Yiyecekleri mevsiminde tüketmenin faydaları saymakla bitmiyor. Lifli yapısı ve doyurucu olması nedeniyle karnabahar da mevsiminde yapıldığında harika alternatifleriyle sofralara konuk oluyor. Ancak itiraf etmek gerekir ki büyük ihtimalle birçoğumuz karnabahara karşı biraz ön yargılıyız. İşte tam da bu ön yargıları yıkmak üzere devreye giriyorum ve sizinle karnabaharı sevdirecek mükemmel bir tarif paylaşıyorum.
#Fırında Kıymalı KarnabaharKarnabahar son birkaç yıldır sebze reyonunun yıldızı. Ne de olsa şekilden şekle girdiği farklı tarifleri sosyal medyada yayılıyor. Günümüzün bu popüler sebzesini yıllar önce zorla yiyen bir nesil, şimdi gönüllü olarak pizza tabanından ekmeğe, kısırdan ızgaraya birçok yemekte onu kullanıyor. İşte sizin de deneyebileceğiniz tariflerden birkaçı...
#Gülay Barbaros AltanTerbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar MenüsüYolunuz Saraybosna’ya düşerse o zaman güne börekle başlamanız şart. Başçarşı’da neredeyse adım başı bir börekçi görebilirsiniz ama ara sokaklara dalıp en iyisini yapan Sac’ı arayın. Sonra Miljacka Nehri’nin kuzey kıyısındaki çarşının labirent gibi sokaklarını keşfedin. Bir ‘aşçinitza’ya yani esnaf lokantasına uğrayıp yöresel lezzetleri tatmayı da ihmal etmeyin.
#GastronomiSüt, yumurta ve baharatla bir sos yapıyor, bu sosa batırdığım karnabahar çiçeklerini fırında pişiriyorum. Karnabaharla bazen de yalancı mantı yapıyorum. Vücudumuzdaki toksik maddelerin temizlenmesine yardımcı bu sebzeyi sevmiyorsanız mutfağınızda daha popüler hale getirecek önerilerim var!
#KarnabaharKıymalı karnabahar yaparsınız, fırında karnabahar yaparsınız, kızartırsınız, buharda pişirip salata yaparsınız, taş çatlasın haşladıktan sonra glutensiz bir pizza tabanı ya da bulgursuz kısır yaparsınız. Ama eğer Michelin yıldızlı bir şefseniz, bir karnabaharı 21 farklı şekilde hazırlayıp hepsini tek tabakta ve büyük bir uyum içinde sunabilirsiniz.
#Sevin TuranHızlı kilo vermek ve daha hızlı yağ yakmak için karbonhidratsız diyet uygulayanlar ya da karbonhidrat alımını maksimum düzeyde azaltanlar başarıya ulaşıyor mu? Beslenmede belirli besin gruplarını azaltıp, belirli besin gruplarını yoğun olarak tüketmek kilo verdiriyor mu? Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç kısa sürede kilo vermek için tek tip beslenmeye yönelenleri uyarıyor.
#DiyetSağlığın her alanında olduğu gibi kilo sorununda da sonuca değil, sebebe odaklanmak gerekiyor. Eğer bu yapılmazsa sürekli tekrarlayan sonuçlara (verilen kiloların yeniden geri alınmasına) veya sorunun içinden çözülmez bir karmaşa haline gelmesine katlanmak zorunda kalınıyor.
#Osman MüftüoğluDiyet yapanların en çok şikayet ettiği konulardan biri de, verilen diyet listesinde yer alan yemeklerin tariflerinin atlanması. Hem kolay hem de porsiyon hesabı yapmadan kolayca evde hazırlayacağınız bu yemek tarifleri ile bikinilerini rafa kaldıranlar çıkarmaya başlasınlar.
Kış mevsimini sağlıklı bir şekilde geçirmek istiyorsanız vitamin ve mineral deposu sebzeleri sofranızdan eksik etmemelisiniz. Lahana, karnabahar, brokoli ve ıspanakla hazırladığımız seçenekler özgün tatlarıyla lezzetseverlerin beğenisini kazanacak.
#Yemek