IBM tarafından yapılan araştırmaya göre, gelecek 5 yıl içinde akademide ve iş hayatında öne çıkmak için teknoloji yerine psikoloji odaklı özellikler gerekli olacak. Duayen Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş ise, çocukların gelecekte ihtiyaç duyacağı bu özellikleri kazanması için ailelere büyük iş düştüğünü dile getirerek, “İlerde robotların bile psikolojiden anlaması gerekecek” dedi.
#Prof. Dr. Acar BaltaşPERYÖN’ün (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) bu yıl 32’ncisini düzenleyeceği İnsan Odağında Yönetim Kongresi, ‘PİT Stop’ temasıyla, 5-6 Kasım tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Türkiye’den pek çok uzman ismin yanı sıra yabancı konuşmacılar da katılacağı kongrede, iş dünyasının ve insan kaynaklarının en önemli başlıkları ele alınacak.
#Hürriyet İKAilelere çocuk yetiştirme konusunda yıllardır eğitimler veren uzman psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş, “Son zamanlarda anne babalar çocuklarına, ‘anneciğim, babacığım, sevgilim, aşkım...” diye sesleniyor. Oysa bu tarz hitaplar, çocuğun özgürlük ve sorumluluk duygusunu zedeliyor” diyor.
#Acar BaltaşÇalışandan sorumluluk alması, inovasyona katkı sağlaması ve zor bir durumda hızlıca çözüm üretmesi bekleniyor. Peki hata yapabilir mi? Tehlike yaratacak bir prosedür eksikliğini önceden fark edip yönetime iletebilir mi? Prof. Dr. Acar Baltaş psikolojik açıdan güvenli bir iş yerinin kötü haber verme kültürü gelişmiş bir yapıda inşa edilebileceğini vurguluyor.
#İş YeriDeniz Akkaya’nın 16 yaşındaki kızıyla karakolluk olmaya kadar varan çatışması, birçok ailede de benzer sorunların yaşandığını ortaya çıkardı. Aslında konu magazinden de öte neredeyse her evin sorunu. Uzmanlar bu çatışmanın kaynaklarını ve çözüm yollarını Hürriyet’e anlattı...
#Deniz Akkaya2 yıl boyunca tüm dünyayı sarsan COVID-19 salgını, büyük ölçüde etkisini yitirmiş görünüyor. Ancak Dünya Bankası Gelişmekte Olan Ülkeler Baş Ekonomisti Norbert Schady’nin yaptığı çalışma pandeminin bedelini gelecek kuşakların ödeyeceğini gösteriyor. Raporu Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş ile konuştuk. Baltaş, “Çocuklar ve gençler eğitimden uzak kaldı. Pandeminin asıl ağır etkileri gelecekte ortaya çıkacak” diyor.
#Dünya Bankası2 yıl boyunca tüm dünyayı sarsan COVID-19 salgını, büyük ölçüde etkisini yitirmiş görünüyor. Ancak Dünya Bankası Gelişmekte Olan Ülkeler Baş Ekonomisti Norbert Schady’nin yaptığı çalışma pandeminin bedelini gelecek kuşakların ödeyeceğini gösteriyor. Raporu Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş ile konuştuk. Baltaş, “Çocuklar ve gençler eğitimden uzak kaldı. Pandeminin asıl ağır etkileri gelecekte ortaya çıkacak” diyor.
#Dünya Bankası4 ORGANİZE sanayi bölgesi (OSB) olan ve birinci derece tarım topraklarına sahip Tekirdağ’da yeni sanayi alanlarının belirlenmesi ve ‘Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) kurulması planlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla uzun vadeli sanayi alanı ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin 31 Ocak Salı günü (bugün) Tekirdağ Valiliği’nde belediyeler ve yerel kurumların katılımıyla yeni sanayi alanları belirlenecek.
#OSBYapılan bir araştırmaya göre 30’larında başarılı olan gençler, 3-4 yaşından itibaren ev işlerine yardım edenler arasından çıkıyor. Melis’le Gizem de olabildiğince çocuklarına evde sorumluluk vermeye çalışıyor. Ah bir de anneannelerin aşırı şımartması olmasa...
#Ev İşleriGeçen hafta şöyle haberler okudum: ‘Türkiye, dünyanın en sinirli 2. ülkesi oldu.’ Kime göre? Neye göre? Elbette gelecek kaygısı, ekonomik sıkıntılar ya da en azından İstanbul’un trafiği, gönül verdiğiniz takımın kaybetmesi bile mutsuz ve sinirli olmak için yeterli ama bu anketleri ‘Kim, neye göre, nerede, kimlerle yapıyordu?’ çok merak ettim. Dolayısıyla da hem bu haberlere konu olan araştırmayı hem de neden sinirli ve mutsuz olduğumuzu, bilimsel çalışmaların sonuçlarından yola çıkarak, ‘Hayatın hakkını vermek’ kitabını yazan, ünlü psikolog, Prof. Dr. Acar Baltaş ile konuştum.
#ÖfkePsikolog Prof. Dr. Acar Baltaş, Türk ailesini yakından tanıyan ve gözlemleyen bir uzman. “Okullar ve eğitim kurumları kadar sizlerin de sorumlulukları var” diyen Prof. Dr. Baltaş, aileleri çocukların egolarını şişirmemeleri için uyardı...
#Acar BaltaşMilli Eğitim Bakanlığı’nın ‘en yüksek danışma kurulu’ olarak nitelendirilen Milli Eğitim Şurası, 7 yıl aradan sonra ilk kez toplanacak. 1-3 Aralık’ta yapılacak 20’nci Milli Eğitim Şurası’nda üç önemli konu masaya yatırılacak: Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği, Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi ve Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi...
#Milli Eğitim ŞurasıBoksta Busenaz Sürmeneli altın, Buse Naz Çakıroğlu gümüş, kumitede Merve Çoban, tekvandoda Kübra İlgün, güreşte Yasemin Adar bronz madalya ile olimpiyatlarda tarih yazarken, Kadın Voleybol Milli Takımımız tarihinde ilk kez çeyrek finallerde mücadele etti. Mete Gazoz’un muhteşem altınını bir yana koyarsak ‘Olimpiyatlar kadınlarımızın zaferi ile taçlandı’ demek pek de yanlış olmaz sanki! Kadınlarımızın başarısının sırrı ile bunu devam ettirmenin yollarını işin uzmanlarına sordum.
#YAZARTürkiye Özel Okullar Derneği üyelerinin desteğiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Temel Eğitim Sempozyumu, 27 Mart’ta çevrimiçi ortamda gerçekleşecek. Sempozyumun bu yılki konusu ise ‘Öğretmenin İyi Olma Hali, Motivasyonu’.
#Türkiye Özel Okullar DerneğiWinston Churchill’in, “İyi bir krizi asla ziyan etmeyin” sözünü hatırlatan psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş, “Pandemi gençler için hem tehdit hem de fırsat. Başarısızlığın geçerli mazereti olabileceği gibi, bir başarı hikâyesi yazmanın da doğru zamanı” diyor. Acar, bu krizi fırsata çevirmenin tüyolarını da veriyor...
#YAZAREğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ) 6 Mart’ta 8’nci kez yapılacak. Zirvenin bu yılki ana teması ise eğitimde dijitalleşme çerçevesinde bilgi toplumundan süper akıllı topluma geçiş olarak da ifade edilen Toplum 5.0 olacak. ETZ, pandemi önlemleri nedeniyle bu yıl katılımcılarını zenginleştirilmiş dijital etkinlik tasarımıyla çevrimiçi ortamda buluşturacak.
#EtzDünya turizm profesyonellerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütü olan Skal International, dünyanın en iyi Skal Kulübü'nü seçiyor. Bünyesinde, uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörleri toplaması bakımından dünyada tek olması yarışmanın önemini de artırmaktadır. Skal, bugün 103 Ülke'de 344 kulüp 14000 karar verici turizm profesyonellerinden oluşmaktadır
#İzmirAmbalaj sektörü profesyonelleri Ambalaj Sanayicileri Derneği'nin (ASD) düzenlediği ‘Ambalaj Sektörü İçin Pandemi Sonrası Ekonomi ve Psikolojik Dünyamız’ başlıklı webinarda buluştu. ASD Başkanı Zeki Sarıbekir’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve 315 kişinin kayıt olduğu etkinliğe Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin ile Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş konuşmacı olarak katıldı.
#AmbalajPsikolog Prof. Dr. Acar Baltaş, Türkiye’de geniş kitlelere, psikolojinin insan ihtiyaçları ve iş hayatının sorunları için bir çözüm olduğunu gösteren öncülerden biridir. Stres ve beden dili kavramlarını Prof. Dr. Zuhal Baltaş’la birlikte Türkiye’ye tanıttı. 1989 yılında yayınlanan “Üstün Başarı” kitabı öğrenmenin nörobilimsel temelleri ile öğrencilerin ihtiyaçları arasında köprü kuran ilk çalışma oldu.
#Acar BaltaşYaklaşık yedi buçuk milyon kişi 5 haftadır evde. Dışarı çıkmaları yasak. ‘Kısıtlı’ da olsa bekledikleri haber geldi. Sokağa çıkmanın yasak olduğu günlerde maske takmak ve sosyal mesafeyi korumak kaydıyla 2-3 saat dışarı çıkabilecekler. Ancak bir beklentileri daha var. Farklı durum ve ihtiyaçlara uygun şekilde yasağın yeniden düzenlenmesi.
#YAZAR