Malatya lezzetleri MasterChef'te... Patlıcan kebabı nasıl yapılır? Malatya usulü patlıcan kebabı tarifi, malzemeleri ve yapımı
Patlıcan kebabı, Malatya mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Salçalı sosuyla lezzetini katlayan bu kebabın tadına doyum olmuyor. Fırında nar gibi kızaran patlıcan kebabını dilerseniz pilav eşliğinde de servis edebilirsiniz. Peki patlıcan kebabı nasıl yapılır? İşte Malatya usulü patlıcan kebabı tarifi, malzemeleri ve yapımı... Şimdiden afiyet olsun...
MasterChef'te bu akşam Malatya'nın yöresel lezzetleri yer alacak. Patlıcan kebabı da bu lezzetlerden biri. Eğer siz de sofranızde bu nefis yemeğe yer vermek isterseniz patlıcan kebabı tarifi hemen aşağıda.
MALZEMELER:
3 adet patlıcan
250 gram kuşbaşı et
1 çay bardağı sıcak su veya et suyu
1 baş sarımsak
3 adet domates
7 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR?
Eti düdüklü tencerede 30 dakika yumuşayana kadar haşlayın.
Diğer taraftan da patlıcanları 5 cm uzunluğunda doğrayın.
Biberleri de aynı şekilde doğrayın.
Patlıcan ve biberleri kızartın.
Domatesleri de yuvarlak şekilde dilimleyin.
Fırın tepsisine ilk olarak eti dizin.
Üzerine de kızarmış patlıcan ve biberleri ilave edin.
Ardından da domatesleri dizin.
En üst kısma da sarımsakları iri şekilde doğrayıp ilave edin.
Sosu için de salçayı az miktarda kızdırın. Üzerinde de et suyunu veya sıcak suyu ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız domates sosunu yemeğin üzerine gezdirin.
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Tepsiyi fırına verin ve yemeğinizi 150 derecede pişirin.
Afiyet olsun...