Amida’nın Sofrası’yla Taş Mektep’te tanışın

Güncelleme Tarihi:

Amida’nın Sofrası’yla Taş Mektep’te tanışın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2022 06:33

“Amida'nın Sofrası” kitabının yazarı Silva Özyerli, 2-3 Eylül tarihlerinde Adatepe Taş Mektep'te "Kültürel ve dinsel farklılıkların mutfağa ve sofraya yansıması" konulu seminerler düzenleyecek. 

Haberin Devamı

 

 

Özyerli; Diyarbakır yemekleri hakkında uzun yıllara dayanan araştırma, keşif, deneme ve üretimlerinin meyvesi olan Amida'nın Sofrası'nda, tüm birikimini alanının en özgün kitaplarından birini ortaya koyarak sunuyor dikkatimize. Başarılı yazar, bugün bazıları yaygın olarak bilinse de önemli kısmı yok olmaya yüz tutmuş veya değişip dönüşmüş, bir kısmı ise tamamen unutulmuş yemekleri eskiden pişirildikleri halleriyle gün yüzüne çıkarıyor.

Amida’nın Sofrası’yla Taş Mektep’te tanışın

İşte keyifle izleyip, çok şeyler öğrenebileceğiniz seminerin konuları:

Haberin Devamı

1’inci gün: 2 Eylül Çarşamba 18.00-20.30

- Kültürel ve dinsel farklılıkların mutfağa, sofraya yansıması, oruçlar, perhizler.

- Kaybolan kiler kültürümüz.

- Mevsimsel beslenmenin önemi, topraktan sofraya.

- Meyveyle pişen yemekler.

- Ve yok olan yemekler, yemeği kayıt altına almak.

2’nci gün: 3 Eylül Cumartesi 17.00-19.00

- Yemek öncesi kitapta yer alan tarifler, tadılacak yemeklerin hikayesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!