Diş Çıkarma haberleri sayfasında Diş Çıkarma hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1602 Diş Çıkarma haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bebeklerin diş çıkarma dönemi merakla beklenen ve bazen zorlu geçen bir süreçtir. Bu nedenle anne ve babalar bebeklerin ilk dişlerinin ne zaman çıkacağını çoğu zaman araştırmaktadır. Belirli bir sıraya göre çıkan dişler hakkında ebeveynlerin bilmesi gereken bazı durumlar da bulunmaktadır. Peki, bebeklerde diş ne zaman çıkar ve diş çıkarma sırası değişir mi? Bebeklerde diş çıkarma dönemleri, tablosu ve ayları hakkında merak edilenleri sizlere detaylıca derledik.
#BebekBebeğin hayatında önemli bir kilometre taşı olan ilk diş, rahatsız edici bir sürece de neden olabilir. Diş çıkarma periyodu konusunda ebeveynlerin ne kadar çok ve doğru bilgi sahibi olursa bebeğin de süreci bir o kadar kolay geçirmesine yardımcı olabildiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Sokullu, “Her bebeğin diş çıkarma yaşı farklıdır. Çocuk doktorunuz dişlerin çıkış seyrinin normal olup olmadığını veya 1 yaş öncesi diş hekimine gitme gerekliliğini izler” açıklamasında bulundu.
#BebekBebeklerin uyku düzenini etkilediği için diş çıkarma dönemleri bazı ebeveynler için endişe verici olabiliyor. Bebeklerin 6 aylıktan 2 yaşına kadar karşılaştığı uyku sorunlarının diş çıkarma döneminden kaynaklandığı düşünülüyor. Peki, ebeveynler arasındaki bu yaygın inanışın gerçeklik payı nedir? Uyku Danışmanı Pınar Sibirsky, bebeklerde diş çıkarma dönemine ilişkin ebeveynlere önemli önerilerde bulunuyor.
#BebekYenidoğan döneminden bir yaşına gelene dek bebeklerde ortaya çıkan bazı sorunlar huzursuzluk yaratabiliyor. Oysa ebeveynlerin dikkatli gözlemi ve gerekli durumlarda vakit kaybetmeden bir uzmana başvurması, bunların ortadan kalkarak bebeklerin mutlu ve sağlıklı günler yaşamasına yardımcı oluyor. Bebeğim neden huzursuz sorusunun cevapları…
#PişikHamileliğin 3. ve 6. ayları arasında anne karnında şekillenmeye başlayan dişler, doğum sonrası genellikle 7. aydan itibaren alt ön kesici dişlerin belirmesiyle ağızda yerlerini almaya başlarlar. Tüm dişlerin tamamlanması ise bebeğin 6 ile 30 aylık dönemi arasında belirli periyotlarla diş çıkarması ile tamamlanır.
#Diş ÇıkarmaYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 11 aylık bebek ne kadar uyur, 11 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 11 aylık bebek kilosu, 11 aylık bebek bakımı, 11 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 11. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 10 aylık bebek ne kadar uyur, 10 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 10 aylık bebek kilosu, 10 aylık bebek bakımı, 10 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 10. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 9 aylık bebek ne kadar uyur, 9 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 9 aylık bebek kilosu, 9 aylık bebek bakımı, 9 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 9. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 8 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 8 aylık bebek ne kadar uyur, 8 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 8 aylık bebek kilosu, 8 aylık bebek bakımı, 8 aylık bebek aşısı, 8 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 8. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 7 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 7 aylık bebek ne kadar uyur, 7 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 7 aylık bebek kilosu, 7 aylık bebek bakımı, 7 aylık bebek aşısı, 7 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 7. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 6 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 6 aylık bebek ne kadar uyur, 6 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 6 aylık bebek kilosu, 6 aylık bebek bakımı, 6 aylık bebek aşısı, 6 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 6. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 5 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 5 aylık bebek ne kadar uyur, 5 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 5 aylık bebek kilosu, 5 aylık bebek bakımı, 5 aylık bebek aşısı, 5 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 5. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 4 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 4 aylık bebek ne kadar uyur, 4 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 4 aylık bebek kilosu, 4 aylık bebek bakımı, 4 aylık bebek aşısı, 4 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 4. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekAlmanya’nın Köln kenti Deutz fuar alanında Uluslararası Bisküvi, Çikolata ve Şekerleme Fuarı (ISM 2023) kapılarını açtı. Türkiye’den toplam 80 şirketin katıldığı şekerleme fuarına 76 ülkeden yaklaşık 1774 şirket 100 bin metrekarelik alanda fuara iştirak etti.
#AlmanyaDişleri gıcırdatma ve diş sıkma hemen hemen her yaş grubunda meydana gelebilen bir durumdur. Diş gıcırdatma bilinçsiz yapılan bir harekettir. Genel olarak kişiler bu durumun farkında değildir. Ama ebeveynler özellikle çocukları uyurken diş gıcırdatma hareketlerini rahatlıkla görebilirler. Peki, çocuklarda diş gıcırdatma nedenleri nelerdir? Çocuklarda diş gıcırdatması nasıl tedavi edilir sizin için derledik.
#ÇocukParmak emme durumu; çocuklarda herhangi bir patolojik etmen olmadan 4 yaşına dek görülen bir davranış şeklinde tanımlanabilir. Bebekler için emme refleksi doğumdan hemen sonra başlamaktadır. Emme davranışının asıl amacı, beslenmedir. Daha sonra alışkanlık durumuna dönüşmesi olağandır. Bu dönem içerisinde bebekler parmak emerek haz alır. Bu durum çocukluğa kadar sürebilmektedir. Peki çocuklarda parmak emme davranışı neden olur ve nasıl tedavi edilir? İşte detaylar.
#ÇocukBebeklerde keskin idrar kokusu, ebeveynleri tedirgin etmek ile birlikte bazı kontrollerin yapılmasının önemini ortaya koymaktadır. Bebeklerin belirli dönemlerde idrar ve katı dışkılarında uzman hekimler tarafından gerekli tahlillerin yapılması önemlidir. Bebeklerde keskin idrar kokusu neden olur? Bebeklerde keskin idrar kokusu neyin belirtisi olabilir detayları ile derledik.
#Bebeklerde Keskin İdrar KokusuKarın guruldaması hemen her yaş grubu insanda gözlemlenen bir durumdur. Bu guruldama bebeklerde gözlemleniyor ve sayısı da oldukça fazla oluyorsa ebeveynlerin telaş etmeleri son derece normal olarak karşılanmaktadır. Peki, Bebeklerde karın guruldaması ne anlama gelir ve neden olur? Karın guruldaması nasıl geçer sizin için tüm detayları ile derledik.
#Bebeklerde Karın GuruldamasıBebeklerin gelişim süreci içerisindeki en önemli hususlar arasında diş çıkarma geliyor. Bu konuda kaçıncı aydan sonra bebeklerin diş çıkardığı anne ve babaların merak ettiği konular içerisinde yer almaktadır. Peki, bebeklerde ilk hangi diş ne zaman, hangi ayda ve nasıl çıkar? Bebeklerde ilk diş çıkarma kaç gün sürer detayları ile derledik.
#BebekBebeklerde geç diş çıkarma nedenleri, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan bebeklerde geç diş çıkarma nedenlerini öğrenebilir ve sebepleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Bebeklerde geç diş çıkarma nedenleri nelerdir? Bebeklerin geç diş çıkarması sebeplerini sizler için derledik.
#BebekBebeklerin dış çıkarma süreleri değişen bir durumdur. Geç ya da erken çıkabilmektedir. Bebeklerin gelişiminin bir parçası olan diş çıkarma, belli başlı belirtiler ile kendini göstermektedir. Diş çıkarma zamanlarında bazı farklılıklar ile kendini gösteren bir dönem olarak açıklanabilir. Bebekler genel olarak huysuzluk, ishal, ateş ve damaklarında meydana gelen kızarıklık ya da şişlikler gibi belirtiler ile kendini belli eder. Sağlıklı olan bebeklerin diş çıkarma zamanları çok dikkate alınmamalıdır. Peki, bebeklerin dış çıkarma süreçleri boyunca en zor çıkan ve en çok ağrı çektikleri diş hangisidir? Annelerin ya da anne adaylarının merak ettiği bir konu olan diş çıkarma hakkında detayları derledik.
#BebekBebeklerin diş çıkarma dönemi merakla beklenen ve bazen zorlu geçen bir süreçtir. Bu nedenle anne ve babalar bebeklerin ilk dişlerinin ne zaman çıkacağını çoğu zaman araştırmaktadır. Belirli bir sıraya göre çıkan dişler hakkında ebeveynlerin bilmesi gereken bazı durumlar da bulunmaktadır. Peki, bebeklerde diş ne zaman çıkar ve diş çıkarma sırası değişir mi? Bebeklerde diş çıkarma dönemleri, tablosu ve ayları hakkında merak edilenleri sizlere detaylıca derledik.
#BebekDiş çıkarma, bebeğinizin gelişiminin kaçınılmaz bir parçasıdır. Diş çıkaran telaşlı bir bebeği sakinleştirmek zor olabilir. Peki, küçüğünüzü yatıştırmak ve geceleri rüyalar diyarına geri döndürmek için ne yapabilirsiniz detayları ile derledik.
#BebekSağlık açısından bakılması gereken önemli kısımlardan biri dişlerdir. Bazı zamanlarda dişler değişik şekillerde rüyalarda da görülür. Peki, rüyada diş çıkarmak ne anlama gelir? Rüyada ağzından eliyle yeni, çürük ve takma diş çıkarma üzerine detayları derledik.
#Rüyada Diş ÇıkarmakDokunmanın gücünün farkında mıyız? Bir ağacın dallarına dokunmak, bir çiçeğe su vermek, bir kediyi sevmek, bir insana yardım eli uzatmak... İnsan olarak bizim hayatımız nasıl dokunmakla başlıyorsa, hayatın devamında da dokunmakla büyüyor her şey! Doğar doğmaz annenin kucağına verilen bebekle anne ile arasındaki bağ da o ilk dokunuşla başlıyor.
#Dokunsan YeterDokunmanın gücünün farkında mıyız? Bir ağacın dallarına dokunmak, bir çiçeğe su vermek, bir kediyi sevmek, bir insana yardım eli uzatmak... İnsan olarak bizim hayatımız nasıl dokunmakla başlıyorsa, hayatın devamında da dokunmakla büyüyor her şey! Doğar doğmaz annenin kucağına verilen bebekle anne ile arasındaki bağ da o ilk dokunuşla başlıyor.
#SudocremDoğada bulunan taşların her birinin ayrı ayrı özellikleri vardır. Sertliğine ve özelliklerine göre taşların çeşitleri bulunur. Kalsit taşı da ilgi gören taşlar arasında bulunmaktadır. Kalsit taşı nedir ve ne işe yarar? Kalsit taşı nasıl anlaşılır ve kullanılır? Kalsit taşı faydaları ve özellikleri nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kalsit Taşı Nedir Ve Ne İşe Yarar?Bebeklerde uyku düzeni, gelişim açısından kritik öneme sahip oluyor. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişiminde kilit rol oynayan uyku, ebeveynlerin belli bir düzene oturmak için yoğun çaba sarf ettiği konuların başında geliyor. Çözüm arayışında karşılarına çıkan birbirinden farklı yüzlerce yöntem ise kafa karışıklıklarına neden oluyor. Peki, bebeklerde uyku eğitimi nasıl sağlanır? İşte, o konu hakkında bazı detaylar
#Anne BebekBebeklerde diş çıkarma süreci biraz sancılı geçebiliyor. Bu da zaman zaman ebeveynleri zorlayabiliyor. Sağlıkı bir bebekte diş çıkarma dönemi ortalama 6. veya 7. ayda başlıyor. Tabii bu süreç bebekten bebeğe değişebiliyor. Peki bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir? Diş çıkarma sürecinde dikkat edilmesi gerekenler...
#Bebeklerde Diş Çıkarma