Sarımsak bizim mutfağımızda oldukça önemli bir yere sahip. Hem yemeklere lezzet veriyor hem de sağlığımıza sayısız faydası var ancak dönem dönem sarımsakla ilgili tartışma yaratan haberler gündeme geliyor. Şimdi de Çin sarımsağında insan dışkısı iddiası ortaya atıldı. Uzmanlar, Çin sarımsağının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarıyor. Peki Çin sarımsağı ile yerli sarımsağı nasıl ayırt edeceğiz? Kaliteli sarımsak nasıl anlaşılır? Çin sarımsağı tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olabilir? Uzmanlarla konuştuk.
#SarımsakGaziantep Gastronomi Festivali’nden sonra geçen hafta sonu Antalya’daki benzer festivali de izledik. Her iki belediyenin açıklamalarına göre, uluslararası çaptaki etkinliklerin ilkini 2.5 milyon, Antalya’dakini de 800 bin lezzet tutkunu izledi. Her ikisi de birer rekor sayılıyor. 70 ülkeden yaklaşık binlerce lezzet tutkunlarının yanında 300 ünlü ve Michelin yıldızlı şefleri de tanıdık, çalışmalarını gördük.
#Gaziantep Gastronomi Festivaliİstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar, besin değeri yüksek sarımsağın kabuğundan anlaşılacağını söyleyerek "Kaliteli sarımsağın kabuğu zor soyulur, dişleri küçük olur ve buram buram kokar" dedi.
#Sarımsakİstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar, besin değeri yüksek sarımsağın kabuğundan anlaşılacağını söyleyerek, Taşköprü sarımsağı Türkiye’de en çok bilinir, dünyanın en iyi sarımsaklarından biri, iyi bir sarımsağın kabuğunun çok rahat soyulmaması gerekiyor" dedi.
#Yavuz DizdarHayvansal ürünleri tamamen ya da kısmen hayatından çıkaranların sayısı gün geçtikçe artıyor. Vejetaryen beslenmeye adım atan ve evde kendi yemeğini yapmak isteyenlere çok pratik ve doyurucu olduğu kadar lezzetli makarna tarifleri hazırladım. Tek tabakta hem gözünüz doysun hem de mideniz...
#Çin MakarnasıUzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirBoğaz’ı, Tarihi Yarımada’sı, balıkçı, meyhane, ocakbaşı ve çarşılarıyla İstanbul turistler için gerçek bir cazibe merkezi.Manzarası, yemekleri ve servisiyle öne çıkan seçenek çok, seçmek zor. Biz de jürimize sorduk; konuklarını nereye götürüyorlar, şehri ve mutfak kültürümüzü hakkıyla yansıtanlar hangileri?
#MisafirBuzdolabında güzelce soğutulmuş halini yemenin keyfi hiçbir şeye benzemese de taze kayısıyla sorbeden reçele, ters-yüz kekten crumble’a çeşit çeşit tatlı yapmayı çok seviyorum. Tezgâhlardan kalkana dek et yemeklerine ve salatalara katmayı da ihmal etmiyorum. İncik ve kuskusla yaptığım kayısı salsalı yemeğimi mutlaka deneyin.
#SorbeYarın 18 Haziran, Dünya Suşi Günü... Asya ülkelerinin mutfaklarına ve özellikle de suşiye gösterilen ilgi ülkemizde her gün katlanarak artıyor. İşin inceliklerini ve evde suşi yapmak isteyenlerin kullanabileceği yöntemleri İnari’nin koordinatör şefi Korhan Gülsoy’dan dinledik...
#Dünya Suşi GünüFarklı ülkelere ait ama kendi yerel malzemelerimizi kullanarak kolayca hazırlayabileceğimiz, üstelik damak zevkimizle örtüşen harika yemekler var. Kısık ateşte yavaş yavaş pişerek lezzetlenen bu tariflerden bazılarının bitkisel versiyonlarını sizlerle de paylaşmak istiyorum.
#Paella2022 Dünya Kupası dolu dizgin devam ediyor. Ailece ya da dostlarla bir arada izlenecek heyecanlı müsabakaların olmazsa olmazı keyfimizi tamamlayacak dört dörtlük bir atıştırmalık seçkisi. Pasta-ekmekçilik eğitmen şefi Gizem Gedik’ten televizyon karşısında geçen uzun saatlere eşlik edecek lokmalık tarifler aldık.
#Atıştırmalık