Saray tatlılarından Hanım göbeği ve Vezir parmağı.. Haşlama hamur tatlılarımızdan ikisini yapacağız bugün. Haşlama tatlılar arasında Dilberdudağı ve Tulumba tatlısıda var. Tulumba tatlısı için hamur özel ucunda tırtıklı duy olan bir alete koyulur ve sıkılır. Malzemeleri aynı, un, tereyağı, tuz, şeker ve su. Önce oldukça koyu bir şerbet yapıp iyice soğutacağız, ki pişen hamuru soğuk şerbete attığımızda tatlımız çıtırlığını kaybetmesin. Hadi başlayalım.
#Hanım Göbeği‘Kocakarı gerdanı’, ‘tavşan üflemesi’, ‘kuyruğusulu’, ‘sakalaçarpan’... Bazı yemek isimleri vardır ki duyunca insana yanlış şeyler çağrıştırır. Kimi güldürür, kimi derin derin düşündürür, kimi de insanı o yemekten soğutur. Ama söz konusu yemek olunca önyargıları bir kenara bırakmak gerek...
#Mehmet Yaşin‘Kocakarı gerdanı’, ‘tavşan üflemesi’, ‘kuyruğusulu’, ‘sakalaçarpan’... Bazı yemek isimleri vardır ki duyunca insana yanlış şeyler çağrıştırır. Kimi güldürür, kimi derin derin düşündürür, kimi de insanı o yemekten soğutur. Ama söz konusu yemek olunca önyargıları bir kenara bırakmak gerek...
#KuyruğusuluTürk Patent Enstitüsü (TPE), marka başvurularında “Kürt açılımı” yaparak, Kürtçe markalar için yapılan bazı başvuruları tescilledi. Kürtçe Örümcek Adam anlamına gelen Tevnepir Mirov gibi bazı markalara onay veren TPE, Kurdcell markası için yapılan başvuruyu ise reddetti.
Samanyolu TV’de yayınlanan “Yeşil Elma” adlı yemek programında, aşçı “kadınbudu köfte”nin tarifini verirken izleyicileri “Bu köfteye kadınbudu köfte demeyin. Bu köfte pirinçli köftedir” diyerek uyardı. Bir sonraki gün aynı aşçı dilberdudağı tatlısı tarifini verirken de benzer bir uyarıda bulundu: “Bu tatlıya dilberdudağı yerine ay tatlısı demeniz daha doğru.” Bunun üzerine tarihçiler isyan etti. Prof. Murat Belge, yapılanın küstahlık olduğunu söyledi.