CİNSEL işlev bozukluğunun erkeklerde erektil disfonksiyon ya da sıklıkla empotans kavramıyla anlatıldığını belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. E. Aziz Peker, “Potens, kavramsal bağlamda bir yeterliliği, hazır oluşu; empotans ise yetersizliği, yokluğu düşündürür. Buradan hareketle erektil disfonksiyon ya da empotans deyimleri, Türkçe’de erkekte cinsel işlev yetersizliği/bozukluğu olarak ifade edilir” dedi.
#1Yeterli cinsel uyarılmaya rağmen cinsellik yaşama isteğinin yetersiz olması ya da hiç olmaması durumuna “cinsel isteksizlik” denir. Toplumda kadınlar arasında görülme sıklığı oldukça fazla olan bu cinsel işlev bozukluğunun tedavisi mümkündür.
#Cinsel İsteksizlikTNS PİAR şirketinin Hürriyet için yaptığı Cinsellik Araştırması, menopozun Türkiye’de andropozdan daha çok bilindiğini gösteriyor. Ancak menopozu da kadınlar daha çok biliyor.Erkeklerin neredeyse yarısı menopoz sözcüğünü daha önce hiç duymadığını söylüyor. Bu oran kadınlarda yaklaşık yüzde 14 seviyesinde ama bu oranı oluşturan kadınlar, genelde eğitim seviyesi düşük, 18 yaşın altındaki kadınlar.
Cinsellik Araştırması, menopozun andropozdan daha çok bilindiğini gösteriyor. Ancak menopozu da kadınlar daha çok biliyor. Erkeklerin neredeyse yarısı menopoz sözcüğünü daha önce hiç duymadığını söylüyor.
TNS PİAR şirketinin Hürriyet için yaptığı Cinsellik Araştırması, menopozun Türkiye’de andropozdan daha çok bilindiğini gösteriyor. Ancak menopozu da kadınlar daha çok biliyor. Erkeklerin neredeyse yarısı menopoz sözcüğünü daha önce hiç duymadığını söylüyor. Bu oran kadınlarda yaklaşık yüzde 14 seviyesinde ama bu oranı oluşturan kadınlar, genelde eğitim seviyesi düşük, 18 yaşın altındaki kadınlar. Andropozda ise bilgisizlik düzeyi çok kötü. Hem kadınlarda hem erkeklerde yüzde 70’e yakın kişi bu kelimeyi daha önce hiç duymadığını söylüyor. Asıl fark okuryazar olmayanlarda: Bu kesimde andropozu bilenler çok küçük bir azınlık. Ancak menopoz hakkında fikir sahibi olma oranları, en az üniversite mezunlarınınki kadar yüksek.
Güneş-Mars üçgeniyle haftaya cesur ve rekabetçi bir şekilde giriyoruz. Merkür retrosu nedeniyle de iletişimde ve planlamalarda dikkatli olmamız gerekiyor. İlişkilerde geçmiş yaraların yüzeye çıkabileceği, aynı zamanda iyileşme fırsatlarının da doğacağı bir süreçten geçiyoruz.
#MerkürFransa’da 24 Ağustos’tan bu yana gözaltında olan Telegram'ın kurucusu ve sahibi olan 39 yaşındaki Rus asıllı milyarder Pavel Durov, 5 milyon euroluk kefalet, haftada iki kez polise imza vermesi ve Fransa’yı terk etmemesi şartıyla serbest bırakıldı.
#TelegramÖnümüzdeki iki hafta astrolojik açıdan bu yılın en sert zamanlarını yaşayacağız, hepimiz birçok açıdan zorlanacağız. Hem ailevi hem ikili ilişkiler gerilebilir, iş ortamında sorunlar ortaya çıkabilir. Yapmamız gereken, bu süreçte sakin kalmak ve ani kararlar almamak.
#AstrolojiATİB Hannover Hacı Bayram Camii yönetimi, dinleyicilerinin ağırlıklı olarak kadınlardan oluştuğu ‘Koruyucu Aile’ konulu bir seminer düzenledi. Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Köln Başkonsolosluğu Aile Ataşesi Rukiye Sancar, ATİB Genel Sekreteri Özlem Başöz, ATİB Kadın Bölge Başkanı Selma Yılmaz, Hannover Başkonsolosluğu Aile ve Sosyal Destek Danışmanı Handan Hasırcı, ATİB Nds. Başkanı Yasin Türkyılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, ‘Koruyucu Aile’ olmanın önemi anlatıldı.
#Almanya13 yıldır öyle karakterleri öyle ustalıkla canlandırdı ki; hafızamıza kazıdı. Adını Türkiye’nin en iyi kadın oyuncuları arasına yazdırdı. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ve açıklamalarla gündemden hiç düşmemesi konusunda “Sosyal medyada biraz kafama göre takılmak istiyorum, öyle de takılacağım. Altı üstü uygulama bunlar ya” diyor. Şimdi ‘Bihter’ filmiyle karşımızda Farah Zeynep Abdullah. Onunla zorla botoks yaptırmasını isteyen yönetmenden Hande Ataizi ile yaşadıklarına, “Sadece ben değil, ailem de dahil olmak üzere, tehdit edildim, hakarete uğradım” dediği Yılmaz Güney olayından Nur Sürer’e ve galada gündem yaratan kıyafetine uzanıyoruz: “Anasına küfretmişimcesine giydiklerimden nefret eden insanlar bana komik geliyor.”
#Farah Zeynep AbdullahDünya genelinde de ülkemizde de emzirme konusu hâlâ büyük bir tartışma. Kimisi bunun doğal bir durum olduğunu düşünürken kimisi de ulu orta ve örtü kullanmadan emzirmenin yanlış olduğunu savunuyor. Peki bebeği emzirmek ile biberonla beslemek arasında ne fark var? Neden bazı insanlar bunu doğal karşılarken bazıları mahrem kabul ediyor? En önemlisi emziren anneler bu konuda ne düşünüyor? İşte birbirinden farklı emzirme yorumları ve bu konunun neden hâlâ tartışıldığına dair uzman görüşleri…
#EmzirmeDünya genelinde de ülkemizde de emzirme konusu hâlâ büyük bir tartışma. Kimisi bunun doğal bir durum olduğunu düşünürken kimisi de ulu orta ve örtü kullanmadan emzirmenin yanlış olduğunu savunuyor. Peki bebeği emzirmek ile biberonla beslemek arasında ne fark var? Neden bazı insanlar bunu doğal karşılarken bazıları mahrem kabul ediyor? En önemlisi emziren anneler bu konuda ne düşünüyor? İşte birbirinden farklı emzirme yorumları ve bu konunun neden hâlâ tartışıldığına dair uzman görüşleri…
#Bir Sorudan FazlasıBirçoğumuz artık yaşlanma sürecini tersine çevirmenin yollarını arıyoruz ve daha uzun bir ömür hayal ediyoruz. İşte son yıllarda bu amaçla yapılan popüler yaşlanma karşıtı uygulamalar var. Soğuğa maruz kalma, aralıklı oruç, skızılötesi ışık terapisi gibi birçok trendin ömrü uzattığına inanılıyor. Peki hangi uygulamalar gerçekten işe yarıyor mu? Uzmanlarla masaya yatırdık...
#SağlıkGünümüzde birçok kişi yaşlanma sürecini tersine çevirmenin yollarını arıyor ve bu ömür uzatma arayışı bir akım haline geldi. Soğuğa maruz kalma, aralıklı oruç, sebze ağırlıklı beslenme, kızılötesi ışık terapisi gibi yaşlanma karşıtı birçok trendin ömrü uzattığı söyleniyor. Peki hangi trendler gerçekten işe yarıyor? Uzmanlarla masaya yatırdık...
#SağlıkEvvelki hafta iki lise arasında gerçekleşen spor müsabakası sonrasında kazanan takımın karşı tarafı verdiği selamla rencide etmesi gündem oldu. Melis ve Gizem ergenlerle kurulacak iletişimin şeklini ve bu olayın altında yatan sebepleri uzmana danıştı.
#Çocuk