Bebeklerde geç diş çıkarma nedenleri nelerdir? Bebeklerin geç diş çıkarması sebepleri

Güncelleme Tarihi:

Bebeklerde geç diş çıkarma nedenleri nelerdir Bebeklerin geç diş çıkarması sebepleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 21:07

Bebeklerde geç diş çıkarma nedenleri, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan bebeklerde geç diş çıkarma nedenlerini öğrenebilir ve sebepleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Bebeklerde geç diş çıkarma nedenleri nelerdir? Bebeklerin geç diş çıkarması sebeplerini sizler için derledik.

Haberin Devamı

 

Bebeklerde geç diş çıkarma herhangi bir sorun yaratmamaktadır. Bebeklerin diş çıkarmasının erken ya da geç olması sorun teşkil etmez.

Bebeklerde Geç Diş Çıkarma Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde diş çıkarma zamanı genel olarak 6 aydan başlar ve 6 yaşa kadar devam eder. Bu bilinen bir gerçek olmasından dolayı ebeveynler geç diş çıkarma olması halinde tereddüt etmektedir. Bebeklerde geç diş çıkarma normal kabul edilir.

Diş çıkarma her bebeğe göre farklı zamanlarda olabildiği için bu normal kabul edilir. Bebeklerin dişlerini erken ya da geç çıkarmalarında herhangi bir sorun bulunmaz. Her ne kadar olumsuz gibi görülse de dişin geç çıkması olumsuz bir durum değildir. Yine de çok geç olması halinde bir doktora gitmek ve altında herhangi farklı bir durumun olup olmadığını öğrenmek mümkündür.

Haberin Devamı

İlk 6 ay içerisinde normal koşullarda bebeğin süt dişlerinin ortaya çıkması beklenir. Anne ve babalar bebeğinin dişi çıkmadığında endişe ederek telaş yapmaktadır. Hatta bebeklerin dişlerinin erken çıkması geç çıkmasından daha olumsuz görülmektedir. Bebeklerin eğer dişleri erken çıkarsa diş fırçalama dönemine de erken bir dönemde başlanması gerekir.

Süt dişlerini geç çıkaran bebeklerin geç düşeceğini de göz önünde bulundurmak gerekir. Kalıcı dişler de süt dişleri gibi geç çıkar. İlk dişin patlamasından sonra dişlerin çıkmaya başlaması mümkündür. Bunun için herhangi bir periyodik zaman dilimi yoktur.

Çocukların genelde dişleri ilk 11 ayda çıkmaya başlar. Diğer bir durumda ise en geç ilk dişlerin 12 ile 15 ay arası çıkması beklenir. Bebeğinizin geç diş çıkarması halinde korku yaşamamak ve çıkmasını beklemek gerekir. Bebeğinizin diş çıkarmaya başladığını da diş çıkarma belirtilerine göre anlamak ve tespit ederek temkinli davranmak mümkündür.

Bebeklerin Geç Diş Çıkarması Sebepleri

Bebeklerin geç diş çıkarmasındaki sebepler birçok anne baba tarafından merak edilmektedir. Genel anlamda bakıldığı zaman bebeğin diş çıkarmaya en geç 15 aya kadar başlamış olması beklenir. Geç diş çıkarmanın nedenleri de bundan dolayı merak edilmektedir. Eğer bebeğiniz diş çıkaramıyorsa ve diş çıkarma dönemi geldiyse bebeğinizin diş etlerine masaj yaparak bölgenin rahatlamasına ve dişlerin daha erken çıkmasına sebep olabilirsiniz. Aynı zamanda bebek diş fırçalarını kullanmak da bebeklerin çok geç diş çıkarmaması için yapılması gerekenler arasındadır.

Haberin Devamı

Bebeklerin geç diş çıkarması herhangi bir sorun teşkil etmediği için bu durumda bir sorun yaşamak mümkün değildir. Bebeğin diş çıkarması 5. ayda başlayabildiği gibi 15. ayda da başlayabilir ve bu da tamamen normal kabul edilir. Sağlıklı olan bir bebeğin ne zaman diş çıkardığı hiç önemli değildir ve ebeveynler tarafından da önemsenmemesi gerekir. Çok az da olsa bebeklerin geç diş çıkarması durumunda farklı sorunlar ile karşılaşmak mümkündür. Her ne kadar düşük bir olasılık olsa da mutlaka bebeğin diş kontrolünden geçirilmesi önerilir.

Sağlık açısından herhangi bir durum olmaması nedeniyle ebeveynlerin bunu bir sorun olarak görmemesi gerekir. Diş çıkaran bebeklerin salya ve tükürüklerinde büyük bir artış olduğu için bunlara da dikkat etmesi gerekir. Diş çıkarma belirtilerini de bilerek diş çıkarma sürecinin ebeveynler ve bebekler tarafından hızlı ve kolay bir şekilde atlatılması mümkündür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!