Sağlığımız her şeyden önce gelir. İşler yapılır, evler değişir, insanlar gelir geçer ama sağlık yoksa bunların hiçbirinin üstesinden gelmeye gücün olmuyor. Yeni çağ tıp anlayışı, genel kavramdan kişiye özel formüller bulmaya yöneldi. Bu da DNA ve genetik yapımızın keşfi ile gerçekleşti. Ülkemizde ve yurt dışında genetik alanında hem akademik, hem bilimsel çalışmaları ile değerli katkıları olan, Amerika’da genetik alanında yaptığı çalışmalar ve kanser tedavisinde bulduğu buluşları ile kendisine ödüller verilen Prof. Dr. Uğur Sezerman ile bu çok önemli konu hakkında sohbet ettik.Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yetiştirdiği yüzlerce öğrencisi ve kişiye özel tedavi yöntemleriyle alanında kendini adamış çok kıymetli biri olan Uğur Sezerman’ın okuyucularımıza ilham olacağına yürekten inanıyoruz.
#Gözde Yener BirmanSağlığımız her şeyden önce gelir. İşler yapılır, evler değişir, insanlar gelir geçer ama sağlık yoksa bunların hiçbirinin üstesinden gelmeye gücün olmuyor. Yeni çağ tıp anlayışı, genel kavramdan kişiye özel formüller bulmaya yöneldi. Bu da DNA ve genetik yapımızın keşfi ile gerçekleşti. Ülkemizde ve yurt dışında genetik alanında hem akademik, hem bilimsel çalışmaları ile değerli katkıları olan, Amerika’da genetik alanında yaptığı çalışmalar ve kanser tedavisinde bulduğu buluşları ile kendisine ödüller verilen Prof. Dr. Uğur Sezerman ile bu çok önemli konu hakkında sohbet ettik.Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yetiştirdiği yüzlerce öğrencisi ve kişiye özel tedavi yöntemleriyle alanında kendini adamış çok kıymetli biri olan Uğur Sezerman’ın okuyucularımıza ilham olacağına yürekten inanıyoruz.
#Gözde Yener BirmanPandemi döneminde bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen, takviye gıda ve vitaminlere bel bağladı. Bu ürünler benzincilerde bile satılmaya başladı. Ancak uzmanlar uyarıyor: “Takviye edici gıdalar, vitaminler, mineraller açısından ülkemiz adeta bir çöplüğe döndü. Bu ürünlerin fazlası ölümcül hasarlara neden olabilir. Her vücudun ihtiyacı farklıdır. Doktora danışmadan sakın almayın!”
#GazetehaberleriÇocuklarda ateşin her zaman dikkate alınması gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Aslı Yalçınkaya “1 yaş altı bebekler her ne olursa olsun ateşlendiklerinde bir çocuk hekimi tarafından değerlendirilmelidir. Ateşe ishal, kusma eşlik ediyorsa sıvı kaybını arttırarak daha riskli hale gelebilir” dedi.
#ÇocukBrown Üniversitesi Beyin Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. John Donoghue, tıp ile mühendisliği birleştiren çalışmalarını anlattığı toplantıda, felçli hastaların beyin yüzeyine yerleştirilen mikroçip yardımıyla hareket yeteneği kazanmasını hedefleyen ve "Braingate" adı verilen projenin pek çok hastanın umudu olduğunu vurguladı.
İZMİR Bisiklet Derneği, “Bisiklet bir ulaşım aracıdır, trafikte bize yer açın” sloganıyla, ciddi ve bilimsel çalışmalarla uygun şartları sağlayarak bisiklet sayısını artırmayı planlıyor. Şehrin bir ucundaki işlerine bile bisikletle giden üyeler, tüm ulaşım araçlarının da kendilerine uygun hale getirilmesini istiyor.
Modacı Cemil İpekçi kısa seyahatleri sevmiyor. ‘Seyahat dediğin en az bir hafta, on gün sürmeli, hatta insan her ay 15 günü seyahatte geçirmeli’ diyor. İstanbul’da veya Bodrum’daki evinde olduğunda bir kozadaymışçasına yaşayan, çevresinde olup biteni hiç merak etmeyen İpekçi, seyahat dendi mi bambaşka bir ruh haline bürünüyor.