Deprem felaketi sonrasında birçok ilde binaların güvenliği sorgulanmaya başlandı. Bu amaçla da risk tespiti talepleri ciddi ölçüde arttı. Yapılan testlerin sonucunda binaları riskli çıkan vatandaş bugünlerde iki seçenekle baş başa kalıyor: YIKIP YENİSİNİ YAPMAK ya da GÜÇLENDİRMEK. Peki güçlendirme için nereye nasıl başvuru yapılacak, doğru firma nasıl seçilecek, çalışmanın maliyeti ne olacak, devlet destek verecek mi? Tüm bu sorulara yanıt vermek için güçlendirmeyi uzmanlar eşliğinde tüm yönleriyle ele aldık...
#DepremMalzemeden çalan, kalitesiz malzeme ya da deniz kumu kullanmaktan çekinmeyerek on binlerce insanın ‘katil’i olan müteahhitleri şüphesiz her büyük depremin ardından konuşuyoruz. O müteahhitlerin en bilineni, 1999 Gölcük Depremi’nde yaptığı evler 200 kişiye mezar olan Veli Göçer’di. 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına rağmen sadece 7.5 yıl hapiste kaldı. Bunları araştırırken tarihçi Murat Bardakçı’nın 1999’da kaleme aldığı bir yazıya denk geldim. Diyor ki: “Hırsızlığın bu çeşidi asırlardır hep var. Öyle ki padişahlar malzemeden çalınmaması için ferman üzerine ferman vermiş.” Anlayacağınız Osmanlı’dan bugüne Göçerler ile iç içeyiz ama onları denetliyor ya da yeteri kadar ceza veriyor muyuz? Var mı şöyle ‘okkalı’ bir ceza alan?
#1999 Gölcük DepremiYazın gelişiyle artan hava sıcaklıkları bir yandan, aşılamanın ve kısıtlamaların etkisiyle düşen vaka sayıları diğer yandan derken birçok kişinin aklında aynı soru: Açık havada maskemi çıkarsam olur mu? Bu soruyu sizin için Türkiye'nin önde gelen uzmanlarına sorduk. Cevapları haberimizde...
#MaskeAdalet Bakanlığı’nın AB üyelik müzakereleri çerçevesinde ilkini 2009’da, ikincisini 2015’te kamuoyuna duyurduğu Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’nin üçüncüsü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Belge hazırlanırken görüşüne başvurulan isimlerden biri de 2004’te yapılan Türk Ceza Hukuku reformunun mimarlarından, İstanbul Üniversitesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer’di. “Türkiye’nin yaptığı reformları ne kadar hayata geçirdiği önemli. Bunun için başta siyasi irade olmak üzere, tüm yargı ve ilgili devlet kurumlarının isteği gerekiyor” diyen Prof. Sözüer’e göre Cumhuriyet savcıları ile avukatlar aynı şartlarda ve aynı süreçlerden geçerek mahkeme ve adliyelere erişebildiklerinde sistem bir dengeye kavuşacak.
#GazetehaberleriTürkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, kent merkezinde yatırım belgeli eğlence tesislerinin kapatılmasına yönelik ciddi bir çalışma yapıldığını, bu işletmelerin kapatılmasıyla eğlence yerlerinin merdiven altına kayabileceğini söyledi. İşler, "Eğlence yerlerine ilişkin işlemler eskiden olduğu gibi mevzuat ve yönetmelikle düzenlensin. Bu iş merdiven altına kaymasın" dedi.
#TÜROFED2014-2015 eğitim-öğretim yılı Türkiye genelinde yaklaşık 16 bin okul müdürünün yüzde 50’ye yakınının idarecilik görevine son verilmesiyle beraber başladı. Birçok ilde görevden almalar, sendikalar ve görevden alınan müdürler tarafından şiddetli biçimde protesto edildi. Ulusal görsel ve yazılı medyada müdürlerin sokaklara döküldüğünü ve zaman zaman polis kuvvetlerinin müdürlere müdahalede bulunduğunu izledik veya okuduk. Peki, bu tablo eğitim yönetimi için bize ne söylüyor?
Milli Eğitim personelinin zehirlenmesinin ardından, CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, Ankara’daki modern mezbaha eksikliğini gündeme getirdi. Hastaları ziyaretinde konuşan Şengül, “Ankara’nın Avrupa ödülü var ama hala modern mezbahası yok” dedi. Öte yandan Eğitim-Sen üyeleri dün olayı protesto etti.