Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, yarım su bardağı un, 200 gr tereyağı, 250 gr bitter çikolata, 1 paket vanilya, 1 su bardağı vişne
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Bir tavada tereyağını eritin ve kenara alın, ardından içine çikolataları ekleyip eritin. Yumurtalı karışıma sürekli karıştırarak çikolatayı yavaşça ekleyin. Sonra un ve vanilyayı da ekleyip çırpın. Yağlanmış fırın kabına hazırladığınız harcı dökün, istediğiniz miktarda vişneyi üzerine düzgünce serpiştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyun ve 25 dakika pişirin.
Malzemeler
3 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 150 gr tereyağı, 2 paket vanilya, 3 su bardağı un, 2 su bardağı toz şeker, 1 paket hamur kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat. Üstü için 5 adet ince dilimler halinde elma, 1 yemek kaşığı esmer şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Yumurtalar ve şekeri köpük oluncaya kadar çırpın. Süt ve tereyağını bir tarafta karıştırın, çırptığınız yumurtalı karışıma karıştırarak ekleyin. Ardından un, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı ekleyin. Tek renk oluncaya kadar karıştırın.
Kek harcını, yağlanmış yuvarlak kek kalıbınıza dökün. İnce dilimler halinde kesilmiş elmaları da üzerine yayın. Esmer şeker serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 – 45 dakika pişirin. Sürenin sonunda elmalı keki fırından çıkarttıktan sonra dilerseniz üzerine tarçın serpip, soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin.
Malzemeler
500 g havuç, 3⁄4 su bardağı toz şeker, 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1.5 yemek kaşığı vanilya özü, 2 yemek kaşığı un, 3 yumurta, 60 g tereyağı. Sufle kapları için 1 yemek kaşığı tereyağı, 2-3 yemek kaşığı toz şeker.
Hazırlanışı
Havuçları bir tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar iyice haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. soğuduktan sonra toz şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bir mikser yardımı ile çırpın. Unu ekleyip karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın. Tereyağını da ekleyip tüm malzeme iyice kıvama girene kadar çırpmaya devam edin. Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayıp toz şekerle kaplayın. Hazırladığınız karışımı sufle kalıplarının yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış̧ 180 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkınca hemen servis yapın.