Donald Margulies’in yazdığı Özen Yula’nın yönettiği “Dostlarla Akşam Yemeği” geçtiğimiz günlerde House of Performance’ta perdesini açtı. Oyunda rol alan Özge Borak, Derya Artemel, Ümit Kantarcılar ve Ahmet Tansu Taşanlar’la bir araya geldik ve oyunun detaylarını konuştuk.
#Özge BorakÖyle doğumgününde pastanın üzerindeki mumları üfleyince, birden bire olmuyor. Hatta bir süre anlamıyorsun, yavaş yavaş hayatına girmeye başlıyor 35 yaş. Tüm şürekasıyla hayatını istila ettiğini anlayana kadar bazen bir iki yıl geçiyor. Sonra bir bakıyorsun, 35’i geçmişsin
‘Su gibi’ sözü Doğa Rutkay için söylense yeridir. Güzelliği ‘su gibi’ duru, berrak, doğal. Kişiliği ‘su gibi’ insanı rahatlatan, iyi hissettiren, özgün ve özgür. Dolayısıyla onunla yapılan işlerde zorluklar olsa da hayata yaklaşımı sayesinde eminim ‘su gibi’ akıyordur.
#SPONSORLU İÇERİK‘Su gibi’ sözü Doğa Rutkay için söylense yeridir. Güzelliği ‘su gibi’ duru, berrak, doğal. Kişiliği ‘su gibi’ insanı rahatlatan, iyi hissettiren, özgün ve özgür. Dolayısıyla onunla yapılan işlerde zorluklar olsa da hayata yaklaşımı sayesinde eminim ‘su gibi’ akıyordur.
#1‘Su gibi’ sözü Doğa Rutkay için söylense yeridir. Güzelliği ‘su gibi’ duru, berrak, doğal. Kişiliği ‘su gibi’ insanı rahatlatan, iyi hissettiren, özgün ve özgür. Dolayısıyla onunla yapılan işlerde zorluklar olsa da hayata yaklaşımı sayesinde eminim ‘su gibi’ akıyordur.
#SPONSORLU İÇERİKDarmstadt Devlet Orkestrası’nın usta kemancılarından Emre Tamer, Türkiye’de başlayan Barok müzik sevgisini Almanya’da da sürdürüyor. Yüzlerce yıldır kütüphanelerin tozlu raflarında unutulan eserleri adeta bir ‘arkeolog’ gibi ortaya çıkarıyor ve 20 yıl önce kurduğu ‘Darmstadt Barok Solistleri’ grubuyla birlikte müzik dünyasına kazandırıyor.
#ALMANYAPandemi başladığından bu yana pek çoğumuz evlere kapandı, dışarı çıkanlar gün boyu maskeleri ile temiz hava-oksijenle aralarına mesafe koyarak işlerinin peşine düşmüş durumda. Bu nedenle, özellikle de geçmişte sıklıkla seyahat edenler bir yerlere gitmeyi, ikametgahından çıkarak eskisi gibi keyifle keşfetmenin hayalini kurar oldu. Hazır sonbahar da gelmişken, sizlere pandemi riskinden uzak olacağınız, bununla birlikte nefes alıp ruhunuzu arındıracağınız müthiş bir seyahat önerim olacak: Likya Yolu…
#Likya YoluYaptığın yemeği dostunla, ailenle, komşularınla paylaşamadıktan sonra neye yarar en mükemmel reçeteleri yapmak? Sağlığın yerinde değilse, neye yarar Michelin yıldızlı şefin hazırladığı tabaklar? O zaman neymiş; yemek bir araçmış, ama eğer iyi yemekse... İyi yemek nedir peki? Temiz-taze-mevsiminde malzemeler ile doğru tekniklerle pişmiş yemek… O yüzden hep diyorum ki “Yemek bahane, hayat şahane!”
#Yaz SalatasıGeleneksel aile buluşmaları, büyük sofralar, uzun süren sohbetlerle ağızların tatlanamayacağı buruk bir ‘Şeker Bayramı’ kapıda. İlk kez alışık olduğumuz bayram telaşları olmayacak. 81 ilde 4 gün sokağa çıkılamayacak ve hiç şüphesiz, bu bayram adını tarihe ‘sanal bayram’ olarak yazdıracak. Uzmanlar ise uyarıyor: “Bir sonraki bayramı, bir önceki bayramın coşkusuyla yaşayabilmek için bu bayram fedakârlık şart.”
#YAZARPecs’te kaldığımız Hotel Millenium’un en güzel tarafı, 60 metrelik kuleleri ile Pecs Katedral’ine karşı güzel manzarası ve mis gibi havasıydı. Yüzlerce yıl boyunca şehrin önemli bir figürü olan bu Katedral, Roma stili tasarımıyla tarihte Macaristan’ın önemli bir simgesi olmayı başarmış. Yaklaşık 150 yıla yakın süredir Osmanlı hâkimiyetinde kalan Pecs’te, çok sayıda türbe ve kiliseden dönüştürülmüş cami bulunmakta. Hissedilen tarihi atmosferin ötesinde Pecs’in en güzel tarafı, samimi duruşuydu…
#MacaristanHijyenik bir yaşam sağlığın vazgeçilmezlerinden biri, bu kesin. Ne var ki burada da yine “ifrat” ve “tefrit” dengesi yani “kararında tutma” meselesi devreye giriyor. Zira yetersiz ya da bozuk hijyen kadar aşırı ve takıntı haline gelen bir hijyen çabası da bizi hasta edebiliyor. Özetle durum şudur...
#Osman Müftüoğlu