Yeni açılan ilk vegan fine dining restoranımız Telezzüz bana ünlü şef Rasmus Kofoed’in Kopenhag’daki Angelika’sını hatırlattı. Kişniş soslu, damlasakızlı-tahinli piyaz, enginarlı keşkek, şalgam ve sumaklı soğan salatasıyla servis edilen istiridye mantardan şiş... Benim için iyi ve dengeli bitki bazlı yemek anlayışına tam da uyan tabaklardı tattıklarım.
#Ebru ErkeGıdanın toplumsal değerlerin yansıması olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan ve sürdürülebilir pazarlama stratejilerinin belirlenmesini hedefleyen Türk Mutfağı 2.0, bu yıl 4 Ekim’de Divan Kuruçeşme’de gerçekleşecek. Sektörün önde gelen isimlerini ve uluslararası konukları bir araya getiren etkinlikte gıdanın geleceği konuşulacak...
#GastronomiCanlı müzik geceleriyle de bilinen Suadiye’deki Folks Kitchen&Cocktail ‘Cadde içindeki bir bahçe’ havasıyla özellikle gençler arasında yemek buluşmaları için de popüler. Uzakdoğu lezzetleri açısından zengin menüsünde, başlangıçlarındaki edamame çeşitleri pek beğeniliyor... Pizza, makarna ve salata seçenekleri de sunan mekânın özellikle kokteylleri öne çıkıyor.
#SuadiyeRoma’yı birçok kez farklı nedenlerle ziyaret etmiştim. Pantheon, Trevi Çeşmesi, Collesium, İspanyol Merdivenleri, Campo de Fiori, Trajan’s Market, Palazzo Valentini gibi tarihi ve turistik yerleri de Lazio bölgesindeki faşist dönem mirası modern yapıları da, San Lorenzo’daki eski makarna fabrikasındaki sanatçı atölyelerini de dolaşmıştım.
#Müge AkgünAtıksız menü denince aklınıza artan malzemelerden yapılmış zoraki lezzet eşleşmeleri gelmesin. Değerlendirilen her malzemenin tabağa modern teknik ve uygulamalarla yansıması çok önemli. Metro Türkiye’nin Prag’daki gastronomi platformu Makro Akademi’deydim. Hem gıda atıklarıyla mücadeledeki öncü çalışmalarını hem de genç Türk şeflerin aldığı özel eğitimleri inceledim.
#Atıksız MenüTürkiye’nin önde gelen markalarından Divan Pastaneleri, 2017’de yeni yatırımlara hazırlanıyor. Yurtiçi ve yurtdışında büyümelerini sürdüreceklerini dile getiren Divan Grubu Satış Tedarik Zinciri ve Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Galiba, “2017’de toplam 8 pastane yatırımı planlıyoruz” dedi.
#DivanÖzyeğin Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Türkiye’de Otelciliğin Önderleri 1. Bienali 2016’ ‘Vehbi Koç ve Divan Otelleri’ başlığı ile önceki gün gerçekleştirildi. 1956’da açılan Divan Oteli’nin İşadamı Vehbi Koç ile birlikte kurucuları arasında yer alan Orhan Başdoğan otelin 60 yıllık serüvenini anlattı.
#Vehbi Koç Ve Divan OtelleriRusya'da Türk müziği icra eden Divan Grubu geçen hafta Moskova'da ikinci konserini verdi. Kurucusu Daria Teplova düzgün Türkçesiyle Hürriyet'e konuştu: "Uçak krizi çıktı, konserler iptal oldu. Erdoğan'la Putin'in kriz sonrası ilk buluşmasında biz de sahneye kavuştuk."
#RusyaCİZRE Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanlığını yürüten Karçağ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çağlı, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) 2013 Haziran ayı sonlarında bölgeye gerçekleştirdiği tur sonrası verdiği şu mesajla dikkati çekti:
#Vahap Munyar