Güncelleme Tarihi:
Özyerli; Diyarbakır yemekleri hakkında uzun yıllara dayanan araştırma, keşif, deneme ve üretimlerinin meyvesi olan Amida'nın Sofrası'nda, tüm birikimini alanının en özgün kitaplarından birini ortaya koyarak sunuyor dikkatimize. Başarılı yazar, bugün bazıları yaygın olarak bilinse de önemli kısmı yok olmaya yüz tutmuş veya değişip dönüşmüş, bir kısmı ise tamamen unutulmuş yemekleri eskiden pişirildikleri halleriyle gün yüzüne çıkarıyor.
İşte keyifle izleyip, çok şeyler öğrenebileceğiniz seminerin konuları:
1’inci gün: 2 Eylül Çarşamba 18.00-20.30
- Kültürel ve dinsel farklılıkların mutfağa, sofraya yansıması, oruçlar, perhizler.
- Kaybolan kiler kültürümüz.
- Mevsimsel beslenmenin önemi, topraktan sofraya.
- Meyveyle pişen yemekler.
- Ve yok olan yemekler, yemeği kayıt altına almak.
2’nci gün: 3 Eylül Cumartesi 17.00-19.00
- Yemek öncesi kitapta yer alan tarifler, tadılacak yemeklerin hikayesi.