Güncelleme Tarihi:
Kürdan kebabı ismiyle de bilinen islim kebabı, mutfağa yeni girmeye başlayanların bile kolayca yapabileceği bir lezzet. Önceden hazırlayıp kızartılan köfteler patlıcanların ortasına gizleniyor, domatesli sosu ile lezzetine lezzet katılıyor. Peki islim kebabı nasıl yapılır?
KÖFTELİ islim kebabı
Köftesi İçin
500 gr. kıyma
Yarım ekmek içi (ufalanmış)
3 orta boy soğan
tuz, karabiber
1 yumurta
2-3 diş sarımsak
Diğer Malzemeler:
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
Domates
Yeşil biber
1 kg patlıcan (ince ve uzun tercih edin)
Yapılışı:
Köfte malzemelerini geniş bir kase içinde yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde top yapın, fırın tepsisini çok az yağlayın ve köfteleri dizerek, fırında pişirin.
Patlıcanları önce alacalı soyup daha sonrada boyuna dilimleyin çok ince olmasın yoksa köfteleri sararken problem olabilir. Patlıcanları orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
Kızaran patlıcanların yağını kağıt havlu ile alın. Bir kaseye kızarmış patlıcanları çaprazlamasına yerleştirin ve içine 1 adet köfte koyarak patlıcanları köftenin üzerine kapatıp bir tepsiye ters çevirin ve üzerine bir kürdan batırıp domates ve yeşil biber ile süsleyin.
Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve kebapların üstünü aşmayacak şekilde salçalı su yapıp tepsiye ekleyin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.