Bebeklerde en zor çıkan ve ağrılı diş hangisidir?

Güncelleme Tarihi:

Bebeklerde en zor çıkan ve ağrılı diş hangisidir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 18:41

Bebeklerin dış çıkarma süreleri değişen bir durumdur. Geç ya da erken çıkabilmektedir. Bebeklerin gelişiminin bir parçası olan diş çıkarma, belli başlı belirtiler ile kendini göstermektedir. Diş çıkarma zamanlarında bazı farklılıklar ile kendini gösteren bir dönem olarak açıklanabilir. Bebekler genel olarak huysuzluk, ishal, ateş ve damaklarında meydana gelen kızarıklık ya da şişlikler gibi belirtiler ile kendini belli eder. Sağlıklı olan bebeklerin diş çıkarma zamanları çok dikkate alınmamalıdır. Peki, bebeklerin dış çıkarma süreçleri boyunca en zor çıkan ve en çok ağrı çektikleri diş hangisidir? Annelerin ya da anne adaylarının merak ettiği bir konu olan diş çıkarma hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Diş çıkarma, belirli durumlar ile kendini gösteren ve her bebeğin yaşadığı temel olaylardan biri olarak bilinir.

Bebeklerde En Zor Çıkan ve Ağrılı Diş Hangisidir?

Bebekler diş çıkarırken genel olarak huysuz bir ruh haline bürünür. Bu huzursuzluk bebekten bebeğe değişebilmenin yanı sıra genel olarak hepsinde ağlama olarak kendini göstermektedir. Bebekten bebeğe değişebilen bir durum olduğu gibi dişlerin de hepsinde aynı belirtiler görülmeyebilir. Bazı dişlerde daha ağır belirtiler görülüyorken bazılarında daha hafif belirtilerin olduğu görülür.

Diş çıkmadan yaklaşık 1 hafta önce belirtiler kendini gösterir Dişin diş etini aşıp ağız içerisinde kendini göstermesi ile son bulmaktadır. Bebeklerin en zor çıkardığı dişler süt azı dişleri olarak bilinmektedir. Bu süreç 6 ay ila 3 yaşına kadar devam etmektedir.

Haberin Devamı

Çıkarken en çok belirtinin görüldüğü ve en ağır geçirilen dönem azı dişleridir. Bunun sebebi ise azı dişlerinin diş etlerini aşması daha zor olan bir konudur. Diş çıkması durumunda sıkıntı yaratan durum dişin diş etiğini deldiği dönemlerde ortaya çıkmaktadır. Bu dönem boyunca bebeğin diş bölgesine bakıldığı ve dokunulduğu zaman ısının arttığı ve bastırıldığı zaman da bir beyazlama olduğu görülmektedir. Dişin kesici yüzeyleri genellikle parmak ile hissedilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!