Şef Görkem Özkan ve ekibi Aqua’da Türkiye standartları için sıradışı bir iş yapıyor. Hazırladıkları menü balık odaklı. Bizim balık konusunda ne kadar tutucu olduğumuz malum. Üstelik böyle bir restoranı Four Seasons Hotel Bosphorus gibi üst düzey, ulusal bir otel zincirinin ana restoranı yapmak beraberinde birçok zorluk getirebilir.
#Ebru ERKEYedi gün boyunca sabahtan geceye İstanbul’da sıradışı deneyimler sunmayı vaat eden ‘Monday to Sunday Istanbul’ kitabı basit bir turist rehberi değil. Gezilecek tarihi ve sanatsal yerlerin yanında en iyi yeme-içme, eğlence, alışveriş mekânları hakkında da öneriler veren, şehri tadına vararak gezmemizi sağlayan bir kaynak…
#Monday To Sunday IstanbulSoğukta yağlandıkça lezzetlenen balıklar, deniz mahsullü mezeler... Birbirinden güzel balıkçıları jürimize sorduk. Bazısı manzarasıyla, bazısı fiyat-lezzet dengesiyle, bazısı da kendine özgü pişirme teknikleriyle öne çıkıyor...
#GazetehaberleriKaraköy’de, ulaşılabilir bir konumda olması büyük avantaj. Servis çok iyi; Batı lokantalarındaki gibi; alaka var ama yalakalık yok. Tattığım yemeklerden en çok kuzuyu sevdim. Altı saat mermer üstünde, odun ateşinde pişen et çok lezzetli.
#MürverGeride bıraktığımız sene içinde çok sayıda olağanüstü yemek yedim. ‘En iyisi şu’ demek imkânsız gibi. Ben de farklı bir yöntem izledim. Gözümü kapattım ve farklı kategorilerde belleğime kazınmış yemekleri düşünüp aklıma ilk gelenleri kaydettim. Sonuçları sizinle paylaşmak istiyorum...
#2017İstanbul’un dört bir yanına yayılmış, özellikle de Boğaz ve deniz kıyılarına sıralanmış balık lokantaları hakkında roman yazılır. Kiminden “iyi ki var” düşüncesiyle, yüzünüzde bir gülümsemeyle çıkarsınız, kiminden de bin pişman, “bir daha mı asla” düşüncesiyle.
#Müge AkgünTürkiye’nin en popüler tatil yeri Bodrum, bu sezona bir sürü değişiklikle girdi. Yeni açılan mekânlar, müzeler, sergiler, konserler ve etkinlikler... Ramazan nedeniyle sezon biraz sönük başlasa da Türkiye’nin hâlâ gözbebeği. Bodrum’la ilgili tüm bilmeniz gerekenleri yazdım bu hafta.
#BodrumBaşarı budur. <br> İşini tutkuyla yapmak, kendini inşa etmek budur. <br> 10 yıl önce sıradan, normal bir rehberdi. <br> Hürriyet’in Seyahat ilavesinde yazmaya başladı. <br> 10 yıl boyunca yazdı, yazdı, yazdı... <br> Beş kuruş para almadı. <br> İnsanlar, “Ne kadar boş işlerle uğraşıyorsun! Bedava yazı yazılır mı? Bir de ardından tura çıkıyorsun, yazık değil mi sana?” dediler. <br> Aldırmadı. <br> Ama son gülen o oldu.
Bayramla birlikte sıcaklar daha da insafa gelecek. Türkiye’nin yazlık mekanlarında en güzel günler başlıyor. Onun için kısa da olsa bu tatili değerlendirmekte yarar var. Tatili sadece denize girmekle kısıtlamayın. İzleyeceğiniz ilginç rotalar da yaşam pilinizi şarj etmenize yardımcı olacaktır.