İtalyan mutfağında tiramisu, çok yağlı ve yumuşak bir peynir olan mascarpone ve 'biscotti savoiardi' denilen bisküvilerle yapılır. Türkiye'de mascarpone peynirini bulmak çok zor olduğu için tariflerde genellikle tuzsuz labne peyniri kullanılır. Biscotti savoiardi'yi ise marketlerde kedidili bisküvi adıyla bulabilirsiniz. Peki, orjinal tiramisu nasıl yapılır? İşte, tiramisu tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#TiramisuKış yaklaştıkça bünyeyi desteklemek için baharatlı veya meyveli sıcak içeceklere ilgimiz artıyor. Uzayan akşamlarda sohbetlere tatlı birer eşlikçi arayanlara, çocuklara ballı-sütlü bol vitaminli pratik bir şeyler hazırlamak isteyenlere çok sayıda tarifle geldim. Altın sütlü kahve de var, sıcak limonata da…
#KışÜlkemizde en favori içeceklerden biri olan frappe, neredeyse her kahve dükkanında ve kafede bulabileceğiniz soğuk bir lezzet. Onlarca farklı aroma ile hazırlanabilen ve risksiz bir içecek olan frappe hakkında ise birçok kişinin hiçbir bilgisi yok. Tüm dünyada en çok tüketilen kahve bazlı içecekler arasında yer alan içecek ile ilgili merak edilen pek çok konu var. Bu konuların başında ise frappe nedir, nereden geliyor? Frappe hakkında bilmek isteyeceğiniz tüm bilgileri sizler için hazırladım. İşte tatlı ve köpüklü frappe tarifi
#Frappe TarifiTürkiye’ye ilk geldiğim zamanlarda, kendimi evimde gibi hissetmeme yardımcı olan şeylerden biri, Türklerin de kahveyi çok sevmesi ve kahveye çok değer vermesi olmuştu. Bu hafta sizlerle hem doğduğum ülke İtalya’da hem de Türkiye’de çok sevilen kahve çeşitlerinden bahsedeceğim. Yanına güzel gidecek bir tatlı tarifi vermeden de olmaz! Milföyle yapılan pratik tarte tatin tarifimi mutlaka deneyin.
#EspressoBirçok bitter çikolata çeşidi halihazırda hayvansal ürün içermiyor zaten ama artık çoğu markanın yüzde 100 bitkisel içerikle üretime yöneldiğini de görüyoruz. Pratik ve eğlenceli tariflerle evde kendi vegan çikolatalarımızı hazırlayabilir, damak zevkimize göre çeşitlendirebiliriz.
#VeganSon yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.
#YazarHavalar ısınmaya başladı. Çok özlediğimiz sıcak havaları geri dönünce hepimizin içinden kendini sahil kenarına atmak, çimlere uzanmak gelmiştir. Bu insanın içinde çiçekler açtıran havanın tek eksisi, bizi çok kolay mayıştırması. İşte sıcak havalarda içinizi serinletirken enerjinizi yerine getirecek 4 kahveli smoothie tarifini sizler için hazırladık.
#Ev Yapımı Smoothieİstanbul’un lezzet haritasında herkesin bildiği çok sayıda köklü mekân vardır. Bunun yanı sıra sık sık yeni restoranlar da dışarıda yemek yemeyi sevenlere merhaba der. 2017 yılının son aylarında da çok sayıda kışlık açıldı. Bunlardan mutlaka denemeniz gereken 5 tanesini sizler için derledik…
#İstanbulRobert de Niro’cu mu, Al Pacino’cu musunuz? Kışın boza ile salep arasında kalmak, işte tam böyle bir soruyla ikilemde kalmak gibi... İkisinin de oyunculuğu muhteşem. Yıllar geçse de, başka popüler isimler çıksa da hala onların bulunduğu sahnelerde heyecanlanıyor, bir sürü farklı hissi güçlü bir şekilde yaşıyoruz. Aynı şey salep ve boza için de geçerli.
#BozaTürkiye, dünyanın en büyük 7 armut üretici ülkesinden biri. Yani ülkemiz aslında bir armut cenneti. Ama armut kompostosu haricinde armudu bir tek çiğ olarak yemeyi seviyoruz. Elbette taze armudun sulu lezzetinin yerini hiçbir şey tutmaz, ama armutla yaratılabilecek inanılmaz güzel lezzetler var.