Kış gelince, tezgâhları çeşit çeşit elmalar sardığında elim hemen elmalı tariflere gidiyor. Elmalı turta, elmalı kek derken tabii ki yetmiyor ve daha farklı arayışlara yöneliyorum. Tam da bu noktada imdadıma kış mevsiminin vazgeçilmez lezzeti olan tahin yetişiyor ve kendimi elma ile tahini buluşturduğum bu enfes tarifi hazırlarken buluyorum. Buram buram elma ve tahin kokusu eve yayıldığında o kadar mutlu olurum ki, tart fırında pişerken onu yemekten çok kokusunu duymaktan keyif alıyorum.
#TartAilece evde olduğumuz bu dönemde çocuklarımız kitap okusun istiyoruz. İstiyoruz da bunu nasıl sağlayacağız, motivasyonunu nasıl arttıracağız? Hangi kitapları seçeceğiz? Birlikte hem okuyup hem eğlenmenizi de sağlayacak kitap ve aktivite önerilerimiz var.
#GazetehaberleriŞeflerin dünyasına girmek zorlu ve yorucu bir süreç gibi görünebilir. Sonu gelmeyen tarif ve lezzet çılgınlığına dâhil olmadan da başarılı bir şef gibi yemekler hazırlayabilirsiniz. Önerimiz tatlılardan başlamanız. Bu tarifler sayesinde davetlilerinize ünlü bir şef gibi muhteşem lezzetler sunabilirsiniz. İşte tariflerimiz.
#Yemek“Yemeğe lezzet veren elin ayarıdır” derler, ayarı tutturmanın en güzel yoluysa işin ustasına sormak. Mutfak Sanatları Akademisi’nden (MSA) Özge Köse ve Hakan Şen, kolları sıvayıp her damağa uygun tabaklar hazırladı. Uzakdoğu usulü lüfer, bir Ortadoğu klasiği falafel wrap, kilosuna dikkat edenler için şekersiz hazırlanan hurmalı-elmalı kek ve kışa hazırlık için sarmısak konservesi.
#MSAYasemin Karaçöl, kendisi gibi emekli eşiyle sık sık seyahate çıkıyor. Geçen ay İstanbul karlar altındayken Meksika’nın yumuşak iklimli adası Cozumel’de Maya kalıntılarını gezdiler. Karayip Denizi’nde yüzme fırsatını da yakalayan Karaçöl, “Doğal güzelliklerin yanı sıra tekila ve yıllanmaş şaraplar şahaneydi” diyor.