Deri Kanseri haberleri sayfasında Deri Kanseri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1071 Deri Kanseri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dünyada saatte bir kişi deri kanserilerinin en tehlikeli türü melanom nedeniyle hayatını kaybediyor. Melanomdan ve tüm deri kanserlerinden korunmanın ilk yolu 10.00-16.00 saatleri arasında güneşe çıkmamak ve farkında olmak. Kanser Savaşçıları Derneği ise yaz aylarının son günlerini yaşadığımız şu dönemde cilt kanserine dikkat çekiyor. Dernek #kendiniyakma etiketiyle farkındalık oluşturmaya çalışıyor.
#Ben MuayenesiEuromelanoma Derneğince, deri kanserlerinde toplumun farkındalık düzeyini artırmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, 2-6 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'nin çeşitli illerindeki 26 üniversite hastanesinde ücretsiz deri kanseri, ben taraması yapılacak. Euromelanoma Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Onsun erken teşhisin önemini vurguladı. Prof. Dr. Onsun "Erken tanı alan deri kanserleri basit, ucuz, zahmetsizce yöntemlerle tamamen tedavi edilebiliyor. Ancak geç kalınan olgularda ne yazık ki bu rahatlık söz konusu değil" dedi.
#KanserBir süre önce cilt kanseri olan ve bu nedenle bir operasyon geçiren ünlü aktör Hugh Jackman, hastalığı konusunda hayranlarına bir uyarıda bulundu. Hastalığı sürecinde yaptığı bir yanlışın farkına varan ünlü aktör, hayranlarının da bu hataya düşmemeleri konusunda onları uyardı.
#Hugh JackmanTürkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ne girip, yaz aylarında serinlemek isteyen çocukların saçları sarıya dönüyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Prof. Dr. Hatice Uce Özkol, "Göle giren özellikle yağlı ciltler, bundan etkilenir. Gölün sodalı suyu, cildin ölü tabakasını alır. Dolayısıyla çocukların sık aralıklarla göle girmeleri, onların saçlarını sarartıyor. Çünkü bir açıcı etki yapıyor. Sodanın açıcı etkisi güneşle, bir de buranın rakımı da yüksek olduğu için saçları sarartıyor" dedi.
#Van GölüTürkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ne girip, yaz aylarında serinlemek isteyen çocukların saçları sarıya dönüyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Prof. Dr. Hatice Uce Özkol, "Göle giren özellikle yağlı ciltler, bundan etkilenir. Gölün sodalı suyu, cildin ölü tabakasını alır. Dolayısıyla çocukların sık aralıklarla göle girmeleri, onların saçlarını sarartıyor. Çünkü bir açıcı etki yapıyor. Sodanın açıcı etkisi güneşle, bir de buranın rakımı da yüksek olduğu için saçları sarartıyor" dedi.
#GölGüneşin yüzünü gösterdiği saatlerin artması ile güneş koruyucu konusu yeniden gündemde. Güneş koruyucu konusunda farkındalık artsa da günlük hayatta hala koruyucu kullanmayan çok fazla insan var. Ancak uzmanlar güneş koruyucuların sadece yaz aylarında değil, tüm yıl boyunca ve hatta kapalı mekanlarda bile kullanması gerektiğinin altını çiziyor. Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, konunun önemini tam anlatmak için “Cilt kanserinin yüzde 90 sebebi güneş ışığı” dedi ve güneş koruyucular hakkında merak edilen her şeyi anlattı
#Güneş KoruyucuDünyanın en yaygın cilt kanseri türlerinden biri olan bazal hücreli karsinom hastalığının sıklığı son zamanlarda artmaya başladı. Türkiye'de de güneşe maruz kalma ve açık ten faktörleri göz önünde bulundurulduğunda oldukça yaygın görülen bazal hücreli karsinom, basit bir sivilce olarak ortaya çıkıyor. Peki hastalık neden gücünü artırdı? Belirtileri neler? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Doç. Dr. Aslı Tatlıparmak ile mercek altına aldık.
#SağlıkHem ülkemizde hem de dünyada kalp ve damar hastalıklarından sonra en sık ölüme sebep olan hastalık kanser. Fakat uzmanlar yeni tanı ve tedavi yöntemlerinin umut verdiğini söylüyor. Genetik mekanizmaların nasıl çalıştığının daha net anlaşılması, aşılar, akıllı ilaçlar, virüslerin kansere karşı kullanılması gibi gelişmelerle bu durumun değişebileceğini düşünüyorlar.
#KanserLazer epilasyon hem erkeklerin hem de kadınların istenmeyen tüylerinden tamamen kurtulmak için başvurduğu kalıcı bir yöntem. Artık ergenlik çağına girmiş genç kızlar bir an önce epilasyona başlamak, tüylerinden kurtulmak istiyor ama ebeveynlerin kafası bu konuda çok karışık. ‘Epilasyona ne zaman başlanmalı, ergenlik döneminde yapılması sakıncalı mı, üreme sağlığını olumsuz etkiler mi?’ gibi pek çok soru onları tedirgin ediyor. Bu noktadan yola çıktık; hem çocukları olan ailelere hem de yetişkinlere rehber niteliğinde bir epilasyon dosyası hazırladık.
#EpilasyonKişiler rüyalarında hasta olduklarını görebiliyor. Özellikle rüyada kanser olduğunu gören kişiler, rüyadan endişe etmesinden dolayı anlamını araştırabiliyor. Rüyada kanser olduğunu görmek ne anlama gelir? Rüyada cilt ve deri kanseri olduğunu görmek tabiri hakkında sizlere en doğru tabirleri derledik.
#Rüyada Kanser Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir?Vücudunda çil ya da ben olmayan yoktur. Yıllardır bizimle olanları pek önemsemeyiz ama birdenbire ortaya çıkan değişimler çoğumuzu tedirgin eder. Peki birden bire ortaya çıkan hangi değişimleri dikkate almalıyız? Vücudmuzda beliren her yeni leke kanser riski taşır mı? Çil ya da benler sonradan kansere çevirir mi?
#SağlıkÇoğumuzun vücudunda çil, ben ya da leke vardır. Yıllardır bizimle olanları pek önemsemeyiz ama birdenbire ortaya çıkan değişimler çoğumuzu tedirgin eder. Nitekim sonradan ortaya çıkan lekelerin mutlaka düzenli takip edilmesi, kanser riski taşıyanların tespit edilerek önlem alınması gerekir. Peki hangi değişimleri dikkate almalıyız? Her yeni leke kanser riski taşır mı? Çil ya da benler sonradan kansere çevirir mi? Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay ile konuştuk.
#SağlıkCildin her mevsimde ihtiyaçlarının değiştiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr.Cansu Alakbarov, içinde bulunduğumuz yaz mevsiminde cilt bakımı konusundaönemli tavsiyelerde bulundu. Yazın yağlanmanın daha da arttığını kaydeden Dr.Alakbarov, bu nedenle su bazlı nemlendiricilerin tercih edilmesi gerektiğini ifadeetti. Alakbarov, “Ayrıca cildimizi güneşten de korumalıyız” ifadelerini kullandı.
#1Yazın en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde güneş yanığı vakalarında artış görülüyor. Ciltte kızarıklık, hassasiyet, yanma ve acı hissi oluşturan güneş yanığının evde tedavi edilmemesi gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hilal Gökalp, “Yoğurt ve diş macunu gibi ürünler yanıkları çok daha kötü hale getirebiliyor. Güneş yanığında bir uzmana danışılmalı ve her gün mutlaka güneş koruyucu kullanılmalı” diyor.
#Sponsorlu İçerikBronzlaşmak uğruna her yıl ilginç trendler ortaya çıkıyor. Kakao yağından zeytinyağına çeşit çeşit yağlar ya da içecekler vücuda sürülerek kavruk bir tene kavuşmak sosyal medyanın da etkisiyle çok moda oldu. Peki bu uygulamalar ne kadar sağlıklı? Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato ile masaya yatırdık...
#SağlıkTatilden bronz bir tenle ve ışıldayan bir ciltle dönmek, güzel bir tatil geçirdiğimizi ifade etse de aslında bu süreçte cildimize zarar verdiğimiz gerçeğini hep göz ardı ediyoruz. Çünkü bronzlaşmanın diğer bir anlamı aslında deri hasarlanmasıdır. Cilt renginiz ne kadar bronzlaşmış ise hasarın boyutu da bir o kadar artmış demektir. Kısacası bronzlaşmak, başlı başına güneşin saldırısına maruz kaldığınız anlamına gelir ki bu durum da sizi cilt kanserine kadar götürebilen tehlikeli bir yola çıkarır.
#Süheyla BuyrukçuUzmanlar özellikle yaz aylarında dışarı çıkmadan önce güneşin zararlı ışınlarından ve cilt kanserinden korunmak için güneş kremi sürülmesini tavsiye ediyor. Ancak güneş, insan sağlığı için pek çok yararı olan D vitamini üretimini de tetikliyor. Peki güneş kremi sürerek zararlı ışınlardan korunurken güneşin faydalarından mahrum mu kalıyoruz? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkBenler, deriye rengini veren melanosit isimli hücrelerin belli alanlarda bir araya gelip yoğunlaşması sebebiyle oluşur. Doğumda daha az olan benlerin sayıları yaşla artabilir. Bazı benler hayat boyu iyi huylu olurken, bazıları yaşamın bir döneminde olumsuz bir hale gelme ve kötüye dönüşme potansiyeli taşımaktadır.
#Dermatolog Dr. Neslihan DolarKalıcı oje zararlı mı ve kanser yapıyor mu sorusu son günlerde pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Uzmanların önemli uyarılarda bulunduğu kalıcı oje, cilt kanserine kadar sürükleyebiliyor. Peki, kalıcı oje zararlı mı, kanser mi yapıyor? İşte, kalıcı oje hakkında detaylı bilgiler
#Kalıcı OjeJel tırnak ve kalıcı ojeyi kurutmak için kullanılan ultraviyole cihazlar sanıldığı kadar masum değilmiş. Yapılan araştırmaya göre ultraviyole cihazların sık kullanımı, cilt kanserine yakalanma riskini arttırıyor. Uzmanlar, e-ticaret sitelerinde hiçbir uyarı olmadan satılan bu cihazlardan yayılan tehlikeyi Hürriyet’e değerlendirdi.
#Oje KurutucuTıp alanındaki gelişmeler her geçen gün hayatımızı kâbusa çeviren hastalıklar için yeni umutlar doğmasını sağlıyor. İngiltere'de yapılan son araştırmalardan biri de her yıl sayısız insanın hayatına mâl olan kansere çare olabilecek olmasıyla çok konuşuldu...
#Kanser TedavisiArtık yaz mevsiminin sonuna geldiğimiz şu günlerde deniz, kum ve güneş tatilini bir kenara bırakıp kültür, sanat ve tarihin izinde yola koyulmaya ne dersiniz? Uzmanlarımıza ‘Mutlaka görülmesi gereken müze ve eserler hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden güzel 15 müzeyi önerdiler.
#RotaGüneşin tüm cömertliğini sergilediği yaz aylarında gerek ruhsal gerekse fiziksel açıdan en yüksek faydayı sağlayabilmek için doğru zamana ve doğru doza çok dikkat etmek gerekiyor. Aksi taktirde zararlı ışınlar fayda yerine sağlığa ciddi şekilde zarar veriyor! Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, toplumda güneşlenme hakkında doğru bilinen 5 yanlışı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Güneşlenme