Erkeklerde karın ağrısının nedenlerine örnek olarak sayılabilecek pek çok konu bulunur. Göğüs ve kasıkların arasında görülen karın ağrısı, çeşitli belirtiler ile ortaya çıkar ve bazı hastalıkların habercisi niteliğindedir. Karın ağrıları akut ya da kronik olabilir. Bazı kişilerde şiddetli bir şekilde seyrediyorken bazı kişilerde daha hafif geçebilir. Bu durum biraz kişinin bünyesine biraz da hastalığın şiddetine bağlı olarak gelişme gösterir. Erkeklerde karın ağrısı kramp şeklinde görülmesinin yanı sıra pelvis bölgesinde de meydana gelen kolik şeklinde de olabilir. Kolik tarzında olan ağrı genelde safra ve böbrek taşıyla doğrudan ilişkili iken lokalize karın ağrısı yaygın olarak mide ülserine bağlanmaktadır. Peki erkeklerde karın ağrısı neden olur ve bu karın ağrısına ne iyi gelmektedir ayrıntıları ile derledik.
#Erkeklerde Karın AğrısıOBEZİTEYE sahip kişilerin en büyük sıkıntılarından biri de solunum yolu hastalıkları. Başta KOAH olmak üzere astım, akciğer enfeksiyonları, solunum güçlükleri obezite hastalarının yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürüyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Onur Fevzierer, obezite ve KOAH konusunda önemli bilgiler paylaştı:
#1ABD, Washington’da yaşayan 31 yaşındaki bir kadın, korktuğu için üç yıl boyunca semptomları görmezden geldi. Üç senenin sonunda son evre kolon kanseri konan kadın, “Üç yıldır kan kusuyorum. Kolonoskopi yaptırmaktan çok korktum ve şimdi son evre kolon kanseriyim. Önümüzdeki yıl içinde öleceğim. Bu benim suçum” dedi.
#Kolon KanseriTam üç sene boyunca çok ciddi belirtiler yaşayan ve hatta kan kusan genç kadın, kolonoskopi yaptırmaktan çok korktuğu için hastaneye gitmedi. Üç senenin sonunda doktora giden kadına son evre kolonoskop teşhisi kondu. Şimdi tedavi için çok geç kalan 31 yaşındaki kadın, “Önümüzdeki yıl içinde öleceğim” diyerek yaşadıklarını anlattı
#Kolon KanseriKanser son yıllarda ‘salgın’ gibi gücünü artırdı. Özellikle pankreas kanserinin genç yaşlarda görülme sıklığındaki artış endişe yaratıyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada 1990 yılından beri 25 yaşın altındaki kadınlarda pankreas kanserine yakalananların oranı yüzde 200 arttı. Hastalığın bu kadar artmasındaki etkenler neler? Neden genç kadınları hedef alıyor? Türkiye’de görülme sıklığı nedir? Tüm bu sorulara uzmanlarla cevap aradık.
#SağlıkUzmanlar genellikle ciddi bir şeyin işareti olmasa da inatçı karın ağrılarını görmezden gelmenin tehlikeli olabileceği konusunda uyarıyor. Çünkü hayati organlar karın bölgesinde yer alıyor ve bu bölgedeki ağrı, apandisit ya da böbrek enfeksiyonundan kaynaklı olabiliyor. Londra'da yaşayan aile hekimi Dr. Hana Patel, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, karın ağrısının tam olarak nerede olduğuna bakarak ağrının sebebinin anlaşılabileceğini söyledi. İşte karın ağrılarının yerleri ve işaret ettiği hastalıklar…
#Karın AğrısıBirleşik Krallık'taki Lancaster Üniversitesi'nde yaşlanma üzerine çalışan ve Biogerontologist Dr. Clancy, Business Insider’a yaptığı açıklamada uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla aldığı takviyelerin bazılarını bilimsel araştırmalarda okuduğu faydaları nedeniyle, bazılarını ise yaptırdığı kan testlerinde bazı değerlerin eksik çıkması nedeniyle aldığını söyledi. Örneğin Dr. Clancy balık yemeyi sevmediği için balık yağı alıyor, D vitamini ve magnezyum takviyelerini onun yaşındakilerin alması gerektiği için kullanıyor.
#Gıda TakviyesiUzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek elbette hepimizin hayali… Bu uğurda kimilerimiz spor yapıyor, sağlıklı besleniyor, kimi ruhuna iyi gelen hobiler ediniyor, kimi de besin takviyeleri alarak kendini korumaya alıyor. Yaşlanma üzerine araştırmalar yapan bir bilim insanı olan Dr. David Clancy de uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla 6 vitamin takviyesi aldığını açıkladı. İşte Dr. Clancy'nin aldığı o takviyeler ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ'ın bu takviyelerin yaşlanma üzerine etkileri hakkında yorumları...
#Gıda TakviyesiKarın ağrıları, kramplardan şişkinliğe, mide rahatsızlıklarından iştah kaybına pek çok semptoma eşlik ediyor. Peki her karın ağrısı aynı mı? Ağrının yerinin size sorununuz hakkında çok önemli ipuçları verdiğini biliyor muydunuz? İşte ilginç detaylar…
#Karın AğrısıGGT testi, kan içerisinde bulunan GGT enzimlerinin miktarını ölçer. Kimyasal reaksiyon için gerekli olan bu enzimler, yüksek veya düşük miktarlarda olunca çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor. GGT nedir, GGT değeri kaç olmalı, düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri neler, sorularının yanıtlarını sizler için yanıtladık.
#GGT NedirHDL kolesterol yüksek yoğunluklu lipoproteinin kısaltılmış halidir. Kolesterolün damarlardan ve dokulardan karaciğere taşınmasını sağlar. Peki, HDL kolesterol değeri kaç olmalıdır, yüksekliği ve düşüklüğü ne anlama gelir? İşte HDL kolesterol yüksekliği ve düşüklüğü nedenleri, belirtileri ve merak edilenler...
#SağlıkALP (Alkalen fosfataz) her yaşta insanlar için çok önemli olan proteinlerdir. Özellikle karaciğer ve kemikleri etkilemesi bakımından hayati önem taşıyor. ALP kan testi yaptırarak, değerlerinizi öğrenebilir ve buna göre önleminizi alabilirsiniz. ALP, hakkında bilmek isteyeceğiniz bütün bilgileri derledik.
#ALP DeğeriGranülosit, insan vücudu için önemli bir savunma sistemidir. Vücudu mikroplara, bakterilere ve yabancı cisimleri karşı koruyarak ilk mücadeleyi başlatırlar. Sağlıkçıların sıklıkla kullandığı bu tıbbi terimin ne olduğunu öğrenip, buna göre terbinizi alabilirsiniz. Granülosit ile ilgili detaylı bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.
#Granülosit NedirUIBC, insan sağlığı için çok önemli çok önemli kant testlerinden biridir. Özellikle vücuttaki demir metabolizması hakkında bilgi vermesi açısından çok önemlidir. UIBC testi yaptırarak, kanınızdaki demir oranını öğrenip, buna göre önleminizi alabilirsiniz. UIBC hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik.
#UIBC NedirEstradiol vücut için önemli bir hormonu olarak bilinmektedir. Yüksekliği veya düşüklüğü insan sağlığına zararlı olabilir. Peki, estradiol nedir? Estradiol değeri ne olmalıdır? Sizler için bu soruların cevaplarını araştırdık ve sonuçlarını derledik.
#Estradiol NedirFerritin, demirin çözünmesinden, depolanmasından ve salınmasından sorumlu bir tür protein kompleksidir. İnsanlar arasında demir depolaması olarak da bilinen ferritin, çoğunlukla hücrelerde ve az miktarda kan dolaşımında bulunur. Ferritin hakkında bilinmesi gerekenleri tüm detayları ile sizler için derledik.
#SağlıkAspartat Aminotransferaz kısaltılmış haliyle AST genellikle rutin kan testlerinde yapılır. Bazı durumlarda karaciğer hasar almış olabilir. Bu hasarın tespiti için kanda Aspartat Aminotransferaz (AST) testi yapılmaktadır. Peki, AST nedir? AST (Aspartat Aminotransferaz) normal değeri kaç olmalıdır? AST yüksekliği ve düşüklüğü belirtileri
#AST: Aspartat Aminotransferaz NedirKalın bağırsak kanserinin genelde tanısı geç konulan bir kanser türü olduğu için dünyada kansere bağlı ölümlerin sık nedenlerinden biri olduğunu ifade eden Ekol Hastanesi Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ogün Erşen, erken aşamadaki kanserlerde beş yıllık yaşam beklentisinin ortalama yüzde 85 olduğunu söyledi. Yani 100 tane erken evredeki kalın bağırsak kanseri hastasının sadece 15’inin beş yıl içerisinde vefat ettiğini bildiren Erşen, “Sadece lenf bezlerine sıçramış, ancak başka organlarda kanser yoksa beş yıllık yaşam beklentisi yüzde 50’dir. Karaciğer, akciğer gibi organlara yayılmış (metastaz) kanserlerde yaşam beklentisi çok daha azdır” dedi.
#1Vücutta yeterli miktarda demir minerali bulunmaması olarak tarif edilen demir eksikliği, kırmızı kan hücrelerinin (alyuvar) sayısının azalmasına ve ‘kansızlık’ ya da ‘anemi’ denen soruna neden oluyor. Yeni bir araştırmaya göre ABD'deki her 10 genç kadından yaklaşık dördünde, demir eksikliği bulunuyor. Uzmanlar Türkiye’deki durumun daha da endişe verici boyutta olduğunu söylüyor. Peki demir eksikliği neden son yıllarda bu kadar arttı? Hangi hastalıkların ilk sinyali olabilir? Bunun gibi pek çok soruya uzmanlarla cevap aradık.
#SağlıkKALIN bağırsak kanserinin genelde geç tanı konulan bir kanser türü olduğu için dünyada kansere bağlı ölümlerin sık nedenlerinden biri olduğunu söyleyen Ekol Sağlık Grubu Sada Hastanesi Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Opr. Dr. Haydar Öcal, erken aşamadaki kanserlerde 5 yıllık yaşam beklentisinin ortalama yüzde 85 olduğunu vurguladı.
#1Migren ağrıları yüzünden hayatı kâbusa dönenler çareyi Türkiye'de de kullanılmaya başlanan aşılarda arıyor. Aşılar migren için kesin çözüm mü? Aşı fiyatı ne kadar? Neler yaparsak ataklardan korunuruz? Aşılar ve migren ile ilgili tüm merak ettiklerimizi uzmanlara sorduk ve A'dan Z'ye bir migren dosyası hazırladık.
#SağlıkPelvis ve karın bölgesi olarak adlandırılan bölgede alt kısımlarda oluşan ağrı hissine kasık ağrısı denilmektedir. Erkeklerde ya da kadınlarda farklı sebeplerden dolayı bu kasık ağrıları olabilir. Bu kasık ağrıları sürekli ya da aralıklı da olabilmektedir. Kasık ağrılarının sebepleri muhakkak araştırılması gerekmektedir. Bazı zamanlarda hafif şekilde kasık ağrısı olabilirken bazen de şiddetli bir şekilde bıçak sapması tarzında olabilmektedir. İşte, tüm detaylar.
#Erkeklerde Kasık AğrısıKasık sağ ve sol olmak üzere vücutta yer almaktadır. İki tarafta yer alan sağ ve sol kasıklar mide ve baldır arasında yani bacakların başladığı bölümde bulunmaktadır. Bu durumdan dolayı kasıklar bacakların hareketine katkı sağlamakla görevlidir. Sağ kasık da ağrı oluştuğunda bacakların hareketleri de zorlanabilmektedir. Sağ kasık ağrısının neden olduğu ve bu ağrıya nelerin iyi geldiğiyle ilgili ayrıntıları derledik.
#Erkeklerde Kasık Ağrısı