Su böreği Osmanlı mutfağından günümüze uzanan en kıymetli ve köklü lezzetlerimizin başında geliyor. Kalabalık gruplar halinde sofrada buluşulan düğün, bayram gibi özel günlerde masada bulunması adet olan su böreği birçok pastane ve börekçinin de menüsünde bulunuyor. Son dönemde maden suyu gibi malzemeler kullanılarak daha kolay su böreği tarifleri üretilmiş olsa da, bu böreğin yapılışı aslında oldukça zahmetli. Ancak belli püf noktalarına dikkat ederek zahmetini azaltabilir ve böreğinizin enfes bir lezzet ve görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. İşte geleneksel su böreğinin püf noktaları…
#Su BöreğiDeğerli okurlar... Bu haftaki yazımı kaleme alıp gazetemize göndermiştim ki Pençe Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber geldi. Teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize baş sağlığı dileyerek başlamak isterim. İçimize düşen bu korlar yanardağ oldu. Artık bu son olsun diliyorum...
#Serenad Altanİngiltere’nin geleneksel yiyeceklerinden Fish & Chips (Balık ve Patates kızartması) alanında bugüne kadar çeşitli ödüller alan iş insanı Recep Turhan ile ortakları İbrahim Uzun ve Emran Khantoomani, ‘Jack the Chipper’ markasıyla yakaladıkları başarıyı yeni bir şube açarak taçlandırdı.
#İngiltereKalabalığın azaldığı, güneşin en keyifli kıvamına geldiği eylül ayı hemen yanı başımızdaki Yunan adalarının da en güzel zamanlarından. Bu adaların kimi az biliniyor, kimiyse dünya çapında şöhrete sahip. Ancak hepsinin ortak yönü kendilerine özgü bir lezzet anlayışının olması. Az bilinenlerden popülerlerine adalar arası bir lezzet yolculuğu bu...
#HürriyetAkaretler’de henüz üç ay önce açılan Èlie Restaurant, yerel malzemeli Akdeniz lezzetlerini tadabileceğiniz, şık ama fiyatlarıyla da ürkütmeyen, konforlu bir mekân. İskenderun karidesi tempura, mantar püreli et tartar, tereyağı soslu ev yapımı agnolotti ve Bursa kestaneli mont blanc menünün öne çıkanları arasında…
#Fine Diningİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıKoronavirüs önlemleri nedeniyle evde kalmaya başladığımızdan beri hepimiz unlu mamullerle yatıp unlu mamullerle kalkar olduk. Ekmek, pizza, açma, pide derken sıra geldi makarnaya. Mis gibi taze makarnanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Bu tarifi bir kez denedikten sonra bir daha marketten kuru makarna bile almayacaksınız. Afiyet olsun…
#EvdehayatRestorana gidersiniz, menüye bakarsınız, siparişinizi verirsiniz, biraz bekledikten sonra garson tabağınızı getirir önünüze koyar. Bazen servisi yapan garsonun yanında elinde ufak bir ağaç ölçülerindeki karabiber değirmeniyle bir garson daha olur. “Karabiber alır mısınız efendim?” Kırt-kırt-kırt üç tur döndürür, zaten lezzetli olan yemeğinize daha bir lezzet katar. Peki o kırt-kırt-kırt karabiber değirmenini kimin icat ettiğini biliyor musunuz? Doğru cevap Leonardo da Vinci!
#Leonardo Da VinciOyuncu Mert Fırat 5 Mayıs’ta sosyetik güzel İdil Fırat ile görüntülenmişti. Haberleri görünce çılgına dönen Hande Doğandemir ertesi gün, sevgilisi Mert Fırat ile buluştu. Görüşme sonrası Hande, Mert Fırat’ı Instagram’da takipten çıkardı.
#Mert Fırat23 Nisan’da klasik bir tema parkı yerine çocuklarınıza orijinal bir et şinitzel ya da gerçek bir İtalyan makarnası tattırmaya ne dersiniz? Roma’da karakterli esnaf lokantası, New York’ta şehrin en havalı balık restoranı, Fransa’da bir semt pazarı... Oğullarım Deha ve Yekta ile favori yeme-içme mekânlarımızı, seyahat rotanıza ekleyerek çocuklarınızla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
#ÇOCUKTadı da sunumu da mest edecek bir tarif: Ev yapımı makarna! Kendi ellerinizle hamurunu açtığınız bir makarna hazırlarından bin kat daha lezzetli olur, bir de kıymayla birleşirse tadından yenmez! İşte sevdiklerinize özel, kendi ellerinizle açacağınız bir tarif: Kıymalı Ravioli!
#Mucize Lezzetler