MasterChef tiramisu nasıl yapılır? Danilo Şef imzalı tiramisu tarifi, malzemeleri ve yapılışı
İtalyan mutfağında tiramisu, çok yağlı ve yumuşak bir peynir olan mascarpone ve 'biscotti savoiardi' denilen bisküvilerle yapılır. Türkiye'de mascarpone peynirini bulmak çok zor olduğu için tariflerde genellikle tuzsuz labne peyniri kullanılır. Biscotti savoiardi'yi ise marketlerde kedidili bisküvi adıyla bulabilirsiniz. Peki, orjinal tiramisu nasıl yapılır? İşte, tiramisu tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
Tiramisu ülemizde de sıklıkla hazırlanan ve çok sevilen tatlılardan biridir. Aynı zamanda pek çok şekilde yorumlanabilir. Pasta tabanı, kedidili bisküvi, hazır krema, kupta gibi farklı farklı şekillerde sunulabilir. Ancak bu kez sizlere orjinal tiramisu tarifi hazırladık. Mascarpone peynirini ve savioardi bisküvisini artık kolaylıkla marketlerden bulabilirsiniz. İşte orjinal tiramisu Danilo Şef sunumuyla mutrafklarınıza...
ORJİNAL TİRAMİSU MALZEMELERİ
2 su bardağı mascarpone peyniri
5 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı krema
4 fincan espresso (sıcak)
1 paket savioardi bisküvi (kedidili)
Üzeri için;
Kakao
ORJİNAL TİRAMİSU NASIL YAPILIR?
Öncelikle yumurtaların sarılarını beyazlarından güzelce ayırarak iki farklı kâseye koyun. Yumurta sarılarını şekerle birlikte homojen kıvama gelene kadar iyice çırpın.
Karışıma mascarpone peynirini ekleyin ve karıştırın.
Ayrı bir yerde, yumurta aklarını köpürene kadar çırpın. Mutlaka tahta bir kaşık kullanarak yumurta aklarını mascarpone karışımına yavaşça ekleyin. Daha sonra çırpılmış kremayı da yavaş yavaş karışıma ekleyin.
Sıcak kahveyi geniş bir kaseye dökün ve kedidilini kahveye batırıp çıkartın. Kurabiyeleri kelepçeli kalıbın tabanına dizin.
Kurabiyelerin üzerini mascarpone karışımının yarısı ile kaplayın.
Daha sonra tekrar kahveye batırılmış kedidilini dizin ve kalan mascarpone karışımını üstüne ekleyin.
Servis etmeden önce üzeri streç filmle sarılı bir şekilde 4 saat buzdolabında bekletin.
Ardından sunum için hazırladığınız zabaglione (zabayon) sosunu buzdolabından çıkardığınız tiramisunun üzerine dökün.
En üste kakao tozunu süt süzgecinden gecrerek serpiştirin.
Sunuma hazır olduğunda kelepçeli kalıbı yavaşça yukarı doğru çıkarın ve sosu aşağı doğru süzüldükten sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun....