Koronavirüs salgınıyla birlikte restoran ve kafelerde 'temassız menü' uygulamasının kullanımı arttı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, "E-adisyon ya da e-menü olayına geçilmesi çok önemli. Çünkü restoranlarda kişiler menüye elleriyle dokunarak ve sayfaları parmaklarıyla çevirerek bakarken virüsü buraya taşımış olurlar" dedi.
#KarekodKoronavirüsle birlikte alışveriş alışkanlıkları da değişti. Yıldız Teknopark şirketleri değişen alışkanlıkları görerek farklı yazılım ve uygulamalar geliştirdi. Bu şirketler arasında e-menü geliştiren de var, akıllı aynalarla ürün deneme oranlarını azaltmayı hedefleyen de. Kasasız alışverişe olanak sağlayan çözümlerin yanı sıra, ürünleri mağazaya gitmeden görmenizi, evinizde ya da ofisinizde nasıl duracağını anlamanızı sağlayan uygulamalar dikkat çekiyor.
#GazetehaberleriJaponya veliaht prensi ve prensesinin katılımıyla AKM’de düzenlenen Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100’üncü yıldönümü etkinlikleri kapanış töreninde ben de vardım. İşte Türk-Japon iş ve sanat dünyasını bir araya getiren anlamlı törenden anekdotlar...
#Atatürk Kültür MerkeziYazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizSeyahat etmek ruhumuza, zihnimize ve bedenimize çok iyi geliyor, bunu artık hepimiz biliyoruz. Ama sarı yazda Güney’e inip o mis gibi deniz kokusunu içimize çekmek daha büyük bir mutluluk sebebi. Marmaris, Datça, Fethiye ve Göcek’in en güzel köşeleri hatta mavi turlar bile kasım sonuna kadar emrinize amade.
#EgeBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiFour Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet’in avlusundaki Avlu Restaurant’ın başındaki şef Özgür Üstün, Anadolu mutfağına ait yemekleri dozunda stilize ederek 7 Bölge adlı bir tadım menüsü hazırlamış. Ama ne menü! Çiğköfte, Sivas katmeri ve diğerleri... Michelin tavsiye listesinde olan Avlu, vejetaryenleri de unutmamış.
#Avlu RestaurantElinizde içkiniz, karşınızda günbatımı, efil efil esen bir terasta İstanbul’u tepeden seyretmenin zevkini çıkarmak için son zamanlar. Sonbaharda yazı devam ettirmek isteyen İstanbullulara bildiğimiz, sevdiğimiz, şehrin en güzel teraslarından öneriler verdik.
#İstanbulMemlekette mumla aradığımız kahvaltı tabaklarını Amsterdam’ın yeni mekânlarından Belly Pepper’da buldum. Mutfağın başında İstanbul’dayken şehrin en yetenekli şeflerinden biri olan Esra Acar Koç var. Darısı bizi Avrupa şehirlerinde onun gibi temsil edecek nice şefin başına...
#Gaye Şahin