Kat Brown’ın yaşadığı sorunlar çok uzun yıllar önce, çocukluğunda başladı. Kendini hiçbir zaman bir yere ait hissetmeyen Kat, kızıl saçları ve henüz 13 yaşındayken 1.80 olan boyu ile okulda zorbalığa maruz kaldı. Uzun boylu olduğu için bir üst sınıfa alındı ama bunun da yaşadığı zorbalığa ya da ait hissetmeme duygusuna bir faydası olmadı.
#Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite BozukluğuKendini hiçbir yere ait hissetmeyen, çocukluğunda zorbalığa maruz kalan ve uzun yıllar boyunca yaşadığı şeyin depresif bir uykusuzluk hastalığı olduğunu sanan Kat Brown’ın hayatı, sosyal medyada tesadüfen gördüğü bir paylaşım sayesinde konan teşhis ile kökünden değişti
#(Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite BozukluğuÇok sık karşılaşılan bir rahatsızlık olan Dikkat eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) son günlerde gündemde yer alıyor. Akademik, sosyal ve psikiyatrik sorunlara yol açabilen ve olumsuz etkileri yaşam boyu sürebilen DEHB tanısı ile tedavisi bu açıdan önem taşıyor. DEHB her 100 çocuktan 5’inde görülüyor ve %60-70 oranında yetişkinlikte de devam edebiliyor. Peki, DEHB nedir, belirtileri nelerdir? Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tanısı ve tedavisi
#DEHBDikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), kişinin sosyal yaşama ayak uydurmasını zorlaştıracak düzeyde odaklanma ve dürtü kontrolü yetersizliği yaşaması durumu. Çok sık karşılaşılan bir rahatsızlık olan bu durumun tedavisi mümkündür. Peki dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) nedir, belirtileri nelerdir?
#DEHBDikkat eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), son derece önemli akademik, sosyal ve psikiyatrik sorunlara yol açabilen ve olumsuz etkileri yaşam boyu sürebilen bir hastalıktır. Her 100 çocuktan 5’inde görülmekte ve %60-70 oranında yetişkinlikte de devam etmektedir. Bileşik DEHB, dikkat eksikliği belirgin DEHB, hiperaktif/dürtüsel DEHB olmak üzere 3 farklı alt tipi vardır.
#DEHBÇözümsüz görünen birçok hastalığın temelinde iyot eksikliğinin yattığını söyleyen ortomoleküler tıp danışmanı Dr. Hasan Hüsnü Eren’le ‘İyot Giren Eve Doktor Girmez’ isimli yeni kitabını ve bu konudaki doğru bildiğimiz yanlışları konuştuk.
#Gizem CoşkunardaKendini gizleyebilen ve anlaşılması pek de kolay olmayan otizmin yanında dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor. Genellikle 2-3 yaş aralığında kendini belli eden bu iki hastalık, son yıllarda aynı anda görülmeye başladı. ‘AuDHD’ olarak adlandırılan bu durum, gençleri ve yetişkinleri de hedef alıyor. Peki nasıl oluyor da iki hastalık aynı anda ortaya çıkıyor? AuDHD'nin ülkemizde görülme sıklığı nedir? Nasıl bir tedavi yöntemi uygulanıyor? Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Semra Yılmaz ile mercek altına aldık.
#Sağlıkİnsanların ara sıra bazı günlük seslerden rahatsız olması alışılmadık bir durum değildir. Ancak mizofoni olan bireyler için, birinin dudaklarını şapırdatması veya bir kalemi tıklatması, onları çığlık atmak veya vurmak istemesine neden olabilir. Peki mizofoni nedir, kimlerde görülür? İşte mizofoni hastalığı belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler...
#MizofoniBir tür öğrenme güçlüğü sorunu olan disgrafi özellikle ebeveynler tarafından erken teşhisi için büyük önem taşıyor. Çocuğun el yazısı ile anlaşılabilen disgrafi sinir sistemi ve motor becerileri ile ilgili bir durumdur. Peki, disgrafi belirtileri ve özellikleri nelerdir, nasıl anlaşılır? İşte disgrafi ile ilgili detaylı bilgiler...
#DisgrafiDopamin (DA), vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Vücuttan beyine sinyaller iletmek yönünde görev üstlenmektedir. Bu nedenle önemli bir görevi olan dopamin eksikliği de aynı derecede vücutta aksaklıklara neden olmaktadır. Peki dopamin ne işe yarar, nedir? İşte dopamin eksikliği ve neden olduğu hastalıklar…
#Dopamin EksikliğiOmega 3 yönünden zengin diyetlerin sağlığa yararlı olduğu ve hastalıkları önleyebileceği iyi bilinmektedir. Giderek daha bilgili ve sağlıklı yiyeceklere ilgi duyan tüketiciler, artık diyetlerine dahil etmek için aktif olarak omega 3'leri arıyorlar. Bununla birlikte, omega-3'ler tam olarak nedir, ne tür yiyecekler içindedir ve gerçekten ne kadara ihtiyacımız vardır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Omega 3 Nedir Ve Ne İşe Yarar?Dikkat eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu olarak bilinen ADHD özellikle çocuklarda görülmektedir. Son derece önemli akademik, sosyal ve ruhsal hastalıklara sebep olan ve olumsuz etkileri ömür boyu sürebilen bir hastalık olarak tanımlanır. Pek çok ebeveyn bu konu hakkında genel bilgiye sahip değildir. ADHD konusunda tüm detayları sizler için derledik.
#ADHD Nedir?Dopamin, insan vücudunda doğal bir şekilde varlık durumu söz konusu olan kimyasal bir madde olmakla birlikte vücuttan beyne sinyaller iletmek yönünde görev üstlenmektedir. Bu bakımdan vücutta varlığı önem taşımaktadır. Sizin için Dopamin nedir ve ne işe yarar? Dopamin eksikliği ne gibi sorunlar oluşturur tüm detayları ile derledik.
#Dopamin Nedir Ve Ne İşe Yarar?Bütün çocukların çok hareketli olduğu, yerinde duramadığı zamanlar mutlaka olur. Ama bu genellikle geçici bir durumdur. Çocuklar çoğunlukla oyun parkında ya da arkadaşlarıyla beraberken çok hareketli olup, evde, okulda daha sakin davranabilirler. Bazı çocuklar ise okulda, evde, parkta her zaman kıpır kıpırdırlar. Böyle durumlarda hiperaktiviteden şüphelenilebilir. Uzman Psikolog Burcu Çapa konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#ÇocukHareketli ve kabuğuna sığamayan çocuklar için genellikle ‘hiperaktif’ sözcüğü kullanılıyor. Ancak hareketli olması, çocuğun hiperaktif olduğu anlamına gelmiyor. Peki, hiperaktiflik nedir, çocuklar için tehlikeli midir, neler yapılmalıdır? Prof. Dr. Yankı Yazgan’a sorduk.
#HiperaktifTarihte bağımlılık, bir bağımlılığın portresi, bağımlılığın alt kültürü, insanlar neden bağımlı olur, bağımlılık nasıl gelişir, bağımlılıkta genetik yatkınlık, bağımlı kişilik ve bozukluğu, bağımlılığı ortaya çıkaran davranışlar ve durumlar, bağımlılıkta aile tutumları, madde ve sanal alışkanlıklar beyinde nasıl çalışır, bağımlılık mı ödül eksikli sendromu mu ve doğru bildiğimiz yanlışlar hepsi ve bağımlılığa dair daha fazlası raflarda yerini alan "BAĞIMLILIK" kitabında cevap buluyor.