GeriMutfak Tüyoları Asla kararmayan patlıcan musakkanın püf noktası... Bu tarifle tadına doyum olmuyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Asla kararmayan patlıcan musakkanın püf noktası... Bu tarifle tadına doyum olmuyor

Asla kararmayan patlıcan musakkanın püf noktası... Bu tarifle tadına doyum olmuyor

Patlıcan musakka mutfağımızın geleneksel lezzeti. Yanında tereyağlı pilavın da çok yakıştığı patlıcan musakkayı çok basit ipuçlarıyla daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Patlıcan ve kıymanın nefis uyumu patlıcan musakka her daim menü listelerinin vazgeçilmezi. Çeşit çeşit yemeklerde kullanılan patlıcanın bu halini de çok seveceksiniz. İşte patlıcan musakkanın lezzetini katlayacak öneriler...

PÜF NOKTASI: Patlıcanların kararmamasın çin alacalı soyup dilimledikten sonra tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin.

Ayrıca dilerseniz yemeğinize sarımsak da ekleyebilirsiniz.

Diğer önemli bir tüyoda patlıcanları kızarttıktan sonra fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alabilirsiniz.

PATLICAN MUSAKKA TARİFİ

MALZEMELER:

4 adet patlıcan
1 adet soğan
250 gram kıyma
2 diş sarımsak
3 adet sivri biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Tuz

NASIL YAPILIR?

İlk olarak patlıcanı alacalı olarak soyun ve yuvarlak bir şekilde dilimleyin.

Dilimlediğiniz patlıcanları kararmaması için tuzlu suda bekletin.

Daha sonra tuzlu sudan çıkarıp patlıcanları iyice kurulayın ve yağda kızartın. Fazla yağını çekmesi için de havlu kağıt üzerine alın.

Yağı ve kıymayı bir tavaya alın ve güzelce kavurun. Daha sonra üzerine yemeklik doğranmış soğanı, rendelenmiş domates, salça, biber ve sarımsağı ekleyin.

Daha sonra domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak su ilave edin ve suyunu çekene pişirin.

Fırın tepsisinin tabanına patlıcanları dizin, üzerine kıymalı harcı yayın.

Yemeğinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin ve 15 dakika kadar pişirin.

Dilerseniz pilav ve yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False