diyarbakır yemekleri haberleri sayfasında diyarbakır yemekleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 300 diyarbakır yemekleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ülkemizde Güney Doğu yemekleri ve Güney Doğu kültürü çok sevilmektedir. Diyarbakır'da ülkemizde en çok ziyaret edilen Güney Doğu illerinin başında yer almaktadır. Son aylarda Diyarbakır'a ziyaret etmek isteyenlerin sayısı bir hayli artmaktadır. Diyarbakır'a gelmek isteyenler ise Diyarbakır yemeklerini araştırmaktadırlar. Peki en iyi Diyarbakır yemekleri hangileridir? Diyarbakır'da ne yenir ve Diyarbakır mutfağında ne yer almaktadır? İşte Diyarbakır yemekleri ile ilgili tüm bilgiler.
#Diyarbakır YemekleriEfsanelere konu Hevsel bahçelerinin mahsulleriyle pişen yemekler, Dağ kekiğiyle lezzetlenen etler, günün her saati ciğer... Kullanılan tek bir baharatın bile önemli olduğu, ince ayrıntılarla dolu bu mutfağın tadı damağımda kaldı gerçekten. Diyarbakır’ın heybesinde sizi şaşırtacak pek çok lezzet, kulağınıza fısıldayacak onlarca öykü var…
#DiyarbakırMutfağına dair tereddütlerimin olduğu Diyarbakır beni mahcubiyetten yerin dibine soktu. Asırlardır kültür mozaiğinin içiçe geçerek büyüleyici bir doku yarattığı bu şehirde yemekler de bu kültürel yolculukta gelişmiş, çeşitlenmiş ve pek lezzetlenmiş!
#DiyarbakırÜlkemizde Güney Doğu yemekleri ve Güney Doğu kültürü çok sevilmektedir. Diyarbakır'da ülkemizde en çok ziyaret edilen Güney Doğu illerinin başında yer almaktadır. Son aylarda Diyarbakır'a ziyaret etmek isteyenlerin sayısı bir hayli artmaktadır. Diyarbakır'a gelmek isteyenler ise Diyarbakır yemeklerini araştırmaktadırlar. Peki en iyi Diyarbakır yemekleri hangileridir? Diyarbakır'da ne yenir ve Diyarbakır mutfağında ne yer almaktadır? İşte Diyarbakır yemekleri ile ilgili tüm bilgiler.
#Diyarbakır YemekleriEfsanelere konu Hevsel bahçelerinin mahsulleriyle pişen yemekler, Dağ kekiğiyle lezzetlenen etler, günün her saati ciğer... Kullanılan tek bir baharatın bile önemli olduğu, ince ayrıntılarla dolu bu mutfağın tadı damağımda kaldı gerçekten. Diyarbakır’ın heybesinde sizi şaşırtacak pek çok lezzet, kulağınıza fısıldayacak onlarca öykü var…
#DiyarbakırDiyarbakır, Türkiye'nin en güzel ve mutfağı en zengin şehirlerinden biri. Özellikle et yemeklerinin geniş bir yer tuttuğu Diyarbakır mutfağının en güzel yemeklerini sizin için derledik. Hepsi birbirinden leziz Diyarbakır yemekleri seçkimiz çorbadan tatlıya aşağıda. Denediğinizde pişman olmayacaksınız. Afiyet olsun...
#Diyarbakır MutfağıMutfağına dair tereddütlerimin olduğu Diyarbakır beni mahcubiyetten yerin dibine soktu. Asırlardır kültür mozaiğinin içiçe geçerek büyüleyici bir doku yarattığı bu şehirde yemekler de bu kültürel yolculukta gelişmiş, çeşitlenmiş ve pek lezzetlenmiş!
#DiyarbakırGIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Gecesi’nde hemşerileriyle bir araya geldi. Gecede Diyarbakır Türkülerine alkışlarıyla eşlik eden Bakan Eker yaptığı konuşmada, "Biz,1920 ruhuyla Türkiye’yi yeniden inşa etmenin çabası içerisindeyiz. Çözüm süreci bunun adıdır" dedi.
#BüyükçekmeceGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Gecesi'nde hemşerileriyle bir araya geldi. Gecede Diyarbakır Türkülerine alkışlarıyla eşlik eden Bakan Eker yaptığı konuşmada,'Biz,1920 ruhuyla Türkiye'yi yeniden inşa etmenin çabası içerisindeyiz. Çözüm süreci bunun adıdır' dedi.Diyarbakır'ın insan kalbine benzediğini belirten Bakan Mehdi Eker, 'Bugün yediğimiz Diyarbakır yemekleri, o coğrafyanın ürünü. Çünkü coğrafya üzerinde yaşayacak canlıları tayin eder. Bereketli hilalin kavsi içerisinde yer alan bu muhteşem medeniyet merkezi ne yazık ki 30 yıl içerisinde kanla, gözyaşıyla, kaoslarla anıldı. Çünkü ne zaman Diyarbakır haberi verilse arka fonda ya taş atan çocuklar, ya panzer görüntüleri, ya da gözyaşı var. Türkiye'nin idare sisteminin, siyasi yapısının, yanlış uygulamalarının, yansımasıyla önceleri içten içe, sonra da açık, kanamalı bir yaraya dönüşen bir problemle Diyarbakır karşı karşıya kalmıştır' şeklinde konuştu.Mehmet AKTARAN/İSTANBUL/DHA
#Bakan Eker“Diyarbakır, sen mi tepeden tırnağa sevdalı bir şehirsin, yoksa biz mi ölümüne sevdalı birer Diyarbakırlıyız” diye şehirlerine olan bağlarını gösterir Diyarbakırlılar. Her gidişimde daha çok sevdiğim, hiç yabancılık çekmediğim Diyarbakır, bir başka ‘sevdalı’ kente, Mardin’e geçiş demektir aynı zamanda. Bir turda iki kadim kent gezmektir. Hele şimdi; tam zamanı değilse nedir!
#Nurgül Büyükkalayİstanbul Bahçeşehir’deki “Gölet” her gün daha da renkleniyor. Yeni açılan kaliteli mekanlara her gün bir yenisi ekleniyor. Ben de bu hafta buranın öne çıkan 3 yerini yazmak istedim. İlk girdiğim mekan lezzetine hayran kaldığım Alazz restoran. Abartmıyorum, İstanbul’da böylesi bir yeri az bulursunuz. Bolulu şef Ahmet Karaman ile Elazığlı Fatih Kişman’ın bu mekanına bayıldım dostlar. Bir diğeri ise değişik konseptiyle Ot Cafe için Gölet’in en farklı konsepti diyebilirim. Son olarak ise ucuz fiyat politikasıyla hizmet veren Harun Yıldırım’ın işlettiği Enbey döner.
#Bahçeşehir Göletİstanbul’un son yıllarda parlayan yıldızı Beylikdüzü’nde bir çok kaliteli mekan var. Gün geçtikçe kendi içinde küçük bir İstanbul olma yolunda ilerleyen Beylikdüzü’nde farklarıyla öne çıkan 3 mekanı size aktaracağım. Bunların birincisi Phuket Garden. Mekan buram buram kalite kokuyor. Mimarisi ve yemekleri fark yaratıyor. En beğendiğim yer burası oldu… Bir diğeri By Hazzet Kavurma. Eti, yemekleri bambaşka. Ucuz fiyat politikasıyla diğer mekanlardan bir adım önde. Son olarak ise bir çok kişinin “Cami Altı” şubesi olarak bildiği Enbey Döner. Özellikle yaz günlerinde 1 tonun üzerinde döner satıldığını biliyor muydunuz?
#BeylikdüzüTaş fırında pişen gevrek lahmacunu ve içliköftesiyle son dönemde büyük bir popülerlik de yakalayan Mahir Lokantası tam 10 yılı geride bıraktı. Güneydoğu Anadolu mutfağını hakkıyla temsil eden, eski usul esnaflığı yaşatan lokantanın kapısında bazı günler sıra oluyor. Kurucusu Mahir Nazlıcan’la yemeklerinin sırrını konuştuk.
#Mahir LokantasıCumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurucusu olduğu BigChefs’in 100’üncü şubesini açarak ve otobiyografisini yazdığı ‘Ateşle Oynayanlar’ kitabını çıkararak attığı her adımda ve aldığı her kararda adanmışlığı, başkalarına faydayı ve ‘ilk’leri gözeten iş insanı Gamze Cizreli ile dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Konuşurken o coşkuya şahit olmak bile insana bambaşka bir ivme katıyor. Kendinden çoğalanların muazzam ışığı var kendisinde... Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yılmayan, düşüşlerde bile büyüyerek çıkan Gamze Cizreli’nin ders niteliğinde geçen röportajımızdan keyif almanız dileğiyle...
#YüzdeyüzCumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurucusu olduğu BigChefs’in 100’üncü şubesini açarak ve otobiyografisini yazdığı ‘Ateşle Oynayanlar’ kitabını çıkararak attığı her adımda ve aldığı her kararda adanmışlığı, başkalarına faydayı ve ‘ilk’leri gözeten iş insanı Gamze Cizreli ile dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Konuşurken o coşkuya şahit olmak bile insana bambaşka bir ivme katıyor. Kendinden çoğalanların muazzam ışığı var kendisinde... Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yılmayan, düşüşlerde bile büyüyerek çıkan Gamze Cizreli’nin ders niteliğinde geçen röportajımızdan keyif almanız dileğiyle...
#1Sene 1910’lar… Diyarbakır’ın kadim Ulu Camii’ndeyiz. Avluda, elinde gümüş bir kaşıkla tek başına bir kız çocuğu duruyor; bir yandan etrafta ailesini arıyor bir yandan gözyaşı döküyor. Kentin ileri gelenlerinden Cizrelizadeler ona kol kanat geriyor. Ama hikâyesini hiçbir zaman öğrenemiyorlar. Bu kız çocuğunun torunu bugün 8 ülkede 100’den fazla şubesi olan kafe zinciri BigChefs ile Türkiye’nin en başarılı girişimcilerinden Gamze Cizreli. Hikâyenin başladığı yerde buluştuğumuz Cizreli, “Misafir ağırlamayı ‘culinary academy’de değil, Diyarbakır’ın ‘başım gözüm üstüne’ kültüründen öğrendim” diyor.
#BigchefsÜlkemiz mutfağı şarapla birleştiğinde çıta atlıyor ve evrensel ölçütlere göre gastronomik bir mutfak oluyor. Seraf Vadi bu eksiğimizi gidermiş. Asma yaprağından sarma üst düzey. Yoğurtla birlikte domates sosu yakışmış. Bol yeşillik ve marulla pişen kuzu kapama ağır ateşte yavaş pişmiş, et güzel ve içi sulu. Ama favorim gene kuzu kolla odun fırınında pişen Osmanlı mutfağından zirva. Kompleks ve dengeli…
#Türk MutfağıŞanlıurfa, hem görkemli tarihiyle hem de eşsiz mutfağıyla bütün dünyanın ilgisini çeken illerimizden biridir. Şanlıurfa'daki gastronomi zenginliği bu ilin yemek turizminin öncülerinden olmasını sağlamıştır. Peki Şanlıurfa yemekleri nelerdir? Urfa'da ne yenir ve Urfa'nın neyi meşhur? Şanlıurfa mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini detayları ile derledik.
#Şanlıurfa Yemekleri