Günümüzde çocukların çoğu kendi başlarına yemek yemeyi öğrenmeden önce televizyonu açıp kapamayı, kanalların yerlerini; bisiklete binmeyi öğrenmeden önce kumandayı kullanmayı öğreniyorlar. Televizyon, bilgisayar, tablet, akıllı telefonlar derken teknolojinin hayatımızdaki yeri yadsınamayacak kadar çok. Ancak teknolojinin bizlere zarardan çok fayda verebilmesi için bilinçli olarak kullanılması gerekiyor. Özellikle çocuklarımızın, teknolojiyi bilinçli bir şekilde kullanmalarını sağlamamız büyük önem taşıyor.
#Çocuk Ve Televizyon2020 yılının yaz aylarında ABD'de ve Türkiye dahil dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan, bir anda şeytani elitlerin gardırop satar gibi çocuk ticareti yaptığına inanmaya başladı. Çok büyük bir kısmı ne pahasına olursa olsun bu çocukları kurtarmaya çalışıyor, "Ya doğruysa?" düşüncesiyle bu iddiaları paylaşmaktan zarar gelmeyeceğini düşünüyordu. Halbuki gerçek çok farklıydı ve bu iyi niyet taşları, o çocuklar için cehenneme giden yolu oluşturuyordu. Korkunç iddiaların odağındaki çocuklar ve aileleri, yaşadıklarını anlattı...
#WayfairÖzcan Deniz ve Feyza Aktan arasında yaşananlar o kadar çirkinleşti, çirkinlikler ayyuka çıktı ki artık biz de olayların içindeyiz. Bir ona, bir buna cevap yetiştirirken buluyoruz kendimizi. Koca koca insanlarsınız. Kendinize de, bize de ama en önemlisi o çocuğa bunu yapmaktan vazgeçin.
#Feyza AktanDoç. Dr. Göktuğ Demirci, günlük hayatta cep telefonları ve tabletler başta olmak üzere özellikle teknolojik aletlerden yayılan mavi ışığa karşı kullanıcıları uyardı. Doç. Dr. Demirci, "Mavi ışık uykusuzluğa neden olur. Uykusuzlukla beraber kanımızda kortizol düzeyi artar sonuçta hafızamız bile etkilenir" dedi.
#Mavi IşıkBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Behzat Ç. dizisine göndermede bulunarak "Çok meşhur birisinin, adeta o dizilerde insanın nefes almadan seyrettiği birilerinin sık sık kadehe elini sürmesi, şişeyle arkadaş olması, acaba o karakterin o dizide yaptığı rolle mi ilgilidir yoksa gizli sponsorların cebine doldurdukları parayla 'Bizim reklamımızı yap' demesiyle mi ilgilidir? Yasaklayıcı tedbir gerekiyorsa ben şahsen bunu TBMM'de toplumsal bir talep olduğu takdirde gerçekleştirmeyi kendime vazife bilirim" dedi.
Evladınız ne zorba ne süt çocuğu olsunArkadaşına yürürken çelme takıp küçük düşürüyor, sıkıştırıyorsa, çocuğunuzun zorba olma ihtimali var. Aniden okul başarısı düşüyor, içekapanıyorsa, gün geçtiktçe pasifleşiyorsa, bir zorbalığa maruz kalmış olabilir. Zorba ya da mağdur, çocuğunuzun mutlaka desteğe ihtiyacı var. Ama aman dikkat, fazla korumacı aile yapısında büyüyen, şiddete uğrayan çocuklar her ikisinin de mağduru olabilir. Çocukların kişiliklerini bile etkileyecek bu davranışlara maruz kalmaması için, DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden Uzman Klinik Psikolog Cemre Soysal’ın ailelere uyarıları şöyle: