasıl yapılır? İşte evde Kilis tava tarifi
#Kilis TavaÜlkemizde pek çok kebap çeşidi var, parmak kebabı da bunlardan. Aynı boyutlarda kesilen sebzeler ve kuşbaşı etini buluşturan parmak kebabı, gerek görüntüsü gerekse lezzetiyle et yemekleri arasında favorilerinizden biri olmaya aday. Peki, parmak kebabı için gerekli malzemeler neler? Parmak kebabı nasıl yapılır? İşte, adım adım parmak kebabı tarifi…
#Parmak Kebabı Nasıl YapılırPatlıcan yemekleri büyük küçük herkes tarafından çok seviliyor, sıradan patlıcan yemeklerinden sıkılanlar için enfes bir önerimiz var: Fırında köfteli patlıcan kebabı. Yuvarlak dilimlenen patlıcanlar, harcıyla lezzetlenen köftelerle buluşuyor. Bir patlıcan bir köfte şeklinde doldurulan tepsinin üzeri domates ve biberlerle süsleniyor, fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiyor. İşte, Fırında köfteli patlıcan kebabı tarifi
#Fırında Köfteli Patlıcan KebabıVasatlaşan damaklar ve yalan yanlış bilgilere dayalı beklentilerin geleneksel yemeklerimize yön vermeye başlaması ne acıklı. Çin’de olmuyor ama bizde oluyor! Belki bu yüzden Batı’da döner sıradan ‘fast food’, Pekin ördeğiyse ‘krallara layık’. Ama bence gerçek İskender de krallara layık...
#KadıköyKilis Tava, Güneydoğu Anadolu'nun leziz tarifini menülerinde görmek isteyen birçok kişinin araştırdığı konu oldu. İçerisinde kuzu kıyma, sarımsak, domates, maydanoz gibi malzemeleri barındıran Kilis Tava, damak çatlatan lezzeti ile sofraların paylaşılmaz lezzeti olacak. Peki, Kilis Tava nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte, detaylı bilgiler
#Kilis TavaKayısı kenti Malatya’nın anılarımda özel yeri var.İlk ABC’yi burada öğrendim, sinemayla burada tanıştım. Son gidişimde bir yandan bol bol yeşil çağla yedim, buğulu anılarımın peşinde koşturdum, muhteşem lezzetlerle tanıştım. Dünün ve bugünün Malatya’sını bir kez daha çok sevdim.
Anadolu’nun Ege’ye uzanan ucu Karaburun Yarımadası’ndaki yolculuğumun ilk bölümünde bu cennet köşeye ulaşmanın zorluğundan, rüzgarların yarışından, balıkların lezzetinden, Saip köyünde yediğim yemeklerden, festivalin seslerinden bahsetmiştim. Bu hafta, hem lezzetli hem de keyifli gezinin devamını anlatacağım.